Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Inwestplan

Polecane posty

Gość gość
Szukamy osób do dodatkowych testów (Naszą technologie dostaniecie za DARMO). Mimo, że sami już bardzo duże pieniążki zarobiliśmy, to chcemy program rozwijać dalej i udostępniać go dalej tylko w przyszłości będzie on za opłatą. Więcej na HTTP://MGR24.PL

Gość gość
No ja nie wiem, ja nie miałam podobnych problemów.

Gość Oszukani
Dzwoniłam do nich. Już nawet nie wiedzą kiedy będzie odbiur. Klamali, klamali, i w końcu nie zrobiono nic. Niema nawet informacji, bo niema roboty. Kłamstwo się skończyło. Wszyscy wiedzą prawdę. Ludzie chcą zerwać umowy, bo dalej czekać bez sensu. Obok wybudowano trzy domy. W terminie i bez kłamstw. Cena ta sama, ale mniej kłopotu. Poszłam na budowę. Chciałam porozmawiać z kierownikiem. Muwiją że mu nie wolno rozmawiać z ludźmi. Chyba jest niewolnikiem. Powiedzieli, że informacja w biurze. Czyli zadzwońcie i niech was tam okłamają kolejny raz. Powiedzą bajkę o wysokiej jakości. Niby na innych budowach gorsza jakość. W moim banku powiedzieli że więcej nie będą pracować z nimi, bo są oszustami, przepisują umowy i nic nie budują, ale dla czego nie wiedzieli o tym wcześniej. Zaraz niby mają nowego kierownika budowy. Tego niewolnika, któremu nie wolno mówić. Tak, nie wolno, bo moja koleżanka z nim rozmawiała. Wiem że zaraz nie wpuszczają nikogo z agentów. Niewiadomo dlaczego. Ta budowa - to sama tajemnica najwyższej jakości.

Gość gość
Moja siostra w zeszłym roku kupiła od nich mieszkania ale w ogóle nie narzekała na dewelopera, to na pewno wszystko poszło po jej myśli. W przyszłym roku z mężem chcemy kupić mieszkanie takie do 65 metrów i właśnie myśleliśmy też o inwestplanie.

Gość gość
Według mnie nieruchomości mieszkaniowe to dobra inwestycja. Najlepiej wybierać takie, które już są w popularnych dzielnicach Warszawy lub w takich, które stają się "topowe".

Gość gość
Jak Pani siostra kupiła w zeszłym roku, to chyba miała dostać mieszkanie w czerwcu. A już grudzień. Nie narzeka, no to fajnie, tylko w to nie wierzę. Terminów nadal niema. Na budowie pracowników nadal niema. Od ósmej pare osób, a po 16 nikogo nie znajdziesz. Dokładnie wiem bo mieszkam na Czapelskiej. Na stronie informacji żadnej. I wszyscy zadowoleni.

Gość gość
inwestycja w mieszkanie to najlepsza inwestycja i najbezpieczniejsza. Trzeba dobrze się zapoznać z tematem aby zacząć inwestować. Ja nie słyszałem złych opinii o tym deweloperze

Gość gość
Cena niższa niż na rynku. Albo zła jakość, albo niema terminów. Albo przedłużone terminy tak, ze będziesz gotowy odebrać aby co. Własnie takie podejście u tej firmy. Juz raz przepisałam umowę, ciekawie czy to juz koniec.

Gość gość
Willa Szembeka 6900 zł za metr, no no, super oferta :)

