Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Inwestplan

Polecane posty

Gość gość
Rozmawiałam z pracownikami. Powiedzieli ze podobnie do 10-15 czerwca mają oddać . Na budowie było trochę ludzi. Co jest w środku to nie wiem. Ale ochrony jak zawsze niema, furtka jest otwarta. Każdy moze sobie wejść i zobaczyć. Dziwnie jest to wszystko.

Gość baku01
do olani i gosc, dot. post z 5.04.2018: To ja zwracalam uwage, ze inwestorem na czapelska 25 jest spolka celowa inwestplan czapelska 25 z wkladem 5 tys. PLN, a nie inwestplan sp z oo i pytalam, czy w umowie jest gwarancja przeniesiania prawa wlasnosci. Byc moze wiele spolek w KRS ma tak maly wklad, ale tutaj sprawa jak dla mnie jest podejrzana, jesli deweloper tworzy spolke celowa na wykonanie budowy z tak niskim wkladem, bo likwidacja spolki po zakonczeniu budowy i otrzymaniu pieniedzy od potencjalnych kupcow niewiele ich kosztuje (jesli nie ma gwarancji przeniesienia prawa wlasnosci) i nie ma od kogo dochodzic swoich praw, poniewaz spolka ktora jest glownym (ale nie jedynym udzialowcem) nie ma obowiazku pokrycia zobowiazan zlikwidowanej spolki. Stad bylo moje pytanie, czy zwrociliscie na to uwage.

Gość olani
baku01, ja kupowałam mieszkanie w inwestycji Dubieńska 13, sytuacja jednak podobna. Spółka z małym kapitałem. Nie dziwiło nas to, bo to częsta praktyka i nie szukałam "dziury w całym", ale jak się okazało, byłam w dużym błędzie. I tak, Inwestplan Dubieńska 13 ma bardzo duże problemy finansowe, mnóstwo wierzycieli, komornika, sam prezes ma sprawę karną w prokuraturze, właśnie dlatego, że spółka celowa nie reguluje swoich zobowiązań. Ze spółka Czapelska 25 może być dokładnie tak samo

Gość gość
Ktoś, coś wie. Ktoś był na budowie? Ktoś do nich dzwonił?

Gość gość
Ktoś coś wie o skradzionych barierkach?

Gość gość
A gdzie był pan ochroniarz? Zamkną bramę na kłódkę i spał sobie za 15 netto za godzinę. Gdzie są kamery?

Gość gość
Złapani na gorącym uczynku. Strażnik ponoć zadzwonił i wziął ich podstępem. Podobno barierki są dowodem w sprawie, wiec nie można ich na razie założyć. Śmiech na sali. Kierownik budowy nie wie NIC, ani kiedy będą platformy, ani kiedy będzie malowanie i odbiór.

Gość gość
A co z płytkami? Są? Fuga jest zrobiona? Malowanie będzie? I co z kostką. A platformy to miały być do garażu? Oni tam raptem nie planują zmianę terminów, tak na koniec czerwca czy moze wrzesnia? Jak na to reaguj****nk?

Gość gość
Już teraz termin oddania kluczy został przeniesiony na koniec czerwca. Termin przeniesienia własności bliżej nieznany. Ktoś wie coś może, czy termin końca czerwca jest wciąż nieosiągalny? Mamy już prawie połowę maja, a wygląda na to, że nie wiele się zmieniło od zeszłego miesiąca...

Gość gość
Ja już nie wierze w ten koniec czerwca. Byliśmy na budowie ostatnio i stan jak z początku kwietnia. Ciagle nie są skończone płytki i nie ma barierek. Nie są pomalowane ściany w częściach wspólnych ani w mieszkaniach. Nie ma domofonów. Dziura między trzecim a czwartym piętrem jak była tak jest. Nie ma platform. Firma która miała wejść 6. maja jednak nie weszła aż do teraz. Pani Sylwia cały czas zostaje przylapywana na kłamstwach. Obiecuje ludziom terminy, nie mając pojęcia o aktualnym stanie. Wszyscy coś kręcą - kierownik budowy nie może udzielać informacji, nie ma go na budowie, nic nie wie tak naprawdę. Koordynatorka nie jest upoważniona do przekazania harmonogramu. Pani Sylwii nie ma, a co więcej nie zgadza się na wejście na budowę. Cyrk na kółkach. Przed budynkiem jest nadal taki bałagan, ze szok!

Gość Oszukany przez Inwestplan
No i co Wy na to drodzy forumowicze,którzy wątróbki,że INWESTPLAN to oszuści niewierzący NAM OSZUKANYM mieliśmy to samo i mało tego przekonacie się,że po .....oddaniu będziecie latami bujać się po sądach z tym oszustem bo nie dokończy,bo coś nie tak....ostrzymaliśmy Was !!!! Kłopoty to dopiero przed Wami.Dużo siły życzymy....z pozdrowieniami Oszukani przez Inwestplan

Gość gość
Zawsze można wypowiedzieć umowę. W końcu nie wydali kluczy........

