Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaskra?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 21 lat i mam wrodzoną wadę wzroku - niestety, do 17 roku życia miałam regularne wizyty u okulisty, nosiłam okulary. Od ostatniej wizyty lekarz powiedział mi, że wzrok dzięki czytanym książkom m.in bardzo mi się wyostrzył i aż sam był pod wrażeniem. Od tamtego czasu rzadko kiedy nosze okulary a u okulisty nie byłam dobre 2 lata. Ostatnio strasznie mi się kręciło w głowie, szumiało w niej i czuje ciągły ból, pojawiały się nudności. Zauważyłam, że mam światłowstręt i gdy patrzę czasem nie mogę wyostrzeć wzroku. Całe prawe oko mam przekrwione. Od razu umówiłam się na wizytę, którą mam w czwartek o 18 jednak większości twierdzi, że to początek jaskry... która się rozwija. Bardzo się boję. Nie mogę już usiedzieć w miejscu i ciągle o tym myśle. Czy ktoś miał coś podobnego? Proszę o pomoc.

Gość gość
Ja miałam i mam identycznie i wiesz co stwierdzono po różnych badaniach - migrene.

Gość gość
Ból głowy jest po prawej stronie i od tylu. Utrzymuje się praktycznie ciągle od tygodnia, w dodatku kręci mi się w głowie gdy gwałtwonie wstanę lub gdy się przkręcę na łóżku to aż mi szumi w głowie. Oczy przekrwione, szczególnie prawe oko. Myślisz że to migrena?

Gość gość
Każdy jest inny, badania wykażą co tobie dolega. U mnie to różne bóle, zawroty, mdłości, światłowstręt, mroczki, złe widzenia, przekrwienia oczu, niekiedy dreszcze. Byłam badana i okulistycznie, tomografia głowy, rgd, usg naczyń domózgowych, itd, a wyszło że to migrena.

Gość gość
Dziękuje za odpowiedz. Pójdę do okulisty jeżeli nic nie wykryje to skieruje się na jakieś badania głowy

Gość gość
Dokładnie zacznij od okulisty, bo często problemy ze wzrokiem wywołują problemy z głową. A jak co, to potem niech ogólny lekarz zleci własnie badania głowy (tomografie, rtg zatok, usg naczyń domózgowych itd.) Możliwe że masz tez niskie cisnienie (ale z krótkimi skokami do wysokiego) i to niekiedy też wywołuje takie rzeczy jak pisałaś.

Gość gość
Dam znać w czwartek. Mimo to najbardziej boje się ze to poważne problemy z oczami i ta jaskra :(

Gość gość
Moja mama tez miała podejrzenie o jaskre, a przy specjalistycznym badaniu wyszło, że jej nie ma. Więc nie martw się na zapas :)

Gość gość
Ja też miałem takie podejrzenia ale wyszło, że nie. Teraz muszę sobie kupić nowe okulary i soczewki i jutro idę do poleconego salonu optycznego na Ceramiczną w Warszawie na Tarchominie http://www.optometriaciborek.pl/.

Gość gość
Moim zdaniem powinnaś zapisać się na konsultację w http://www.drmichnowski.pl/. Mają tam naprawdę swietnych specjalistów od leczenia jaskry.

Gość gość
A próbowałaś w Spektrum? Warto poczytać na ich stronie, specjalizują się w operacjach jaskry. Ja mialam u nich laserowa korekcja oczu

Gość gość
Ja z jaskrą poradziłam sobie zabiegiem laserowym. Miałam już dość leków, które dodatkowo obciążały mi wątrobę i zgłosiłam się na zabieg laserowy do Bona Dea do dr Agnieszki Mielnik - Mierzwińskiej. Wszystko przebiegło bezproblemowo i udało się zahamować postęp choroby.