Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety bulwersują się gdy mówi się że są mniej inteligentne?????

Polecane posty

Gość gość
Jako ogól mężczyźni są inteligentniejsi i tyle w temacie.

Gość gość
i spotykam facetów, x Koleżanka chce przekazać, że strojenie fochów to domena mężczyzn. Tak samo pewnie emocjonalny rollercoaster. Kobiety za to chłodne i racjonalne, pewnie to zasługa cyklu który na nie działa...tak bardzo stabilizująco. Całe życie w niewiedzy:(

Gość gość
I kobiety powiedzcie szczerze czy naprawdę nie znacie mężczyzn inteligentniejszych od was? Wy jestescie najintligentniejsze na świecie tak?? To juz o czymś świadczy. Widać że tylko autorka jest naprawdę inteligentna. Nie uważa się za pępek świata i widzi że ktoś jest inteligentniejszy od niej. Zastanawiam się na tym co napisała o tych kobietach że ona zna więcej mniejinteligentych od siebie a męzczyzn zna inteligentniejszych. Musisz być lekko ponad przeciętne kobiety inteligentna.

Gość gość
Szkoda ze w taki dzień jak dzis 8 marca , spieramy się na tym forum kto jest bardziej inteligentny. Obie płcie są inteligentne. Po co te spory?

Gość gość
może dlatego idiotko, ze jesli ktos ci mówi ze jesteś mniej inteligentna to znaczy ze jestes od kogoś głupsza, gorsza, czegos ci brakuje. Inteligencja to bardzo ogólna zdolność umysłowa, która obejmuje m.in. umiejętność rozumowania, planowania, rozwiązywania problemów, myślenia abstrakcyjnego rozumienia złożonych kwestii, szybkiego uczenia się oraz uczenia się na podstawie osobistego doświadczenia". Inteligencja synonimy: chłopski rozum, logiczność, logika, mądrość, pomyślunek, przemyślność, przenikliwość, przytomność, racjonalizm, racjonalność, rezolutność, roztropność, rozum, rozumność Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji. Termin używany jest w stosunku do osób o niższym, bądź niewystarczającym ilorazie inteligencji. głupota synonimy: « np. w kontekście braku inteligencji » bałwaństwo, bezmyślność, brak inteligencji, brak wyobraźni, ciasnota, filisterstwo, kalectwo ducha, końskie okulary, niepojętność, niewiedza, obskurantyzm, ograniczenie, ograniczoność, tępota, ubóstwo ducha,

Gość gość
Do autorki. Jako mężczyzne zaskoczyło mnie że kobieta potrafi coś takiego napisać. Brawo dla ciebie. Takie własnie kobiety szanujemy. Nie słuchaj tych feministek które już tutaj wyrzuciły swoją emocjonalną pretensje i pyszczą.

Gość gośćxxxxxg
k***in jest stary pewnie się martwi ze jak pensj***ab będą tak samo wysokie to nie starczy kasy dla wszystkich facetów by rozpieszczać baby bo to biedny kraj ,to i tak małe zagadnienie,ludzie to marionetki tych którzy rządzą światem

Gość gość
Koleżanka chce przekazać, że strojenie fochów to domena mężczyzn. Tak samo pewnie emocjonalny rollercoaster. Kobiety za to chłodne i racjonalne, pewnie to zasługa cyklu który na nie działa...tak bardzo stabilizująco. Całe życie w niewiedzysmutas.gif widzisz , kobiety maja wahania cyklu raz a dobrze, a faceci są ciągle nakręcenie testosteronem- poczytaj o tym jak to wpływa na emocje- chocby skłonność do ryzyka, agresywność, itp. I to tez ma swoje wahania- nieco mniejsze w amplitudach, ale za to codzienne Poza tym miesiaczkuję juz ze 30 lat i nigdy wahania cyklu nie odbiły mi sie na pracy zawodowej, po prostu nie kazda to przechodzi tak intensywnie jak pokazuja w komediach. Naprawdę:)

Gość gość
gość dziś Hahaha i już jestem wyzywana od idiotek... no porażka naprawdę. Powiedz mi czy od ciebie nikt nie jest inteligentniejszy? Ty nie masz żadnych braków ? Jesteś najinteligentniejsza? Jeśli nie i uważasz że choćby jedna osoba na świecie jest od ciebie bardziej inteligentna to również można cie nazwać głupia???