Gość olani
oczywiście, że można wypowiedzieć umowę i poświęcić kilka lat na odzyskiwanie pieniędzy już wpłaconych- jak ja.. to nie jest takie proste z tą jakże rzetelną firmą. aha, i wypowiedzieć umowę mogą tylko osoby, które wezwały dewelopera w terminie 120dniowym do wykonania umowy.

Gość gość
Z perspektywy czasu oszukanych przez dewelopera Krakowskiego z Inwestplan nie radzę kupować od nich mieszkań.Bo lata sądu Was czekają nic dobrego ceny mieszkań takie same jak od innych rzetelnych firm,a to będzie najgorsza decyzja w Waszym życiu.Nerwy, i sądy nic poza tym.

Gość olani
dla ciekawych mojej sprawy oraz niedowiarków, którzy zaufali deweloperowi- dziś zakończyła się moja sprawa prawomocnym odrzuceniem apelacji dewelopera. to jest chyba wystarczający dowód na to, kto w tym sporze ma rację.

Gość gość
Olani - super!!! Gratulacje! Można wiedzieć jaki wyrok?

Gość gość
Kupiłam mieszkanie przy Czapelakiej 25. Obecnie termin oddania kluczy przeniesiony na koniec lipca, a nawet do połowy sierpnia.

Gość gość
Niestety coraz bardziej upewniam się, że dojdziemy do rocznego opóźnienia. Byłam dzisiaj na budowie. Pracuje 3 panów, w tempie bardzo powolnym. Od ponad miesiąca nie zmieniło się prawie nic. Ogromny bałagan przed budynkiem, ogromna ilość ciemnego piachu, która tworzy lekka górkę. Brak barierek. Z p. architektem nie ma żadnego kontaktu, nie odpisuje na maile. P. Sylwia odpowiada na zadawane pytania w sposób lakoniczny i ogólnikowy. Nie jest w stanie podać konkretnych terminów, wręcz z pełną świadomością i upartoscia odpowiada na zadane pytania powtarzając te same sformułowania. Kierownik budowy tez nie jest w stanie podać jakichkolwiek informacji. Niestety, ale ta firma z całą pewnością nie należy do godnych polecenia.

Gość gość
Skąd informacja o końcu lipca? Ostatnio bylo koniec czerwca. Tam juz jest prawie wszystko gotowe. Zostało malowanie w korytarzach i kostka na podwórku. Ten piasek wlasnie dla tej kostki. Co oni planują robić przez 2 miesiąca czasu?

Gość gość
Informacja jest od p. Sylwii. Nikt nie wie co mają zamiar robić. Tam właśnie niewiele jest zrobione. Prace w mieszkaniach na 1 pietrze miały być zakończone z końcem ubiegłego tygodnia i nie są.

Gość gość
Skoro piasek był do kostki, to dziwne, że ostatnio jeden z pracowników woził go do wewnatrz budynku. Dwóch pozostałych stało i się przygladalo.

Gość gość z grochowa
Inwestycja Willa Szembeka, radzę pojechać na plac budowy i zapytać w jakiej odległości będą okna od bloku który już stoi. Wygląda że te trawniki mają być od strony tego bloku, a wykop zaczyna się 3-5 metrów od tego budynku. Na obrazkach ładnie to wygląda, radzę skonfrontować z rzeczywistością.

Gość gość z grochowa
Jeszcze jedno na obrazku ładny trawnik i nad nim balkony, tylko z tyłu blok z oknami. Będziecie sobie w okna zaglądać.

Gość gość
Nowa informacja. Kluczy na Czapelskiej 31.08.

Gość gość
Już wszyscy wiedzą o tym. Mam nadzieje ze to termin końcowy. Wiedziałam tą tabelkę. Masakra, tyle roboty nie zrobiono.

Gość olani
Olani - super!!! Gratulacje! Można wiedzieć jaki wyrok? Sąd oddalił apelację dewelopera w sprawie o podwójny zadatek, czyli uznał i potwierdził, że umowa została wypowiedziana przeze mnie z winy dewelopera. Ten wyrok jest już prawomocny, więc teraz już komornik działa, żeby odzyskać MOJE pieniądze. No i czekamy na wyrok w skardze pauliańskiej oraz na sprawę karną:)

Gość gość
Słuchajcie dużo teraz robią, nawet w sobotę pracują, jest duża duża szansa ze się wyrobią na sierpień!!! Juhuuuuu, w końcu!

Gość gość
Miała być informacja w poniedziałek. I co? Znowu niema.

Gość gość
Nie ma szans aby się wyrobili na sierpień. Pojawił się kolejny problem z platformami. Opóźnienie na pewno osiągnie rok czasu. Niestety jest prawdopodobienstwo, że w tym roku nie odbierzemy mieszkań. Na każdym kroku kłamią. Nie udzielają prawdziwych i rzetelnych informacji. Rzeczy, ktore mialy być juz skonczone dalej nie zostaly tkniete. Tragedia. Brak profesjonalizmu i szacunku, najprostszych informacji nie potrafia przekazać. Tragedia.