Gość gość Napisano Marzec 8, 2017 Dzień Dobry. Mam problem, sprzedałam samochód, który przed zakupem sprawdzany był u mechanika wyznaczonego przez kupującego. Mechanik dokonał oględzin i jazdy próbnej samochodu, a także poinformował kupującego o usterkach/wadach mechanicznych do naprawy bądź wymiany. Sytuacja potoczyła się tak, że kupujący żąda ode mnie zwrotu połowy kosztów naprawy zakupionego pojazdu i twierdzi, że zataiłam przed nim usterki. Chcę wspomnieć, że nie jestem mechanikiem i nie znam się na samochodach więc sama nie byłam w stanie wykryć wad samochodu, z tego względu odbyły się oględziny samochodu. Sprawa potoczyła się tak, że kupujący chce pozwać mnie do sądu o zwrot połowy kosztów naprawy, nie wiem co robić. Jaki może zapaść wyrok sądu? W między czasie kupujący stwierdził, iż auto było bite o czym nie wiedziałam, kupiłam pojazd w takim stanie nie sprawdzając go pod kątem blacharskim. Czy mogę zostać o to oskarżona? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach