Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwudziestoletni chłopak mieszkający z mamą i dziadkami

Polecane posty

Gość gość

Coraz bardziej myślę, żeby z nim zerwać albo postawić mu ultimatum. Wprowadziłam się do nich i jestem trochę zażenowana sytuacją. Jego mama ciągle mówi mu jak ma się ubrać, na przemian z jego babcią noszą mu do łóżka ciepłe mleko, by wypił przed snem a jego dziadek przychodzi i mówi, że chciałby obejrzeć z nim film albo przeczytać mu książkę lub zagrać w szachy, itp... Jego matka samotnie go wychowywała, może dlatego tak się zachowują. Jego dziadek powiedział mi dzisiaj, że powinnam odejść bo nie pasuje do jego rodziny, bo co to jest za partnerkę dla niego - fryzjerka, dla przyszłego lekarza. A chłopak powiedział mi, że musi być im posłuszny bo dziadek inwestuje w jego prawo jazdy i studia a ja to muszę zrozumieć. Co w takiej sytuacji zrobić??

Gość gość
Za wczesnie zaczęliście się bawić z chłopakiem w dorosłość. Odejdź z tej rodziny, bo wyglada, że przeszkadzasz, a chłopak tez chyba nie może się odnaleźć między rodzina a Toba. Jeśli jest miłość, to przetrwa az on stanie się bardziej samodzielny.

Gość gość
On się raczej nie stanie nigdy samodzielny, jego rodzina (mama, babcia) są zbyt nadopiekuńcze a jego dziadek powiedział mi wprost, że ma wobec niego swoje prywatne plany a ja tutaj w tym wszystkim tylko przeszkadzam.

Gość gość
Jedno pytanie: Kochasz go? Jeżeli nie to wszystko jasne. Jeżeli tak, porozmawiaj z nim bardzo poważnie. Powiedz mu jaka jest sytuacja. Na twoim miejscu wyprowadziłabym się natychmiast i zaproponowałabym żeby wynająć mieszkanie. Sytuację macie trochę skomplikowaną, więc raczej będzie tak, że nie zechce się wyprowadzić od rodziny skoro dają mu kasę na prawko i studia. A pewnie swoich pieniędzy nie macie. Jeżeli facet cię kocha to coś wykombinuje :-) jesteście jeszcze bardzo młodzi i tak na prawdę macie na to czas żeby razem zamieszkać. A tak w ogóle to dlaczego mieszkacie już razem?

Gość gość
Bym Ci radziła, abys nie wiązała z nim nadziei na przyszłość. To jest jakis zwarty układ, pełen współzależności. Chcesz wejśc do rodziny, gdzie Ciebie nie chcą, a chłopak nie opowiada sie wyraźnie po Twojej stronie?

Gość gość
Denne prowo