Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Inwestplan

Polecane posty

Gość gość
Radzę uzbroić się w cierpliwość. Łuczek oddano półtora roku później mimo że w marcu obiecywano odddanie w maju, oddano pod koniec września następnego roku.

Gość gość
Radzę uzbroić się w cierpliwość,bo Dubieńską oddali po ponad roku,od terminu,który obiecali w umowie.Uczciwie powiem, i możecie Państwo zrobić z tym co chcecie,ale ten deweloper to same kłopoty,oszust i kłamca,nie radzę kupować od nich mieszkań.

Gość gość
Ale skąd informacja o końcu maja. Pare dni temu rozmawiałam z biurem. Odbiur 2 tydzień kwietnia, kluczy najpóźniej 1 mają. Skąd terminy koniec maja? Będą oddawać piętrami. Od jakiego zaczną nie wiem.

Gość gość
Przeniesienie we własność do 15 maja. Banki zawsze dają + miesiąc. Czyli 15 czerwca. W takim razie był by aneks. A za Łuczek to jest kłamstwo. Opóźnienie mieli 9 miesięcy, a nie 1,5 roku. Za Dubieńską nie wiem. Wczoraj byłam blisko budowy, złapałam pracownika, powiedział ze windę mamy, zakaz robią klatkę. Tam juz niema dużo roboty, jak mają ludzie i kase to starczy 2-3 tygodni. Martwię się że niedługo swięta. Najpierw wyjadą Polacy a za tydzień Ukraińcy i znowu staniemy.

Gość gość
Jak to z Łuczkiem "to kłamstow"? Rok mieszkałam z mężem w małym pokoju u Babci bo co 2 miesiące mieliśmy info z biura że już oddają, już za chwilę. Dokładnie to co teraz dzieje się z Państwem. W biurze to Wam wszystko powiedzą żebyście tylko się nie denerwowali. A tak swoją drogą jeśli kończycie na kary umowne z tytułu opóźnień to wiedzcie że z tego też nici. Mam najpierw pan RK dał ultimatum - o połowę zmniejszamy kary albo nie ma przeniesienia własności i on ogłasza upadłość. A o te pozostałe nadal walczymy, pan RK podpisze z państwem cyrograf własną krwią a i tak nie wywiarze się z umowy.

Gość gość
Informacja o końcu maja jest od P Sylwii która udziela od początku wszelkich informacji o budowie. Co prawda zazwyczaj są one nieprawdziwie lub zapewnia ona ze teraz to już NA PEWNO a potem się okazuje ze kolejne trzy miesiące obsuwy. Byłam dziś na budowie i w pracy były 4 osoby!!! Oni w takim tępie tego nie skończą w tym roku

Gość gość
Mieszkam na Łuczku. Termin oddania miałam wpisany w umowie na marzec 2015, oddali wrzesień 2016. Półtora roku jak nic. Do dziś nie mamy dokończonej budowy zgodnie z umowami, masę rzeczy jest zrobionych na odwal się, niedokładnie. Pani Sylwia okłamywała nas wielokrotnie, przez kilka miesięcy słyszeliśmy od środy zacznamy, potem od poniedziałk zaczynamy. Czekaliśmy wiele miesięcy. Dobrze że w ogóle się doczekaliśmy przekazania praw własności.

Gość gość
Tez byłam wczoraj na budowie. Pracowników nie 4, a tylko 24, a moze i więcej. Dziwnie ze nie spotkałam tej pani która wiedziała te 4 osoby.

Gość gość
Dobrze? Ja bym chętnie z Panią porozmawiała, może razem byśmy policzyły ile tych osób jest.

Gość gość
Szkoda Pani nerwów, pewnie to ktoś z Inwestplanu pisze.

Gość gość
Myślę że na pewno bo dziwne ze napisał pod tamtym zdjęciem na Facebooku tylko tu jako anonim.

Gość gość
Jak będzie koniec maja, to znaczy ze opóźnienia tylko rok. Czyli idą w dobrym kierunku w porównywanie do Łuczka i Dubieńskiej. Tylko kto mi zapłaci 2000x12 za wynajem? Moze pani Sylwia? Ile jest nas takich? 20?30? a moze 50 rodzin? Moze ktoś rozmawiał na ten temat z prawnikiem? Czy moze mamy prawnika w wspólnocie?

Gość gość
Powinniście się Państwo trzymać razem. Cokolwiek by się nie działo Wy przeciw IP, tylko tak doprowadzicie do końca te budowę.

Gość gość
Nikt Wam nie wypłaci takich kar umownych. Na Łuczku nadal nie są uregulowane pomimo upłynięcia już ponad roku od podpisania aktów notarialnych oraz pomimo podpisania ugody. Nie wspominając o tym, że kary umowne zostały nam zmniejszone, pod groźbą niepodpisania w ogóle aktów przekazania praw własności.

Gość gość
Najpierw miło podpisujemy akty, a później do sądu. Już jesteśmy nauczone ze oszuści są wszędzie.

Gość gość
Koniec czerwca odbiór. Proszę, niech obrońcy dewelopera się teraz wypowiedzą! Mieliście kogo bronić naprawdę!

