Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktos z siasiadow zadzownil na policje bo corka ciagle sie wydziera

Polecane posty

Gość gość

Ile mozna sluchac za sciana wrzask dziecka codziennie wieczorem.Tak wyglada moje zycie z 7 latka.Ktos z boku moze pomyslec ze znecamy sie nad dzieckiem. A to lekcji nie chce odrabiac a to nie pozwalam isc do kolezanki z bloku.A tu problem z kąpaniem i myciem głowy czy zebów. Popytali zobaczyli jak mieszkamy.Mowil ze dostaniemy wezwanie na policje i maja zglosic nas do mopsu czy wywiad zrobic.Cala sie trzese.Nocke mam z głowy.Groza nam jakies konsekwencje prawne?

Gość gość
to współczuje, ale jak nie pijecie za dużo alkoholu, czy nie macie innych poważnych problemów, to mysle że wam nic nie zrobia, ze dziecko się wydzieralo to połowa dzieci tak ma

Gość gość
moja też się wydziera , ma 3,5 roku.

Gość gość
zaraz tu się zlecą super mamuśki z kafeterii które mają grzeczne i ułożone dzieci i nieźle ci tu dowalą autorko

Gość gość
Przyjda na wywiad i ocenia, czy jest ok. Moga zawiadomic sad rodzinny. Wtedy przyjdzie kurator.

Gość gość
jestesmy normalna rodzina.Nie pijemy.Tylko trafil nam sie taki trudny egzemplarz.Jak sie zapowietrzy to wydziera sie , krzyczy.Nic do niej nie dociera.Cały blok ja słyszy.

Gość gość
Biedni sąsiedzi. Może mieszkanie wyciszcie?

Gość gość
Moze jakies dpdatkowe zajecia ? Dziecko ma swoj pokoj, swoje lozko ? Miejsce do nauki ?

Gość gość
Powiedz gowniarze, ze przyszla policja i powiedzieli, ze nastepnym razem przyjdzie ktos kto ja do adopcji wezmie. Moze zadziala, jak mozna dac soe tak sterroryzowac SIEDMIOLATCE ?!?!?

masakra. myślałam, że to mowa o małym dziecku, a Wy 7 latce pozwalacie drzeć japę o takie rzeczy po nocach? sąsiedzi mieli rację, moze ją bijecie czy gwałcicie, w to łatwiej uwierzyć daję słowo:O nie jesteście świadomi jaką robicie jej krzywdę, sobie i społeczeństwu. w wieku 16 lat będzie się puszczać na Waszych oczach ze starymi facetami. będzie uczestniczyć w sadomaso sesjach, będziecie przywiązani do pala patrzeć, jak jej gach i koledzy wyżerają Wam żarcie, psują rzeczy, oblewają meble alkoholem, będziecie na kolanach oddawać marny grosz na jej dragi i prezerwatywy, a jak przekroczycie pewien wiek sprzeda Was do jakiejś przechowalni. tak będzie, jak będziecie odpiertalać takie akcje.

Gość gość
wszystko ma.Swoj pokoj.Nowe meble,łózko.Chodzi na zajecia dodatkowe. Balet, nauka pływania oraz zajecia kreatywne-typu malowanie, rozne zajecia plastyczne.Pon- wtorek, czwartek i piatek ma zajecia.Sroda jest luz.

Gość gość
Nic na nia nie działa.Nawet osrodek. Chetnie bym ja tam wyslala.

Gość gość
To na spokojnie to wszystko powiesz, gdy przyjda z MOPS. Nie martw sie tam tez pracuja ludzie. Opowiedz szczerze jak corka sie zachowuje. Tylko pomysl jak chcesz to rozwiazac zeby Ci nie zaproponowali asystenta rodziny czy cos. Moze do psycjologa z corka ?

Gość gość
córka po za domem jest aniołem.U koleżanki grzeczna, w szkole grzeczna.Na zajeciach grzeczna.W domu diabeł.

Gość gość
A Policja na gówniarę nie podziałała? Nie przestraszyła się?

bo mama koleżanki i nauczyciele zapewne potrafią wyznaczyć jej granice i dopilnować, żeby ich nie przekraczała. jak mniemam nie przychodzi od nich pobita, więc widać można.

Gość gość
To cos zle robicie. To nie jest standardowe zachowanie. Chce na siebie zwrocic uwage. Macie nlodsze dzieci ?

Gość gość
córka w tym czasie sie kąpała. Nie mamy wiecej dzieci.

