Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Inwestplan

Polecane posty

Gość gość
Taką sprawę mozna załatwić z ciągu 3 minut u notariusza. Właścicielem firmy staje zona, matka, córka albo koleżanka z pracy. Podobnie firma ma dobrych prawników.

Gość gość
Ludzie nie macie pojęcia o czym mówicie... sami sobie kopiecie dołki.

Gość gość
Dlaczego pani tak martwi się o ludzi. Jak na mnie, to jest antyreklama i nic więcej. Opóźnienie rok czasu to jest fakt. Ale dlaczego te oszuści oszukali tylko pani?

Gość olani
"Dlaczego pani tak martwi się o ludzi. Jak na mnie, to jest antyreklama i nic więcej. Opóźnienie rok czasu to jest fakt. Ale dlaczego te oszuści oszukali tylko pani?" Ostatni raz odpowiadam na takie zaczepki. wszystko już opisałam wcześniej, nie sądzę, że trudno to zrozumieć. nie ja jedna zostałam oszukana. ja jedna zerwałam zgodnie z prawem umowę i nie odzyskałam pieniędzy (już niezgodnie z prawem- prawomocne nakazy zapłaty bank ma już od 2015 roku, a jest rok 2018). poza tym, faktem jest także oskarżenie prokuratorskie pana rk oraz moja wygrana w sądzie. 13stego kwietnia odbędzie się rozprawa z mojego powództwa (kolejna i ostatnia) i tu małe prawdopodobieństwo wygranej pana rk. to są fakty. zrozumienie tych faktów naprawdę nie wymaga wiele wysiłku. natomiast takie przytyki proszę pozostawić dla siebie. ja nic złego nikomu nie zrobiłam, w przeciwieństwie do pana rk, który wielu ludziom nie oddaje pieniędzy- to też jest fakt (księga wieczysta prawdę Ci powie)

Gość gość
Dlaczego piszesz,że Inwestplan oszukał tylko Olani, jak umiesz czytać to prześledź całe to forum pan Krakowski miał oddać ludziom Łuczak i Dubieńską i tych i tych ludzi oszukał do tej pory budowy nie są oddane i wykończone.Oszustwa w sprawie kar.Trzeba być infantylnym żeby dalej w to nie wierzyć.Tu piszą oszukani przez nich ludzie nikt inny nie ma w tym interesu.Mówimy jak jest,a jesteśmy z tych wspólnot.Przekona się o tym każdy budowy nie dokąńczą lub będę problemy innego pokroju.I lata walki i inwestorem w sądach bo inaczej się nie da.

Gość gość
Łuczek jest oddany.

Gość gość
To oddany ten Łuczek w końcu czy nie?

Gość gość
Oczywiście ze oddany. Dunienska tez oddana. To ze Olani postanowiła zrezygnować to już inny problem!

Gość olani
jak dla mnie to sformułowanie, że dubieńska i łuczek są nieoddane miały na celu przekazać, że tam są jakieś kwestie niedokończone- podejrzewam, że o to chodziło, a nie że formalnie bloki są nieoddane.

Gość gość
Łuczek był "wyszarpany" od IP, do tej pory nie dostaliśmy nawet połowy dokumentacji, wilgoć wyłazi w całej piwnicy i garażu i jest jeszcze cała wielka lista rzeczy które IP powinno dokończyć. Podejrzewam że na Dubienskiej sprawa ma się podobnie. Olani miała prawo zrezygnować, wszystkie instancjie są po jej stronie. Osoby nadal wierzące w zapewnienia RK i pani SZ to już ich problem. Rozumiem że ciężko sobie zdać sprawę że o wymarzone mieszkanie zapewne będzie trzeba stoczyć bitwę i uzbroić się w cierpliwość. Wiem coś o tym, sama przez to przechodziłam. Mając jednak tyle głosów od ludzi, którzy nie mają interesu w tym żeby IP upadło, nie można być aż tak bezrefleksyjnym.

Gość gość
"Podpisalas umowe na Czapelska 25? Mnie zastanawia to, ze deweloperem jest nie spolka Inwestplan ale Inwestplan Czapelska 25 (tylko na tablicy informacyjnej jest ta informacja), ktora ma 5 tys. PLN wkladu, zakladam, wiec, ze umowa jest wlasnie ze spolka Inwestplan Czapelska 25. Zwrocilas na to uwage? Sprawdzilas ta firme? daja gwarancje przeniesienia wlasnosci?" Pytanie do OLANI: TO PO CO BYŁA TA BZDURA??? A 5000 w KRS mają około 80% spółek w Polsce.

