Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duza roznica wieku miedzy dziećmi. 10 lat i więcej, ma ktos tak ?

Polecane posty

Gość gość

Moj syn ma 11 i wszyscy mowia, ze po co mi teraz drugie dziecko. Czy ktos z was tez ma taka roznice ?

Gość gość
U mnie jest 9. A co to za różnica? :o

Gość gość
Moja siostra jest ode mnie starsza 11 lat , brat 7. Między mną a siostrą jest przepaść, której chyba nigdy się nie wyzbędziemy a nad tym pracujemy. Rodzice nasi juz nie żyją wiec nic nas ze sobą nie trzyma jako tako.

Gość gość
U mnie 13 lat. Starsza córka dużo mi pomaga. Poza tym mamy z mężem mamy 40 lat, córka ma swoje koleżanki to w domu biega sobie mały szkrab. Od razu czujemy się młodsi

Gość gość2pi
U mnie jest 8 lat. Tak wyszło i to mi odpowiada. Nigdy nie chciałam miec dzieci "rok po roku" - odchować i spokoj. To nie dla mnie.

Gość gość
Jestem w ciąży, będzie 13 lat różnicy. :)

Gość gość
U mnie jest 9 lat różnicy ,córka i młodszy syn .Moim zdaniem miałam - mam dwóch jedynaków ,oboje wypiescilam ,poświęciłam im dużo czasu ,uwagi to ja ich musiałam naokraglo zabawiać i zajmować i dałam im bardzo dużo czasu ...( rodzeństwo dużo bawi sie razem) Ale jesli chodzi o dzieci to ...cieżko ,urodził sie mały ,kochany " zbój" który wszystko psuł :-) i chciał tylko oglądać nowe budowy i duże samochody .Bylo cieżko zrobić coś całą rodzina,córka wyrosła z placów zabaw ,do kina nie można było razem pójść - bo on za mały ,wesołe miasteczka tez cieżko bo on mały ona juz chciała na duże " atrakcje " ...dwa światy .Czesto dzieliliśmy sie z mężem on zajmował sie jednym ja drugim :-) .Wychowalam ,kocham ( dziś 24 i 16 lat) ale nie maja " super" kontaktu jak ja ze swoim rodzeństwem ..Gdybym miała podjąć te decyzje raz jeszcze urodziła bym jedno po drugim ...

Gość gość
A tam, s/ranie w banie. Ci, którzy są niemal rówieśnikami też często gęsto nie mają żadnej więzi między sobą - patrz moja koleżanka, która ma 24 lata, jej bracia 21 i 27, a najstarsza siostra 35 i to ona jest jej największą przyjaciółką i powierniczką. Nie ma reguły, nie dorabiajcie filozofii tam, gdzie jej nie ma :o 🖐️

Gość gość
Też się nie zgodzę. Mam mnóstwo znajomych i przypadków w rodzinie, gdzie przy małej rodzinie rodzeństwo nie utrzymuje nawet ze sobą kontaktów. To zależy od człowieka.

Gość gość
U nas jest 5lat różnicy między dziećmi

Gość gość
*różnicy wieku

Gość gość
Mam brata przyrodniego 16 lat starszegi i rodzona,siostre 2 lata starsza.Brat ma innego ojca,ale to wlasnie z Nim jestem bardzo zzyta,kocham Go bardzo,on byl zawsze ze mna,bawil sie,potem wyjecjal na,studia,bardzo na Niego czekalam.Z siostra,jad,zazdrosc,zawisc,eiec roznica wieku niczego nie gwarantuje.Mij maz rowniez bardzo dobrze dogaduje sie z rodzina brata ibedziemy teraz dudowac dom obok Niego.Moj Brat to najblizsza mi osoba z calej rodziny, kocham Go bardzo.

Gość gość
Nie ma reguły. Moj maz ma siostre starsza o... 20 lat !! I mamy oboje z nia swietny kontakt. Aktualnie jest mi blizsza niz moj rodzony brat, mlodszy o 3 lata. Z nim mam poprawny kontakt ale bez szczegolnej wiezi, a jako dzieci ciagle sie klocilismy. Jednak mimo wszystko rodzice wychowali nas tak, ze jak cos sie drugiemu dzieje to mozemy na siebie liczyć.

Gość gość
Mam dzieci 23 lata, 14 lat i 4 latka. Wszyscy za sobą przepadają.

Gość gość
Starsze dzieci 16 i 13, młody 3