Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

macie jakieś pomysły na prace licencjacka mechanika.

Polecane posty

Gość gość

eh najbardziej wsumie poszedłbym w obliczenia konstrukcji npale niestety mój laptop nie wyrobiłby z tym , po prostu dysk za wolny i trudno i coś z grafiką .myślałem jeszcze nad zaprojektowaniem czegoś w 3d bo akurat to mogę robić , np myślałem o zaprojektowaniu np zewnętrznych części blach owych samochodu . ale to pewnie za mało i trochę nudne bez liczenia .. jeszcze może coś z obróbki cieplnej też myślałem o np obróbce jakiś tworzyw stosowanych w samolotach ale piec w naszym laboratorium to z 1500 stopni może ma.Tak poza tym obróbka cieplna i odlewnictwo to nudne trochę tematy ;/:(a z tego mam akurat promotora bo się trochę spóźniłem zresztą cały czas nie mam jakiegoś konkretnego pomysłu tak by to jakoś wyglądało na dyplomie potem ..

Gość gość
a może Twój promotor ma jakiś pomysł na temat?

Gość gość
on da tematy dopiero w środę... i z 10 osób niema tematu jeszcze znając życie to będzie walka najchętniej bym coś sam znalazł by chociaż trochę mnie to cieszyło .

Gość gość
no nie mam pomysłu ;/ heh i pewnie znowu z jakimś gównem skończe

Gość obecny
nie wiem jaką masz wiedzę przy konstrukcji urządzeń sterowniczych i pomiarowych dotyczących maszyn CNC ale podpowiem , możesz się skonsultować z technologiem z warszawskich zakładów mechanicznych WUZETEM - Jawczyce / Konotopa okolice Warszawy , pilnie poszukują urządzenia do maszyny TOOL MONITOR SYSTEM System Kontroli Narzędzia Skrawającego urządzenia , które ten System Kontroli obsługiwały nie nadają się do użytku !

Gość gość
do warszawy mam 400 km xd z elektroniki jestem słaby niestety . .

Gość gość
jak se tak pomyśle to trochę sobie zjebałem przyszłość xd jednak praca dyplomowa będzie na świadectwie i z tego co mnie nie interesuje no ciekawie ciekawie się zaczęło heh

Gość obecny
do zbudowania takiego narzędzia będzie potrzebny spory zespół fachowców , którzy nie tylko znają się fantastycznie na mechanice precyzyjnej , potrzebni będą elektronicy oraz informatycy oraz konstruktorzy programu opartego na jednym lub kilku Procesorach oraz układach pamięci , będzie potrzebny Programista , który zna doskonale tak zwany 'język drabinkowy' ale moim zdaniem NIE istnieje żadna firma, która obecnie produkuje Tool Monitor System tego typu : Na rynku wtórnym jeszcze można kupić takie urządzenia firmy SANDVIK Sandvik Coromant Tool Monitor (12299)

Gość gość
Nie no serio to nie dla mnie xd nie kończę studiów w jakiejś dobrej uczelni raczej w takiej zwykłej xd. ale dzięki że się wypowiedziałeś chociaż :)