Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie są tacy bezmyślni przeczytajcie prosze

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny. Wiem, że pewnie kilka z Was mnie tu zjedzie, ale chcę Wam coś opisać, bo już mnie wkurzają niektórzy ludzie w moim otoczeniu. Mieszkamy z teściową- nie mam z nią konfliktów, mogę powiedzieć, że jestem szczęściarą, jeśli chodzi o teściową, pomagamy sobie, staramy się nie wchodzić w drogę, aczkolwiek zdarzały się małe spięcia, do których nie przywiązywaliśmy uwagi zbytniej, bo wszędzie się zdarzają przecież. No ale to jest tak, że ten dom teściowa przpisała mojemu mężowi. Nie jest duży, bo ma 2 pokoje, gdzieś chyba po 16m2 każy, kuchnię 12m2, oraz łązienkę i kotłownię. Pomimo to zdecydowaliśmy się na dziecko, bo mąż po 30-tce, a poza tym zaczęliśmy budowę własnego domu. Co mnie więc wkurza? Bezmyślnośc ludzi, którzy wiedzą, że nie mamy warunków na kolejne dziecko, a ciągle namawiają nas na drugie. Że niby 1 dziecko ta mało, pytają, kiedy kolejne? Prym wiedzie moja mama. Tata nieraz ją do porządku przywoływał, że wcibia nos w nieswoje sprawy, ale ona dalje swoje. Ja się w końcu wkurzyłam i zapytałam, gdzie to dugie ma spać, skoro u nas w pokoju już miejsca nie ma? W budzie z naszym bernardynem? Popatrzyłą tylko na mnie, zamrugała oczami, chyba nie przemyślała tak prozaicznego powodu, dla którego nie chcemy więcej dzieci. Przynajmniej na razie. Syn był planowany, w pełni zdawaliśmy sobie sprawę, że nie będzie łatwo, ale nie chciałam rodzić po 30, więc się zdecydowaliśmy. Budujemy dom, bez kredytu, więc musimy się skupić przede wszystkim na zbieraniu pieniędzy. A takie wtrącanie się ludzi (ciotki, kuzynki) okropnie mnie denerwuje, bo każdy wie, jak mieszkamy, więc po co takie głupie pytania? Czemu mają służyć?

Gość gość
moze z zawisci? budujecie sie , w dodatku bez kredytu, wiec namawiaja was byscie sie udupili:D ale dlaczego wlasna matka tak cie namawia to nie wiem.

Gość gość
Zajmij się swoim życiem, a nie pierd/olisz na Kafe żale 🖐️

Gość gość
Nosz kuźwa wiedziałam, że bez hejtu się nie obejdzie. A czyje życie opisałam, jak nie swoje, PANI MĄDRALIŃSKA? Moje życie, więc mam prawo je opisać, gdy tak mi się podoba. Tym bardziej na PUBLICZNYM forum. Czy Ty masz może monopol na kafeterię?

Gość gość
Nas tez namawiaja, pytaja kiedy drugie. A ja dwie ciaze stracilam, w 10 i 18 tyg. I powiedziałam sobie dosc, syn bedzie jedynakiem. A ludzie coz, gadaja i zawsze beda.

Gość gość
Ale po co o tym pisze? W czym ma to jej pomóc? Piertoli jak potłuczona, kolejny temat o ilości posiadanych dzieci , a statusie majątkowym. Chyba pod publiczkę. Czy pomoże jej to w życiu jak część przytaknie, część nie? Debilki tu siedzą.

Gość gość
Autorko jesteś bardzo mądra i odpowiedzialna . Mata sie nie przejmuj z czasem jej przejdzie .

Gość gość
15:29, wiec tu nie wchodz. Przymusu czytania nie ma, odpisywania tym bardzej. Jaki jest sens, ze napiszesz komus w jego watku, ze temat jest bez sensu, skoro znajda sie ludzie chetni do wymiany pogladow, dyskusji? Ciebie to nie interesuje, wiec nie czytaj, ale nie zabraniaj nikomu korzystania z forum, bo nie masz takiego prawa.

Gość gość
Nie wiem jak jest z twoją mama ale moja babcia to tez tak potrafi z byle głupotom wyskoczyć ze czasami to mi się wydaje ze z zazdrości ze mamy lepiej niż ona będąc w moim wieku.Dla przykładu gdy bratowa po wielu latach prób zaszła w ciążę babcia powiedziała : no jak się zaczyna walic to wszystko na raz( dwa miesiące wcześniej zmarła moja mama)

Gość gość
a gdybyś zrobiła sobie drugie to by mówili, gdzie macie rozum robić tyle dzieci mieszkając u teściowej itp. :P Ludziom nie dogodzisz...

Gość gość
gość dziś Ale po co o tym pisze? W czym ma to jej pomóc? Piertoli jak potłuczona, kolejny temat o ilości posiadanych dzieci , a statusie majątkowym. Chyba pod publiczkę. Czy pomoże jej to w życiu jak część przytaknie, część nie? Debilki tu siedzą. x Debilki tu siedzą... Jak siedzą debilki, to stąd idź. W sumie jakby poszły stąd wszystkie debilki twojego rodzaju, to to forum wreszcie odzyskałoby normalność.