Gość olani
Podpisalas umowe na Czapelska 25? Mnie zastanawia to, ze deweloperem jest nie spolka Inwestplan ale Inwestplan Czapelska 25 (tylko na tablicy informacyjnej jest ta informacja), ktora ma 5 tys. PLN wkladu, zakladam, wiec, ze umowa jest wlasnie ze spolka Inwestplan Czapelska 25. Zwrocilas na to uwage? Sprawdzilas ta firme? daja gwarancje przeniesienia wlasnosci?" Pytanie do OLANI: TO PO CO BYŁA TA BZDURA??? A 5000 w KRS mają około 80% spółek w Polsce. nie za bardzo rozumieem pytania

Gość gość
To jest pani komentarz z GAZETA. Czyli domy są oddane a pani kłamała.

Gość olani
ja nic nie pisałam o tym, że domy są nieoddane.. kto ktoś inny, proszę czytać ze zrozumieniem. ja nie odebrałam lokalu i zerwałam umowę i NIGDY nie napisałam, że budynki jako takie nie zostały odebrane. i tamten komentarz nie był mój. ja od poczatku podpisuję się nickiem OLANI. nigdy żadnym innym

Gość gość
Fajnie ze wszystko się wyjaśniło. Od dzisiaj 56 rodzin będą spać spokojnie.

Gość gość
CO się wyjaśniło? Ja na przykład nie śpię spokojnie. Ale byliśmy tam dzisiaj i podobno zaczęli kłaść płytki

Gość gość
To podobno czy zaczęli?

Gość gość
A skąd mam wiedzieć? Nie wpuścili nas do środka bo PODOBNO kładą już płytki.

Gość olani
jakby ktoś miał wątpliwości. osoba, która zarzuca mi kłamstwo i wkłada w moje usta coś, czego nie powiedziałam ani nie napisałam eufemistycznie rzecz ujmując mija się z prawdą. tu cytat wraz z moją odpowiedzią: komentarz napisał ktoś z nickiem baku01, moja odpowiedź, w której nie ma słowa o tym, że budynki są nieoddane. trochę żenujące zagrywki. nie wiem, po co. strasznie nie lubię kłamstwa. wystarczająco dużo słyszałam o prezesa rk. Re: Nowa inwestycja Grupy Inwest - Czapelska baku01 24.10.17, 13:22 Podpisalas umowe na Czapelska 25? Mnie zastanawia to, ze deweloperem jest nie spolka Inwestplan ale Inwestplan Czapelska 25 (tylko na tablicy informacyjnej jest ta informacja), ktora ma 5 tys. PLN wkladu, zakladam, wiec, ze umowa jest wlasnie ze spolka Inwestplan Czapelska 25. Zwrocilas na to uwage? Sprawdzilas ta firme? daja gwarancje przeniesienia wlasnosci? Odpowiedz Link Zgłoś Re: Nowa inwestycja Grupy Inwest - Czapelska olani 21.11.17, 20:00 rzecz w tym, że spółka Czapelska jest społką "córką" Inwestplanu. Ja kupowałam od Inwestplan Dubieńska 13- nie ma znaczenia, ta sama osoba jest prezesem we wszystkich spółkach i ma takie metody działania, że nie rozlicza się ze swoimi wierzycielami, których ma coraz więcej. Zresztą, komornik Pietrzyk za moment sprzedaje majątek dewelopera na rzecz wierzycieli, siedmiu wierzycieli, jeśli się nie mylę. są to mieszkania, na które są już wpisane roszczenia dwóch dziewczyn- zostaną one z niczym po sprzedaniu.. polecam wybrać się również na Dubieńską 13 i porozmawiać z mieszkańcami,którzy już nie mogą się doprosić napraw wynikających z rękojmi, ponieważ (tu cytat) deweloper więcej w ten blok inwestować nie zamierza. Nie płaci on również czynszu za niesprzedane mieszkania, a że wspólnota mała, to ma niemałe problemy, bo zaległości są3letnie z 4 mieszkań.

Gość gość
Co oni tam kładą. Dla dobrej ekipy na 3 dni roboty. Znowu jakaś kombinacja.

Gość gość
olani 21.11.17, 20:00 "Zresztą, komornik Pietrzyk za moment sprzedaje majątek dewelopera na rzecz wierzycieli" A kiedy będzie ten moment? Jakby miał sprzedać, to dawno juz by sprzedał. Pani podaje nie prawdziwą informacje. Straszy tym ludzi. Za takie rzeczy tez trzeba ponosić odpowiedzialność. Po przeczytaniu tych bzdur martwiłem się rok czasu o przyszłosci mojej rodziny. Dziwi się ze kierownictwo firmy nie reaguje na takie rzeczy.