Gość olani
inwestycja w mieszkanie to najlepsza inwestycja i najbezpieczniejsza. Trzeba dobrze się zapoznać z tematem aby zacząć inwestować. Ja nie słyszałem złych opinii o tym deweloperze hahahha. jeśli ktoś miał do czynienia z tym deweloperem, na pewno ma o nim złą opinię. jutro licytacja na rzecz wierzycieli majątku dewelopera, na który są roszczenia osób trzecich- jeśli mieszkania zostaną sprzedane, dwie dziewczyny zostaną z niczym,mimo, że całą kwotę za mieszkania zapłaciły. mój bank podpisał jakiś czas temu ugodę z tym panem. pan miał spłacić zadłużenie wobec banku. niestety, bank zwolnił rachunki dewelopera, następna transza nie poszła.przypadek? nie sądzę. termin spłaty minął dwa tygodnie temu. bank musi wznowić egzekucję komorniczą. generalnie, bawimy się tak już 3 lata.. więcej na innym forum. albo u mnie. podam szczegóły, numery ksiąg, w których są podane roszczenia wielu wierzycieli. nie warto psuć sobie miesięcy/ lat, jak w moim przypadku życia.

Gość gość
Kupiłam mieszkanie od tego dewelopera. Fajne miejsce, ale strasznie sługę opóźnienie. Zaczynam się bać, żeby w ogóle skończyli tą budowę. Mam kupione na kredyt, i mam nadzieje ze bank dobre sprawdzał. Mój kolega, prawnik, muwie że niema czego bać, bank złego nie kupie. W biurze bardzo fajne ludzie. Ale jak zaczynam czytać opinie, to źle mi się robi. Czy mogę Pani dokładnie powiedzieć co się dzieje z tą spółką. Faktycznie, swojej kasy nie mają, bo w KRS napisano 5000 zł. Na każdą budowę nowa spówka. Ale żadna nie jest w stanie likwidacji. Przecież bank każdemu nie daje pieniędzy. A budują za kasę banku, swojej niema. Ja tak myślę że problem polega na tym ze niema pracowników. Albo za mało płacą, albo oszukują. Zaraz pilnuje co tam się dzieje. Wiem ze koniec budowy w marcu. Bardzo chcę zobaczyć w jakim stanie jest moje mieszkanie.

Gość gość
Mialem kupic od nich mieszkanie. Teraz od dwoch miesięcy czekam na zwrot zaliczki rezerwacyjnej. Jak powiedziala mi pani przez telefon - tylko szef moze zrobic przelew. Coż, zlodzieje jak zwykle. Pewnie nie obejdzie sie bez kierowania sprawy do odpowiednich organow.

Gość gość
Złodzieje, to prawda. Ja tez wolała bym odstąpić ot umowy, ale rozmawiałam z ludźmi których oszukali, którzy nie mogą odzyskać zwrot pieniędzy. Raraz z rodziną wynajmujemy, ale po przeniesieniu we własność organizuję wszystkich do odzyskania różnicy w opłatach i dodatkowej szkody moralnej. Mam brata prawnika. Ja to się tym zajmie. Moja kolezanka kupiła od innego dewelopera, to przy odebraniu kluczy dostała przelew za opóźnienie na 1 miesiąc. Szanowny panie prezesie, tak trzeba pracować, a nie usadzić w biurze nie kompetentną pani, która fajnie rozmawia, ale jakby to usłyszał budowlaniec to szlach by jego trafił.

Gość olani
Mialem kupic od nich mieszkanie. Teraz od dwoch miesięcy czekam na zwrot zaliczki rezerwacyjnej. Jak powiedziala mi pani przez telefon - tylko szef moze zrobic przelew. Coż, zlodzieje jak zwykle. Pewnie nie obejdzie sie bez kierowania sprawy do odpowiednich organow. zapraszam do kontaktu a.mleczak@gmail.com- jest nas więcej. Chętnie porozmawiam.

Gość olani
Złodzieje, to prawda. Ja tez wolała bym odstąpić ot umowy, ale rozmawiałam z ludźmi których oszukali, którzy nie mogą odzyskać zwrot pieniędzy. Raraz z rodziną wynajmujemy, ale po przeniesieniu we własność organizuję wszystkich do odzyskania różnicy w opłatach i dodatkowej szkody moralnej. Mam brata prawnika. Ja to się tym zajmie. Moja kolezanka kupiła od innego dewelopera, to przy odebraniu kluczy dostała przelew za opóźnienie na 1 miesiąc. Szanowny panie prezesie, tak trzeba pracować, a nie usadzić w biurze nie kompetentną pani, która fajnie rozmawia, ale jakby to usłyszał budowlaniec to szlach by jego trafił. Zapraszam do kontaktu a.mleczak@gmail.com - toczy się sprawa karna w sprawie dewelopera, im nas więcej tym większa szansa na to, żeby winni zostali ukarani.

