Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość klementynka

sposób na ?

Polecane posty

Gość gość klementynka

hej. niedługo zawita do nas teściowa. powiem wprost. nie darzymy się sympatią. kompletnie. ogólnie jestem gościnna i miła ale zwyczajnie nie ma mowy na jakieś normalne rozmowy o czymkolwiek z tą kobietą. teściowa ma przyjechać na wielkanoc więc myślalam że będą to 4 góra 5 dni. okazało się że 2 tygodnie :/ podajcie mi jakieś swoje sprawdzone sposoby na przetrwanie z kimś takim w domu (mąż oczywiście poza tymi kilkoma dniami pracuje od rana do wieczora i ja również zamierzam stać się na tem czas wzorowym pracownikiem ale mimo wszystko wcześniej będę wracać z pracy). jakieś pomysły?

Gość gość
Macie dzieci ? Jesli tak mozesz sie nimi zajac I zaangazowac babcie w zabawe sprytnie sie z niej wycofujac np szykowac jedzenie.

Gość gość
Trzeba przetrwać jak grypę lub okres. Szkoda tylko, że to potrwa dłużej:P

Gość gość
dzieci nie mamy. mamy 2 koty których teściowa nie znosi i goni je po domu ze ścierka. były już awantury o to ale to jest taki typ kobiety który wszystko wie najlepiej. po co wam koty. wszędzie ta sierść i w ogóle kuweta w łazience a fe! oboje z mężem jesteśmy osobami cichymi a teściowa to taka aferzystka, wszędzie jej pełno i mnóstwo zamieszania zawsze robi wokół siebie. zauważyłam że mężowi też nie są te wizyty na rękę ale cóż ... przecież w końcu matka jego. nie wiem czemu tak te 2 tygodnie pewno sama tak chciała i na mężu wymusiła. a tematów żadnych nie mamy bo generalnie teściową interesują seriale, ploteczki, aktorzy i inne znane osoby o których opowiada jakby conajmniej to jakaś rodzina była i z nie skrywanym zdziwieniem jak to my tego nie wiemy??? nie czytam gazet i tv nie oglądamy z mężem. czytamy książki, chodzimy do kina, teatru. teściowa uważa to za zbytki (po co jej skoro ma telewizor) a co do książek to ewentualnie harlekina przeczyta. i nie chodzi o to że się przed nią wywyzszam tylko po prostu u nas w domu tego nie ma. lata temu wzięliśmy ją do kina na Listę Shindlera to bardzo była niezadowolona bo raz że o Żydach a to złodzieje i w ogóle cała w tym kinie zdretwiala a w ogóle ludzie jedzą mlaskaja i takiej litanii musielismy słuchać wracając do domu już spod samego kina :/ tak że ciężko naprawdę w czymkolwiek dogodzić. za bardzo przy niej nie idzie też się za nic zabrać (np za sprzątanie bo chodzi za mną krok w krok, "pomaga", palcem pokazuje a jak już nie wytrzymuje to wyrywa mi odkurzacz czy ścierke z ręki bo "to tak się robi". ja się już nie staram teściowej w niczym dogodzić. bo się nie da. skoro musi niech przyjeżdża. chce to tylko jakoś przetrwać.

Gość gość
hmmm... no to widać że się nie dogadacie. trochę niefajnie że mąż cię z nią tak zostawia bo przecież mama przyjeżdża głównie do syna (u nas też tak jest). ja bym się na twoim miejscu skupiła na swoich sprawach. kupić teściowej prasę, załączyć seriale i zostawić samej sobie. poza pracą możesz w tym czasie umówić się z koleżanką na wyjście kawiarnia, kino. zresztą po co masz się tłumaczyć? wychodzisz i tyle. albo od razu po pracy i wracasz kiedy mąż już jest w domu. współczuję tylko waszym kotom :(