Gość gość
Kiedyś kobieta na kafe opowiadała tylko że to dotyczyło raczej młodszej diablicy, że przytargała jej jakąś nadmuchaną figurę do pokoju, dorysowała twarz, nałożyła perukę podobną do jej fryzury i posadziła tam mówiąc, że to jest jej druga mamusia do krzyczenia na nią i szarpania. Dziwna metoda ale na tamte dziecko podziałała. I pewnie niewskazana wobec zapowiadającej się wizyty pań z mopsu ;-)

Gość gość
Jeśli 7 latka tak się zachowuje to na co czekacie? aż was zacznie lać? przecież wy jesteście totalnie niewydolni jako rodzice, już dawno powinniście iść do psychologa, bo nie potraficie wychować dzieciaka.

Gość gość
dobry pomysł tez chyba zadzwonie bo bachor ( bo sa dzieci i sa bachory) 9 letni pietro wyzej tak odpiertala ze po prostu jest rzecz nie do uwierzenia,tylko tam ewidentnie wina rodziców bo na moja grzeczna uwage zaczeli po mnie wyklinac i to przy tym bachorku

Gość gość
przecież wy jesteście totalnie niewydolni jako rodzice, już dawno powinniście iść do psychologa, bo nie potraficie wychować dzieciaka x nie plec bzdur, może nie chcą jej bic, jak to robi 80 % rodziców... swoja droga jaki paradoks, problemy z policja i mopsem, bo dzieci nie bija...

Gość gośćula
autorko nie mnie oceniać bo czasami jest i tak że rodzic sobie żyły wypruwa a dziecko i tak swoje,ale radzę Ci już jutro zaklepać wizytę najlepiej w PPP żebys miała podkładkę gdy przyjdzie mops,że działasz,a czy w PPP pomoga to już niewiadoma. Z drugiej strony to rozumiem waszych sąsiadów to mogło być mocno niepokojace i irytujace.

Gość gość
Gdyby to było moje dziecko, to po pierwszych takich wrzaskach dostałaby zwyczajnie pasem. I skończyłoby się sranie po krzakach. Wyszła wam na głowę i teraz ponosicie tego konsekwencje. Drze paszczę? Koniec zajęć dodatkowych, koniec chodzenia do koleżanek, zero telefonu, tableta, komputera. Szkoła, książki, szkoła, książki i nic więcej. Nauczy się.

Gość gość
to sa takie okresy spokoj - darcie.Wczesniej nie było tak zle.Wiadomo jak dziecko ma swoje humory.Ale teraz co wyprawia od 2 miesiecy to tragedia.2 dni darcia buzi tydzien spokoju. Czasami sa dni ze wszystko robi bez problemu.Kasia czas na lekcje- słysze dobrze mamusiu.Idzie odrabia.Przynosi pokazuje ja sprawdzam.Kąpac sie.Idzie bez problemu.Sa dni ze do rany przyłóz.I rano sama sie ubierze, spakuje tornister bez szarpania sie.I tak w kółko.Nie mam do niej sił.

Gość gość
Juz ma zapowiedzianie ze szkoła, dom.i tylko zajecia dodatkowe bedzie chodzic. Zero wyjśc do kolezanek, tableta , komputera, tv.Tylko szkoła.

7 latka siedziała na kompie i tablecie? no to nie dziwota że jej się p****ało, już to forum jest nienormalne, a jest wysokopozycjonowane, ma przyjemny interfejs i wygląda niewinnie. a przecież u nas to nawet nie ćwiartka ćwiartki patologii netowej. zawsze gdy myślę o dzieciach w necie wyobrażam sobie przyjemniaczkowy dziecinny wygląd forum + tematy o fiutach i c****h i robieniu loda

Gość gość
nie gra codziennie.Na telefonie oglada bajki.nie siedzi non stop tylko taz na jakis czas. ale ma juz na to szlaban.

Gość gość
Dziwne to mi się wydaje. Przyszła policja i wyszła nie widząc dziecka? Przy tego typu interwencjach rozmawia z rodzicami, ale sprawdzają też stan dziecka. Dziecko może mieć różne okresy. Ale rozumiem, że jej wydzieranie rozchodziło się po całym bloku. Takie sytuacje są niedopuszczalne. Na co musicie się przygotować? Jeżeli przyjdą panie z mops to może być to w miarę sensowna rozmowa a może i nie być. Znacie powód dlaczego dziecko tak się zachowuje?

Gość gość
AUTORKO. Wyeliminuj z diety dziecka cukier (do zera, ale jeśli dużo je słodyczy, schodź z cukru stopniowo, ale radykalnie) i maksymalnie ogranicz komputer i TV. Zobaczysz, że po 3 tygodniach będzie ogromna poprawa.