Gość olani
"olani 21.11.17, 20:00 "Zresztą, komornik Pietrzyk za moment sprzedaje majątek dewelopera na rzecz wierzycieli" A kiedy będzie ten moment? Jakby miał sprzedać, to dawno juz by sprzedał. Pani podaje nie prawdziwą informacje. Straszy tym ludzi. Za takie rzeczy tez trzeba ponosić odpowiedzialność. Po przeczytaniu tych bzdur martwiłem się rok czasu o przyszłosci mojej rodziny. Dziwi się ze kierownictwo firmy nie reaguje na takie rzeczy." to jest bardzo ciekawe, że już dawno by sprzedał.. jak się nie ma pojęcia o czymś, to lepiej się nie wypowiadać, naprawdę. sprawy formalne przy tej licytacji trwały bardzo długo. pierwsza licytacja miała się odbyć w grudniu(po ok roku, jak sprawa trafiła do komornika), jednak deweloper "dogadał" się z ludźmi. nie spłacił ich jednak, swoim zwyczajem. nastepny termin licytacji został wyznaczony na luty (bodajże 20stego) i tu deweloper probował dziwnych metod, które zawiodły. teraz jest wyznaczony drugi termin licytacji, ze znacznie mniejszą kwotą wyjściową. wystarczy wejść na stronę komornika Pietrzyka i w zakładce licytacje sprawdzić. licytacja odbędzie się w najbliższy wtorek! naprawdę, wystarczy sprawdzać informacje podawane przeze mnie, a nie mnie oczerniać, bo się nie chce widzieć pewnych rzeczy.. spółka nie reaguje, bo ja nigdy nie piszę nic, co mija się z prawdą i na wszystko mam dokumenty. aha, tamten wpis był pisany tuż przed pierwszym terminem licytacji, który został odwołany- patrz wyżej

Gość olani
jakby jednak się chciało Panu sprawdzić na stronie komornika, to mowa o Dubieńskiej 13. jest tam podany nr księgi wieczystej, w której można sprawdzić, ilu wierzycieli ma spółka Inwestplan Dubieńska 13. a to tylko jedna ze spółek, związanych z prezesem. o innych nie mam wiedzy, więc nie piszę.

Gość Czap 25
http://licytacje-komornicze.livecity.pl/licytacja/nieruchomosci-gruntowe_297798 Tak jest. w dniu 10-04-2018 o godz. 12:00 w budynku Sądu Rejonowego dla Warszawy Pragi-Południe z siedzibą przy Terespolska 15A, 03-813 Warszawa, pokój 49, odbędzie się druga licytacja ułamkowej części nieruchomości należącej do dłużnika: (...) . z o.o. , położonej przy Dubieńska 13.

Gość gość
Drodzy Państwo, Olani jaka jest taka jest. Nasze prawo podobnie. Nie można jednak zarzucić jej kłamstwa. Obydwa budynki (Łuczek i Dubieńska) są odebrane przez nadzór, prawa własności są przekazane, ale żaden z nich nie został dokończony zgodnie ze standardem zapisanym w umowie. Krakowski kłamie w żywe oczy, wymyśla kolejne karkołomne rozwiązania, byle by tylko na jakiś czas mieć spokój.

Gość gość
Nadzór nigdy w życiu nie odbierze nie skończony dom. Są standarty założone w umowie i prawem budowlanym. I odpowiednie do nich jest odbiur. Tu raczej chodzi o zabardzo wymagających klientach. Pani popełniła błąd i nie chce przyznać tego. Myszlała ze zerwie umowę i szybko dostanie kasę. Kupie w innym miejscu i już. Tak niema. Zerwanie z przyczyny opóźnień to tez zerwanie. Jak nie, to takie rzeczy trzeba udowodnić.

