Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikalagua

Moja matka ciągle się nad sobą użala

Polecane posty

Gość nikalagua

Witajcie, nie wiem już co mam robić. Mam 30 lat, od 10 lat mieszkam poza domem rodzinnym. Kiedyś może mi to tak nie przeszkadzało, ale teraz kiedy moje życie nabrało tempa (ślub, własne mieszkanie, obecnie jestem w ciąży), to strasznie mi to wadzi. Otóż moja mama ciągle się nad sobą użala. Nie chce mi się już do niej jeździć, bo bity cały weekend ona mówi tylko o swoich niepowodzeniach (że jest sama - tata nie żyje, że co to ona ma za dzieci, że ma brzydkie mieszkanie, że miasto jest małe i smutne,itd.). Teraz była tylko dwa dni w szpitalu, nic takiego poważnego, położyli ją, żeby łatwo było zrobić badania. No i już muszę trzeci dzień słuchać, jaka to ona biedna, jak ciężko jest w szpitalu, że nie ma kto koło niej chodzić, itp. Za miesiąc ma znowu iść na dwa dni do szpitala i już płacze jaka ona biedna. Sama mam swoje problemy, obecnie jestem w ciąży, raz się czuję lepiej raz gorzej, ale to, to moją mamę tak interesuje, że wysłucha tylko jednego zdania, mówi a to dobrze i zaczyna o sobie. Jak już mam dosyć i powiem jej wprost, że nie mam siły już o jej bolączkach słuchać, to od razu wypisuje mi smsy, że przeprasza, że w ogóle informuje mnie o swoim zdrowiu, że przeprasza, że w ogóle do mnie dzwoni, itp. Mam już dosyć. Dodam, że mama nie widzi w sobie żadnego problemu, więc odpadają wizyty u psychologa i szczere rozmowy, których było już milion. Nie chcę też zrywać kontaktu, kocham ją, za chwilę zostanie babcią. Nie wiem co robić.

Gość gość
twoja mama jest bardzo toksyczna osoba. rozpaczliwie zabiega o twoja uwage, nie potrafi zrozumiec ze masz wlasne zycie. znam takich ludzi. chyba nie ma na to rady. jestes w ciazy, nie mozesz sie denerwowac ani martwic. przykro to mowic ale olewaj jej wyolbrzymione problemy jak tylko mozesz, zmieniaj temat kiedy zaczyna jęczeć.