Gość Oszukany klient inwestplanu
Panie Prezesie Krakowski,a co z nieskończoną budową Dubieńską 13 i opłatami dla wspólnoty.Inwestplan to oszuści i nie ma nikogo na Dubieńskiej kto byłby zadowolony ze współpracy z tym deweloperem zawsze kłamał,miał opóźnienia w budowie i od trzech lat wcale jej nie ukończył tak naprawdę.Zapraszamy można się przekonać jak buduje,a raczej partoli inwestplan.UWAGA TO NIEUCZCIWY DEWELOPER !!!!!!!

Gość gość
Ludzie sprawdzajcie opinie i realne wykonanie,wykończenie i prawdziwe głosy oszukanych klientów,którzy kupili mieszkania od dewelopera Remigiusza Krakowskiego spółki inwestplan same problemy, budynki niedokończone,problemy na budowie,opóźnienia,niestaranne pozostawione z wadami garaże,klatki,ściany,dachy.Nasza Wspólnota ma od początku z nim problemy.To nie jest dobra,ani godna polecenia firma.Zanim coś od nich kupicie zobaczcie jak jest naprawdę,bo to wasze pieniądze i to spore.

Gość gość
Zaraz poszło dobrze. Podobnie do kwietnia dadzą rade. Ale nie mają doświadczenia. Mają wybudowany dom na Dubieńskiej i to chyba wszystko. Mam nadzieję ze ogarną. Czytałam dużo złych opiń. Zaczynają dwie nowe budowy. Jak nie skończą na Czapelskiej, to nie sprzedają inne, przecież ludzie nie są głupie, większość sprawdza a tylko potem kupuje.

Gość gość
Witam. Ktoś tu jest z Dubieńskiej albo z jakiej-kolwiek skończonej inwestycji Inwestplan? Ciekawie ile miesięcy mieliście opóźnienia, ile czasu trwało przeniesienie we własność, czy pomagają na początku wspólnocie? Mam kupione mieszkanie na Czapelskiej. Nie mozemy się doczekać. Ale już się martwię, jak to wszystko ma być. Same złe opinie. Z doświadczenia wiem, że kto ma dobrze, to nic nie pisze. Ale trochę się z tego martwię.

Gość olani
poczytaj komentarze wyżej- tam się wypowiada ktoś z dubieńskiej. opoznienie na dubienskiej wyniosło ok 9 miesięcy. Polecam się przejechać tam i porozmawiać z lokatorami,którzy są raczej wkurzeni..

Gość gość
Na Czapelskiej opóźnienie 10 miesięcy. To jest dużo. Mam nadzieje że niedługo skończą. Jak dzwoniłam do biura, to oni mają 1000 przyczyn nie zależnych od nich. Dlaczego inni nie mają? Nie długo już nie będzę miała czym płacić za mieszkanie, bo wynajem i kredyt to nie jest łatwo nawet mając zdolność kredytową dużo większą. Dzwoniłam, tłumaczyłam - Pani mi współczuję. Mam gdzieś jej współczucie. Jak osoba kupuje 3 pokoje, to jej stać na to, może poczekać. A jak 1?

Gość Perin
Inwestycja Dubieńska - 9 miesięcy czekaliśmy, deweloper nie oddał inwestycji na czas.

Gość Perin
Do tej pory same kłopoty ze spółką inwestplan, nigdy nie skończył Dubieńskiej 13 już trzeci rok się z nimi bujamy.To oszuści i nie polecam z dala od nich.