Gość olani
"Nadzór nigdy w życiu nie odbierze nie skończony dom. Są standarty założone w umowie i prawem budowlanym. I odpowiednie do nich jest odbiur. Tu raczej chodzi o zabardzo wymagających klientach. Pani popełniła błąd i nie chce przyznać tego. Myszlała ze zerwie umowę i szybko dostanie kasę. Kupie w innym miejscu i już. Tak niema. Zerwanie z przyczyny opóźnień to tez zerwanie. Jak nie, to takie rzeczy trzeba udowodnić." chyba udowodniłam, skoro wygrałam sprawę w sądzie? czy też nie? obowiązkiem dewelopera w sytuacji zerwania umowy jest oddanie pieniędzy. pan te pieniądze sobie przywłaszczył, i nie tylko moje, czego efektem jest zbliżająca się licytacja komornicza. naprawdę, to nie jest trudne do zrozumienia. umowa została zerwana zgodnie z prawem. to pan rk nie postępuje jak należy, dlatego ma zarzuty prokuratorskie oraz przegraną, na razie tylko jedną, sprawę w sądzie. w piatek inna sprawa, też raczej ją wygramy. więc zarzucanie mi kłamstw, tego, że chciałam coś ugrać zrywając umowę, nie mając w ogóle wiedzy na temat faktów- wielokrotnie informowałam, że mogę udostępnić wszelkie dokumenty potwierdzające to, co mówię. i co do oszczerstw kierowanych BEZPODSTAWNIE w moją stronę i insytułowania mi, że kłamię- ostatni raz je toleruje. jesli będą się pojawiały kłamstwa na mój temat, rozważę kwestię z prawnikiem (proszę zapytać pana rk- prawnika mam bardzo skutecznego), mam dość pomówień. internet nie daje nikomu prawa do oczerniania innych. tak na marginesie- skąd pan wie, co ja myślałam zrywając umowę? pan rk panu powiedział? w sądzie też bredził różne rzeczy.. i przegrał, bo ja działam zgodnie z prawem, a on nie..

Gość Maciej N
Witajcie, drodzy forumowicze zainteresowani tematem zacnych i praworządnych spółek spod znaku Inwestplan. Ostatni raz toleruję wypowiedzi w jakikolwiek sposób oczerniające moją żonę w kwestiach związanych z tą sprawą. Dochodzimy naszych praw od długiego czasu narażając naszą firmę, status majątkowy, przyszłość, walcząc z nieuczciwym przedsiębiorą. Nie boję się tak napisać, chociaż nazwę go inaczej, stojąc przed nim. Czemu się nie boję? Bo każdą, pieprzoną kwestię, analizuje nasza kancelaria i przewspaniały prawnik, reprezentujący nas i nasze interesy w tej sprawie, wygrywający wszystkie nasze sprawy do tej pory. W przeciwieństwie do wielu osób, które wypowiadają się na forum publicznym, my nie jesteśmy anonimowi. Chcę w tym miejscu przypomnieć wszystkim, którzy wypowiadają się w tym wątku, internet nie jest anonimowy. Pomogliśmy odzyskać pieniądze, środki, lepszą pozycję etc. wielu osobom zaangażowanym w sprawy omawianej spółki i jej córek. Jeśli ktoś potrzebuje dowodów, można łatwo się z nami skontaktować, czego dowodem jest kilka naszych ostatnich spotkań z osobami, które czują się pokrzywdzone przez ten cudowny plan inwestycyjny. Jesteśmy na końcu naszej walki z rk, w jej trakcie dzięki nam odzyskało swoje pieniądze co najmniej kilka osób i chętnie pomożemy każdej kolejnej skrzywdzonej przez tą firmę/osobę. Zawsze, pomimo wielu ciężkich chwil, byliśmy skorzy do pomocy i uczciwi, za co los nas nagrodził, ale również skopał. Nie mam wątpliwości, co do naszego postępowania i chętnie naraziłbym nas na to jeszcze raz, wiedząc ile dobrego przynieśliśmy. Każdy ma jednak swój limit dobra, tolerancji i chęci pomocy. Od tej pory, jeszcze raz jakaś, niewyparzona gęba, będzie szkalowała moją żonę, oczerniała ją, wypisywała oszczerstwa i kłamstwa, spotka się z odpowiedzą w formie pozwu i zadośćuczynienia. Traktujcie to jak chcecie, groźby, obietnicy, jak k***a chcecie, to nie film ludzie. Chcecie pomocy, przyjdźcie, postaramy się pomóc. Szukacie winnych , nie pod tym adresem. Szukacie wojny, żaden problem, macie ochotę sprawdzić czy nas na to stać? Zapraszam i wręcz zachęcam, bo mam k***a dość. Powtarzam, jeszcze jedno oszczerstwo i kłamstwo względem Olani, a inaczej pogadamy... Jeśli ktoś ma wątpliwości względem naszej uczciwości, zapraszam na spotkanie lub tel. w innym wypadku widzimy się w sądzie. Miłego weekendu

Gość gość
Olani mówi prawdę, jeżeli cokolwiek ktoś tu pisze to albo we wspólnoty Dubieńska,albo z Łuczka.Ludzie sami się przekonacie i czytając to z czasem przyznacie Nam rację.Będziecie zwyczajnie oszukani przez Inwestplan i nic tego nie zmieni.

Gość gość
Ma ktoś jakieś nowe informacje? Był ktoś na budowie???