Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość February

Sport a okulary

Polecane posty

Gość February

Witam witam! Mam pytanie do okularników. Jak u was wygląda sprawa z uprawianiem sportu, w-fem? Otóż mam pewien problem. Mam bardzo dużą krótkowroczność, astygmatyzm. Większość osób doradziłaby mi soczewki, ale za każdym razem podczas badania wzroku ciśnienie mam albo ponad normę albo w górnych granicach, przez co trochę się boję je nosić. Na w-fie wystarczy dostać piłką i po okularach... A nie chciałabym zwolnienia, bardzo lubię sport...

Gość PRZEMSON 26 LAT
TO UPRAWIAJ SEKS A NIE CWICZENIA NA WF

Gość gość
To zakładaj soczewki tylko na wf, godzinka w nich raczej nie zaszkodzi. Albo bądź czujna, trzymaj gardę :D

Gość gość
To chyba wypadałoby obniżyć to ciśnienie, co?

Gość gość
Ja mam krotkowzrocznosc -2.25 i bez okularow cwicze na wf.

Gość gość
Ja mam krotkowzrocznosc -2.25 i bez okularow cwicze na wf. x ktoś tam napisał, że ma dużą+astygmatyzm, czyli zapewne nie ma opcji ćwiczenia bez. Ja całe życie ćwiczyłam w okularach i jedyny raz jak je niechcący rozwaliłam zdarzył się nie na wfie.

Gość gość
Przy ponad -4 nic nie widzę, o ćwiczeniu bez okularów nie ma opcji

Gość Lamoxz
Znam twój ból... Ja się nie przejmuję , kupiłem okulary z galeriawidzenia com i ćwiczę.. Jestem w 2 liceum i na razie przez 2 lata nic się nie stało. Ale jak to ktoś napisał "trzymam gardę" :D

Dobrze dobrane soczewki kontaktowe nie powinny być na oku odczuwalne. Odradzam jednak spanie w soczewkach przeznaczonych do noszenia w trybie dziennym. Inaczej jest z soczewkami typu dzień i noc: https://www.szkla.com/soczewki-kontaktowe-na-noc-i-dzien.html, które są wykonane z materiałów zapewniających odpowiedni dostęp tlenu do rogówki nawet w czasie snu. Możliwość spania w soczewkach zawsze powinna być konsultowana ze specjalistą.

Gość mistrzu
Zerknij sobie na okularki na galeriawidzenia com. Myślę że znajdziesz coś u nich dla siebie. Ja mam od nich okulary korekcyjne i jestem bardzo zadowolony.

Gość gość
Są specjalne okulary do uprawiania sportu, albo soczewki. Nie musisz rezygnować ze sportu, skoro go lubisz :) Wybierz się do dobrego salonu optycznego, np. http://www.drmichnowski.pl/salon-optyczny.php, a na pewno znajdą dla ciebie odpowiednie rozwiazanie :)

Gość gość
Nie wyobrażam sobie noszenia okularów - wole soczewki. Nawet jak jestem na siłowni to je mam... Najczęściej swoje soczewki kupuję w salonie optycznym w http://optykizabela.pl/.

Gość gość
Są specjalne okulary sportowe, aczkolwiek dla mnie osobiście wygodniejsze i bardziej praktyczne będą soczewki, zobacz na www.MrHilary-sklep.pl

Gość gość
Są specjalne okulary, które są przeznaczone do uprawniania sportu. We Wrocławiu znajduje się zakład optyczny www.21zakladoptyczny.pl Dobierają tam okulary sportowe. Sama mam takie okulary i jestem z nich bardzo zadowolona.