Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprzedałam samochód ale kupująca już go nie chce

Polecane posty

Gość gość

Witam! Piszę tu bo nie wiem gdzie mogę się poradzić... tydzień temu w niedzielę sprzedałam stary samochód za 1000zł (na umowie napisane było 800zł), wszelkie wady o jakich wiedziałam powiedziałam. W poniedziałek wyrejestrowałam go. Teraz kobieta do mnie dzwoni że ona już nie chce tego samochodu i ma prawo go zwrócić. Nie chce go ponieważ spód samochodu jest zardzewiały. No ale.czego wymagać po samochodzie z 1992roku. Rdza jest również na progach co było widać golym okiem bo pod spód samochodu nie było za bardzo możliwości spojrzeć. Czy rzeczywiscie ma prawo zwrócić mi ten.samochód???

Gość Pęd Sosny
Nie wiem, ale swój przyjąłem z pocałowaniem ręki - gdy nowy właściciel odkrył rdzę na lewej podłużnicy. :D Poczułem się, jakbym do żony wrócił. :D Mój, na zawsze! :D

Gość gość
w umowie nie ma nic na ten temat? jeśli nie to wcale nie musisz go przyjmować, to tylko twoja dobra wola

Gość gość
ped a jaki masz?

Gość gość
powiedz jej, że może go sobie zwrócić do składnicy złomu a ciebie ewentualnie w d... pocałować :D zwracać to sobie może. kwiaty przez internet kupione a nie samochód od prywatnej osoby :D

Gość Pęd Sosny
gość dziś Taki, który ma własne forum i taki po którym nowy właściciel powinien być świadom jego możliwych wad. Poleciał na wygląd, nie ogarnął, że ta podłużnica to pikuś - 800 zł mnie kosztowała, razem z konserwacją podwozia, ale to dla mnie dobrze... Jesteśmy razem i już nigdy się nie rozstaniemy, nikt tak jak on - nie śwista mi do ucha, nie wgniata w fotel, gdy wcisnąć gaz i przekroczyć 2500 obr. ;)

Gość gość
Prowo. Nie można tak wyrejestrować samochodu.

Gość gość
A jak można wyrejestrować samochód? Umowa kupna sprzedaży, wniosek i do urzędu.

Gość gość
Poczytaj sobie w necie, kiedy możesz wyrejestrować.

Gość gość
Autorkę fantazja poniosła.