Gość gość
Dobry wieczór! Byliśmy dziś na Czapelskiej i masakra- poza tym, że balkony mają poręcze (BTW zupełnie inaczej to wygląda niż w wizualizacji - i ta czerwona krecha- dramat) to nic się nie zmieniło, syf pod budynkiem, trzy osoby na budowie. Nie ma szans, że to do końca marca skończą, pewnie znów będzie jakiś ckliwy mail o tym, że to nie ich wina, ale odbiór będzie 31. czerwca. Już nie mam siły do nich, jak kupowialiśmy w czerwcu mieszkanie, to odbiór miał być 31. sierpnia i ciągle słyszeliśmy, że TU NIE MA SIĘ CO OPÓŹNIĆ. Pytanie czy KIEDYKOLWIEK to odbierzemy!

Gość gość
Wszyskie pozytywne komentarze o inwestplanie to sciema. Ja czekam na mieszkanie na dubienskiej 13 juz 3,5 roku. Deweloper w kazdym widzi wroga i przyczyne opoznien, przywlaszcza pieniadze klientow i z ich kredytos, nie konczac budow (Luczek 12, Dubienska 13, Czapelska 25), nie placi podwykonawcom, kar umownych nie placi lub placi najwyzej polowe, tak naprawde spi do 11 a potem udaje ze cos zalatwia migajac sie od zobowiazan oraz kontaktow z wierzycielami i klientami.

Gość gość
Co myślicie, żeby utworzyć grupę na fb "Czapelska/ Dubieńska - mieszkańcy"??? W razie czego będziemy mieli do siebie kontakt jak się okażę, że jedynym rozwiązaniem będzie pozew zbiorowy (OBY NIE!!!)

Gość gość
O opłatach ludziom, to jest ne prawda. Rozmawiałam z pracownikami. Płacą i prawie zawsze na czas. Ceny wysokie. Mąż pracuję jako budowlaniec, ceny zna, mówi, że u nich tyle nie płacą. Muszle że to zła organizacja. Niema logistyki: niema drzwi, a później niema komu ich założyć. Ale co mi z tego, jak nie mam gdzie mieszkać. Wylewek niema do tego czasu, bo agregat na budowie. Przecież, sprzęt jest wynajęty. Co prawda w sobotę troche spszątneli. Zobaczymy. Mają 2,5 miesiąca. A później chyba pójdę z walizkami do ich biura.

Gość AleksaMa87
Witam, po kilku latach milczenia zaczynam tracić cierpliwość do tej firmy i pana prezesa. Chciałabym uprzedzić, że jeżeli ktoś planuje zakup mieszkania od Inwestplanu powinien zastanowić się 2 albo i 3 razy. Pan prezes będzie miły, będzie obiecywał gruszki na wierzbie, podpisze Wam każdą zmianę w projekcie lub ustęp w umowie. Zrobi wszystko abyście Wy mu zapłacili. W momencie gdy pojawią się jakieś problemy lub opóźnienia będzie Was zwodził za nos. Bedzie mówił "to wszystko wina tych złych i niedobrych podwykonawców/bankierów/pogody/urzędników/poprzednich inwestycji/mieszkańców/komorników. Bo to zawsze jest wina kogoś innego niż pan Remigiusz. Jeśli będzie Wam coś winien to choćby nie wiem co zwali na innych i nie będzie chciał wypełnić swoich zobowiązań. Sprawy, które przy odrobinie dobrej woli czy umiejętności planowania można by zamknąć szybko przez pana Remigiusza ciągną się LATAMI. Mogę napisać dużo więcej po ponad 3 letniej "współpracy" z tym panem i chętnie to zrobię. Daje mu natomiast ostatnią szansę aby zachować się przyzwoicie.

Gość 2 piętro
Czekam na koniec budowy i przeniesienie własności. Mam nadzieję ze tak będzie. Oszukują wszystkich: ludzie, bank. Sami są inwestorami i generalnymi wykonawcami. A sami siebie ukarać nie mogą. Kasa od sprzedaży mieszkań. Najpierw promocje, bo kasa potrzebna na start, a później - niema kasy zeby skończyć. I dupa.