Gość gość
Jakich byś nie miała warunków, to tak byś słyszała te pytania. To klasyka nieumierających pytań >masz chłopaka?>kiedy ślub?>kiedy dziecko?>kiedy drugie?

Gość gość
Zgadzam sie- na forum pelno jest tematow pt.: ''dlaczego ludzie jedza to i tamto'', ''znacie ludzi, ktorzy maja dostatnie zycie'', ''dlaczego ludzie kupuja takie i takie meble'', a jak ktos zalozy temat o SOBIE, o swoim zyciu, rozterkach, czy problemach, to zaraz sie zleca te wszystkie madre kafeterPIJAWKI i mieszaja z blotem. Autrko, ludziom nie dogodzisz. Bardzo dobrze, ze zdajesz sobie sprawe ze swej sytuacji mieszkaniowej. Na pewno nie jest Wam lekko, ale potrafie zrozumiec, ze nie chcieliscie czekac z pierworodnym do skonczenia budowy. Dom jest Twego meza, wiec nie grozi Wam, ze tesciowa Was wygoni, tym bardziej, ze macie dobre relacje. Na pewno tesciowa pomaga przy wnuku, Wy sobie mozecie budowac spokojnie dom. Teraz to jest najwazniejsze. Grunt, ze bez kredytu, to w tych czasach rzadkosc. Nie przejmuj sie, bo na poczatku kazde dziecko mieszka w sypialni rodzicow, bez wzgledu na metraz domu, wiec niewiele tracicie. Z tego, co zauwazylam, to dzieci na dobre opuszczaja sypialnie rodzicow (koniec ze spaniem z rodzicami, przychodzeniem do lozka rodzicow, budzeniem sie, itd.) dopiero, gdy pojda do szkoly. Wiec macie czas, by wybudowac piekny pokoj dziecku. Nie przejmuj sie ludzmi. Wiem, ze Cie to moze irytowac, te pytania, zwlaszcza, ze kazdy widzi, jak teraz mieszkacie. Nie dziwie sie, bo co? Macie zrobic jeszcze jedno dziecko, ku uciesze wujkow i cioc, starsze dac do babci, a mlodsze w Waszej sypialni? Bezsens. Lepiej sie wstrzymac, wybudowac dom i w koncu zyc jak ludzie. Powodzenia.

Gość gość
Autorko wg standardow kafe to i tak jestes kotarianka, bo masz dziecko w jednym pokoju z wami i mieszkasz z tesciowa :)

Gość gość
ALez tak, pewnie jestem kotarianka, bo tak mieszkam, ale zmieniamy to. Zdecydowalismy sie w pelni swiadomie na ''kotarianizm'', ale nie znaczy, ze nie chcemy w przyszlosci zaczac normalnie funkcjonowac. Dzisiaj sie przemordujemy na 60m2, ale za to ''jutro'' bedziemy mieli dom, ogrod, psa i, byc moze wtedy, drugie dziecko. I probujemy to osiagnac. Ale wiecie co? Gdy stanelam przed wyborem: pozne macierzynstwo we wlasnym domu, a dziecko w pokoju z tesciowa obok, to wybralam to drugie. Nie zaluje, bo to byl swiadomy wybor, zadna wpadka przed slubem. I dzis mysle, ze dobrze zrobilam, bo z wiekiem czlowiek naprawde ma mniej cierpliwosci i ochoty na zabawy w pieluchy.

Gość gość
Autorki rozumiem Cię i myślę że nie którzy zadają tego typu pytania żeby podtrzymać rozmowę. .....kiedy ślub po ślubie kiedy dziecko , kiedy drugie a jak jest dwójka np.chlopakow to kiedy córeczka. .....odpowiedź zgodnie z prawdą póki co nie mamy warunków , albo asertywnie ciociu wujku zmiennym temat gdzie planujecie spędzić wakacje , albo poleccie coś fajnego do czytania. ....i robić swoje

Gość gość
Autorki rozumiem Cię i myślę że nie którzy zadają tego typu pytania żeby podtrzymać rozmowę. .....kiedy ślub po ślubie kiedy dziecko , kiedy drugie a jak jest dwójka np.chlopakow to kiedy córeczka. .....odpowiedź zgodnie z prawdą póki co nie mamy warunków , albo asertywnie ciociu wujku zmiennym temat gdzie planujecie spędzić wakacje , albo poleccie coś fajnego do czytania. ....i robić swoje

Gość gość
Jaką normalność. Wchodzę tu od kilku miesięcy i ciągle powielacie te same schematy. Normalnie ludzie nie potrzebują szukać poklasku na forum dla durnych bab. Zresztą dobrze wiecie, że zaraz zacznie się bitwa kilku debilek. Kobieto,,żyj po swojemu, ale nie na Kafe.