Gość gość
JEDEN WIELKI OSZUST- WY MIESZKAŃCY BUDYNKU CZAPELSKA 25 nie znacie prawdy.Firmy podwykonawcze nie mają zapłacone za prace wykonane na budynku-Prezes K, unika spotkań,nie odbiera telefonów Was i nasz czaruje a tą budową zajmie się prokurator i będzie wniosek o upadłość dewelopera.Pieniądze są na koncie powierniczym ale K. nikomu nie płaci.

Gość gość
JEDEN WIELKI OSZUST- WY MIESZKAŃCY BUDYNKU CZAPELSKA 25 nie znacie prawdy.Firmy podwykonawcze nie mają zapłacone za prace wykonane na budynku-Prezes K, unika spotkań,nie odbiera telefonów Was i nasz czaruje a tą budową zajmie się prokurator i będzie wniosek o upadłość dewelopera.Pieniądze są na koncie powierniczym ale K. nikomu nie płaci.

Gość gość
składamy wniosek o upadłość dewelopera

Gość gość
Skąd taka informacja?

Gość gość
Byliśmy na budowie jest ekipa i robią. W tym momencie upadłość to będzie najgorsze co możecie zrobić, bo nie będziecie mieli ani kasy ani mieszkania. Pomyślcie zanim wpadniecie na kolejny genialny pomysł

Gość gość
kto wystąpił z wnioskiem o upadłość ?

Gość olani
prokurator już zajmuje się panem remigiuszem, któremu postawił zarzuty. pan remigiusz nic sobie z tego nie robi i dalej nie płaci wierzycielom, których jest coraz więcej. wniosek o zakaz prowadzenia działalności przez pana remigiusza będę składała właśnie ze względu na to, że człowiek który ma postawione zarzuty karne i nie dąży do zaspokojenia wierzycieli, a jedynie do tego, żeby sprawy chwilowo odwlec w czasie, nie powinien prowadzić działalności i narażać kolejnych ludzi na straty. czapelska jeszcze ma szansę na oddanie, natomiast tym, którzy rezerwowali mieszkania na Lubinieckiej polecam zastanowić się, czy warto płacić pieniądze na coś, co może nie powstanie. a jest to prawdopodobne, bo nie widać chęci załatwienia spraw przez pana rk, więc może się to skończyć tak, że pan już żadnej więcej budowy nie zakończy.

Gość gość
Pani Olu jak złoży pani wniosek o upadłość to pozbawi Pani 56 rodzin z Czapelskiej mieszkań. Zemsta zemstą, ale niech Pani weźmie tez pod uwagę inne osoby, które razem ze swoimi rodzinami czekają na odbiór, który w końcu staje się realny.

Gość gość
To już bezczelność zwalać odpowiedzialność za oszustwa Krakowskiego na Olani. Czy Remigiusz też tak się martwi o te 56 rodzin? Czy rozliczył się z nabywcami z Łuczka i Dubieńskiej? Dokończył choć jedną budowę tak naprawdę do końca?? Olani postępuje zgodnie z prawem w przeciwieństwie do Krakowskiego.

Gość olani
"Pani Olu jak złoży pani wniosek o upadłość to pozbawi Pani 56 rodzin z Czapelskiej mieszkań. Zemsta zemstą, ale niech Pani weźmie tez pod uwagę inne osoby, które razem ze swoimi rodzinami czekają na odbiór, który w końcu staje się realny." proszę się nie martwić: ja składam wniosek o zakaz prowadzenia działalności przez remigiusza, a nie o upadłość spółki. to po pierwsze. po drugie wszystko, co się toczy, będzie jeszcze trwało, więc zdążycie podpisać umowy zapewne. nawet jesli budowa jeszcze się bedzie opóźnioniać. sprawa karna potrwa trochę- akt oskarżenia dopiero niedawno został sformułowany, sprawa o zakaz prowadzenia działalności tym bardziej- bo jeszcze nie została założona. myślę, ze martwić się mogą ludzie z Willi Szembeka.

Gość olani
"To już bezczelność zwalać odpowiedzialność za oszustwa Krakowskiego na Olani. Czy Remigiusz też tak się martwi o te 56 rodzin? Czy rozliczył się z nabywcami z Łuczka i Dubieńskiej? Dokończył choć jedną budowę tak naprawdę do końca?? Olani postępuje zgodnie z prawem w przeciwieństwie do Krakowskiego." dziękuję za wsparcie. cieszę się, że są osoby, które rozumieją, w czym problem i nie zwalają na mnie odpowiedzialności za problemy z deweloperem

Gość gość
Myślę ze zaraz ludziom muszę cokolwiek wytłumaczyć InwestPlan.

Gość gość
Rozpatrzenie takich wniosków nie może być natychmiast. Tylko sąd moze zabronić prowadzenia działalności. Taką sprawę mozna ciągnąć latami. Olani przed świętami wymyslili kolejną zabawę.

Gość olani
"Rozpatrzenie takich wniosków nie może być natychmiast. Tylko sąd moze zabronić prowadzenia działalności. Taką sprawę mozna ciągnąć latami. Olani przed świętami wymyslili kolejną zabawę." Widzę, że jest pan/pani prawnikiem lub znawcą tematu, że się w ten sposób wypowiada. Otóz nie jest tak- w sytuacji, gdy pan rk jest oskarżony o popełnienie przestępstwa- pozbawienie go możliwości prowadzenia działalności to w zasadzie formalność