Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Masaż twarzy receptą na zmarszczki

Polecane posty

Gość gość

Hej, czy ktoś z was korzystał z profejsonalnych masaży twarzy w spa na przykład, albo u kosmetyczki? Jestem ciekawa czy to rzeczywiście skuteczniejsze od kremów? A moze same wykonujecie takie masazę?

Gość gość
A pod jakim wzgledem maja byc skuteczniejsze od kremow? Przeciez zaden masaz nie da ochrony przeciwslonecznej, nie nawilzy skory, nie zadziala ochronnie przeciw wolnym rodnikom, nie dostarczy skorze budulca w postaci np. ceramidow.

Gość gość
to dostarczy krem nivea w wystarczajacym stopniu,

Gość gość
przesadzacie dziewczyny, 9 na 10 kremów które kupujecie w drogeriach ma taki sam skład, różni się tylko opakowaniem i ceną, moja mamuśka wklepywała całe życie zwykły nawilżający krem i nosiła kapelusze żeby się chronić przed słońcem i teraz pomimo tego, że ma 57 lat to kondycja jej skóry jest lepsza od nie jednej 30latki... masaż twarzy jest świetnym pomysłem! zwłaszcza, że przy takich masażach stosuje się tylko oliwki które nadają skórze połysku i ją nawadniają, a poza tym im bardziej sprężysta skóra tym mniejsze prawdopodobieństwo na to, że będziemy wyglądać starzej, wiec ja jestem jak najabardziej na tak dla masaży twarzy!

Gość Rodrigezza
Masaże to świetna sprawa ale dość droga i wymagająca zamieszania bo trzeba się zapisać, zgrać termin i jeszcze pojechać. Osobiście wolę sobie robić zabiegi sama w domu bo wiem, że zrobię to dokładnie. Mam maszynkę do peelingu kawitacyjnego a ostatnio zakupiłam szczotkę do mycia twarzy braun face z wymiennymi końcówkami i jestem wniebowzięta. Moja twarz nigdy nie była w tak dobrej formie.

Gość gość
No to dawaj z ta reklama swoich zakupow.

Gość gość
jaka reklama zakupów? jak nie masz nic do powiedzenia to nie przeszkadzaj w dyskusji!!

Gość ttoo
Mi cuda zdziałało serum rozświetlające Floslek, nawilżyło i wygładziło.

Gość gość
Ja miałam krem od Alqvimia, konkretnie Rejuvenate. Cudo, głęboko wnikające i nawilżające.

Gość Gasolina22
Ja pozbyłam się zmarszczek poprzez zabieg karboksyterapii - jest to nowoczesny zabieg polegający na podawaniu pod skórę dwutlenku węgla. Poprawia on ogólny stan skóry, a także świetnie się nadaje do usuwania drobnych zmarszczek na twarzy. Zabieg robiłam w Vici Clinic w Krakowie na ul. św. Sebastiana, do tego mają teraz 50 % zniżki na pierwszy zabieg.

Gość gość
Bardziej niż receptą ja bym powiedziała profilaktyką. Ani kremy ani masaże zmarszczek nie usuną jak te się już wyraźnie pojawią. Pomoże tylko botox, wypełniacz, lifting czy inne profesjonalne zabiegi. Osobiście preferuję wypełnianie kwasem hialuronowym np. www.techderm.pl . Lifting czyli krojenie skalpem jest zbyt drogie, raczej zabieg dla gwiazd filmowych po siedemdziesiątce niż normalnych ludzi. Botoks jest bardzo dobry na zmarszczki mimiczne ale może spowodować bardzo nieprzyjemne skutki uboczne. Kwas hialuronowy wydaje się być takim złotym środkiem. Zabieg jest mało inwazyjny, nie aż taki drogi i skuteczny. Można go stosować na już mocno zarysowane zmarszczki jak i do małych poprawek.