Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdffghj

Czy mogła zajść ?

Polecane posty

Gość asdffghj

Na wstepie chce powiedziec ze nie jestem niczego pewien i prosze o rzetelne informacje. Otoz 3 dni temu leżałem z dziewczyna w łozku. Nie bede opisywal szczegolow. Dalismy sie poniesc i zdjelismy bielizne. Niby nie wlozylem jednak po wszystkim zauwazylem slady spermy przy pochwie. Moje pytanie czy jest mozliwosc ze dziewczyna moze zajsc w ciaze i czy sperma mogla sie dostac do pochwy ? Prosze o jak najszybsza pomoc

Gość gość
w takiej sytuacji ciąża jest jak najbardziej możliwa. Zależy który to dzień jej cyklu.

Gość gość
Sam nie wiesz a my mamy wiedzieć?

Gość asdfgdf
Szczerze to mówiła że nie miala okresu w tym czasie

Gość gość
Okres to początek cyklu wiec nic nie mówi to.

Gość asdfffg
I jak najszybciej sprawdzic czy jest w ciąży ?

Gość gość
Ciązy nie da się wykryć po 3 dniach. Poczekaj miesiąc. Pojawi się miesiączka albo nie.

Gość asdfgfgbvn
Nie moge tyle czekac. A test ciązowy? I jak nieplanowanej ciazy zapobiec ?

Gość gość
Najlepiej testem ciążowym lub badaniem z krwi. rany ludzie ile wy macie lat, że się za sex bierzecie? :s.

Gość gość
Zapłodnienie nie następuje w czasie stosunku, więc w ciągu 3-4 dni nie ma możliwości tego sprawdzić.

Gość gość
gość dziś Jak niby sprawdzić po 3-4 dniach, czy jest się w ciąży? Według mnie to teraz tylko EllaOne lub Escapelle jak najszybciej. Tu każda godzina ma znaczenie. Jeszcze można ciąży zapobiec, bo test ciążowy to już wskaże wynik, czy jest, czy nie.

Gość gość
niech zrobi test ciążowy za 2 tygodnie. Wcześniej nie ma sensu. Cykl rozpoczyna się w pierwszym dniu okresu, a dni płodne mniej więcej w jego połowie. Ale skoro o tym nie wiecie to pewnie bardzo młodzi jesteście i dziewczyna nie ma regularnych cyklów więc nic z tego nie będzie. Test za dwa tygodnie i jak macie zamiar zaczynać z seksem to najpierw trzeba myśleć o antykoncepcji, bo sam widzisz, że bez tego tylko stresior niepotrzebny..

Gość gość
Ta pigułka ma najlepszą skuteczność do 24 h czyli dzień po stosunku, pózniej już z każdym dniem skuteczność maleje. No niby to jest 72 h po , ale chyba najlepiej ja brać dzień po tak sadze. Nie chce straszyć. A tu minęły już 3 dni, więc nie wiem czy by to pomogło. Do tego to jest wydatek wizyta u ginekologa ok 100 zł i ta pastylka nie wiem tez miedzy 50 a 80 nie pamietam dokładnie.

Gość gość
Nie wiem czy znowu na receptę zrobili tą pastylkę czy nie? Najlepiej iść do jakiegoś normalnego ginekologa prywatnie, który nie ma oporów przed wypisaniem takiej tabletki, żeby go nie gryzło sumienie. Z lekarzami internistami to róznie bywa...

Gość gośćasfsgas
I pytanie. Czy jeżeli mam 17 lat (ja i dziewczyna) to czy pojscie do jakiegos lekarza ma sens ? Tzn czy wypisze recepte bez zadnych ale ? I czy potrzebni sa rodzice lub jakies badania ? Czy wystarczy pojsc powiedziec i on te recepte da ?

Gość gość
Jestem dorosłą kobietą, więc nie wiem jak podejdzie ginekolog do kobiety jeszcze niepełnoletniej. Może iść sama jutro na kontrolę i moze poprosić o wypisanie takiej recepty, albo pozostaje uprosić dorosłą osobę - kobietę. Ta pigulka ma wpływ na układ hormonalny, więc nie mam pewności czy przepisze lekarz nastoletniej...

Gość gośćsfdsfdfds
Strasznie sie boje.... Czy przyjecie jednej pigulki wystarczy ? I czy wplyw ma kiedy ta pigulka bedzie podana (oczywiscie w zakresie 72H po stosunku)

Gość gość
To jest tylko jedna pigułka o dużej dawce hormonu dlatego jest dostępna na receptę. Najlepiej ją zażyć dzień po, daje najszybszy efekt działania. Z każdą h jej działanie maleje.

Gość gośćfgdcvh
Czyli wystarczy jedna pigulka ?

Gość gość
Zamiast ruchoać to pyszesz

Gość gość
Przeciez jeszcze nie ma recepty na to, jesli nie uplynely 72h to idzcie do apteki i kupcie, koszt ok 100zl. Ale tak jak ktos pisal, po 3 dniach juz moze nie zadzialac.

Gość gość
sa dostepne bez recepty , i jest tylko 1 tabletka do przyjecia , dziecko ty nie masz pojecia o niczym i sie za sex bierzesz , ludzie c***isza ze jest tylko 1 pigulka , a ty dalej czy jedna wystarczy ,porazka

Gość gośćdkdkdkr
Ok. Znalazlem pigulke bez recepty. Za jakies 7 godz minie 3 dni. Czy warto by dziewczyna ja wzięła i co pozniej

Gość gość
No skoro uwazasz ze bylo ryzyko wpadki to warto, a potem nic, czekacie na miesiaczke lub za 2 tygodnie robicie test ciazowy. Ona moze miec potem zaburzenia hormonalne, ale nie musi, wszystko jest w ulotce.

Gość gość
09,08 ty umiesz debilu czytac ulotke ? czy za ciebie to zrobic ?