Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Konował nie lekarz

Polecane posty

Gość gość

Hej Wam. Jestem w 17 tygodniu ciazy. Dzisiaj mialam wizyte u nowego ginekologa ( przeprowadzilam sie do innego miasta). Lekarz straszna tragedia, nie reagowal jak mowilam mu co mnie nie pokoi. dal tylko skierowanie do poradni specjalistycznej na oddzial zakazny poniewaz wynik HCV wyszedl reaktywny dodatni :( na moje pytanie czy to bardzo zaszkodzi dziecku stwierdzil, ze skad on to moze wiedziec. Powiedzialam mu rowniez , ze nie pokoi mnie twardnienie i bol brzucha podczas dluzszego siedzenia ( mam takie uczucie jakby skora miala zaraz sie rozerwac, tak dziwnie ciagnie). Myslicie ,ze jak sie zglosze na izbe przyjec i opisze problem to mnie przyjma i zbadaja??

Gość gość
Jesli jestes zaniepokojona, to idź na izbę przyjęć na wszelki wypadek. Dla dobra dzidziusia.

Gość gość
Boje sie o dzieciatko bo ten "lekarz" nawet palcem mnie dotknal. A i jeszcze jak poprosilam o skierowanie na usg to stwierdzil ze teraz nie jest mi potrzebne...

Gość gość
Jak ja uwielbiam takich lekarzy...usg niepotrzebne, skąd on ma wiedzieć czy coś szkodzi..w ogóle on nic nie wie. Może medycynę skończył przez internet? Jedź na izbę, może tam się ktoś zainteresuje i cię normalnie zbada,wysłucha. Często lekarze biorą ciężarne za histeryczki; po części trochę to zrozumiałe,bo mnóstwo kobiet panikuje zupełnie niepotrzebnie,naczytają się bzdur w necie,nasłuchają "życzliwych" koleżanek i zaczynają świrować. Ale zasranym obowiązkiem lekarza jest mimo wszystko zbadać pacjentkę i ją uspokoić,choćby nie wiem jak głupie pytania zadawała.

Gość gość
Tak..... dla tego z doświadczenia wiem, że lepiej prowadzić ciąże prywatnie. Ja się już raz sparzyłam na lekarzach z NFZ- u. Jak bym mogła cofnąć czas to inaczej bym z nimi rozmawiała. Wiadomo jak człowiek jest w ciąży to nasza gospodarka hormonalna jest w stanie, że tylko niedobre słowo a my już mamy świeczki w oczach. Teraz jestem w drugiej ciąży w 16 tygodniu i od początku jak się dowiedziałam to od razu zgłosiłam się do tego miejsca http://www.mediluxclinic.pl/. W tym gabinecie kobieta jest traktowana jak należy - lekarz odpowie na każde pytanie dokładnie i bez niepotrzebnych komentarzy.

Gość gość
Po pierwsze musisz zrobic badania. Skad lekarz ma wiedziec, czy zaszkodzi cos dziecku jesli nis masz badan. lepiej jak odpowie: moze zaszkodzic to zalezy od indywidualnego przypadku. Dlaczego tak pozno zrobilas badania ?