Gość gość
akie własnie kobiety szanujemy nie szanujecie tylko z takimi się zenicie, bo wystarczy ze masz portki i sikasz na stojąco a jestes facet- nie musisz się starać, nie musisz być madry, sam koootas wystarczy twojej pani zeby ciebie za takiego uważać. Przy madrej kobiecie byś płakał co dnia i miał wzwód wsobny, bo bys miał kompleksy

Gość gość
Kobiety naprawdę założyłam ten temat żeby merytorycznie porozmawiać a wy wyskakujecie z wyzwiskami, pretensjami i złością. Pokażcie że jesteście inteligentne i piszcie merytorycznie bez ataków a bardziej operując twardymi faktami i przykladami.

Gość gość
widzisz , kobiety maja wahania cyklu raz a dobrze, a faceci są ciągle nakręcenie testosteronem- poczytaj o tym jak to wpływa na emocje- chocby skłonność do ryzyka, agresywność, itp. I to tez ma swoje wahania- nieco mniejsze w amplitudach, ale za to codzienne x Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu z Zurychu i Londynu obalają jednoznacznie mit - jakoby testosteron miał być przyczyną agresji, egocentryzmu oraz tak zwanych ryzykownych zachowań.Przez dziesiątki lat wierzono, że testosteron jest przyczyną agresji. "Podkładką" pod takie przekonanie miał być wynik eksperymentu przeprowadzonego na zwierzętach. Co się okazało ? Badanie wykazało, że osoby z podwyższonym poziomem testosteronu, podczas negocjacji proponowały bardziej fair oferty, przez co zmniejszały do minimum ryzyko odrzucenia jej przez partnera negocjacji. "Koncepcja jakoby testosteron miał wywoływać agresję, egocentryczne i ryzykowne zachowania - została obalona." - powiedział Eisenegger, jeden z badaczy.Zdaniem naukowców testosteron powoduje, że dana osoba jest bardziej wrażliwa na swój status, co u zwierząt, których systemy społeczne są bardzo prymitywne, może faktycznie powodować zwiększenie agresji. "W złożonym środowisku społecznym człowieka to pro-społeczne zachowania pomagają ochraniać jego status a nie agresja"To interakcja pomiędzy testosteronem i społecznie zróżnicowanym środowiskiem człowieka, a nie testosteron sam w sobie, powoduje, że człowiek zachowuje się prospołecznie lub agresywnie

Gość gość
gość dziś akie własnie kobiety szanujemy nie szanujecie tylko z takimi się zenicie, bo wystarczy ze masz portki i sikasz na stojąco a jestes facet- nie musisz się starać, nie musisz być madry, sam koootas wystarczy twojej pani zeby ciebie za takiego uważać. Przy madrej kobiecie byś płakał co dnia i miał wzwód wsobny, bo bys miał kompleksy Boże kto to napisał.... porażka

Gość gość
Jako ogól mężczyźni są inteligentniejsi i tyle w temacie. bzdura, jako ogól inteligentniejsze sa kobiety. Męzczyzn jest więcej wśród wybitnych, ale też duzo więcej pośród bardzo głupich. A mało w bezpiecznym srodku. Więc jak znam zycie nie masz szans na zostanie noblistą, małe szanse na bycie w środku stawki i wysokie szanse na bycie ponizej średniego poziomu. To dlatego więcej meżczyzn jest alkoholikami, bezdomnymi, siedzi w więzieniach- jako facet masz 30 krotnie więcej szans na pójscie do paki niz kobieta, itp , itd

Gość gość
po prostu Korwin chce utrzymać stan by facet był opiekunem

Gość gość
Wiecie co jako autorka tego tematu koncze dyskusje. Widzę że kobiety wypowiadające się tutaj same pokazały jak jest. Jak reagują emocjonalnie, przeklejaja cytaty zamiast samemu sformułować jakieś twierdzenie a poprzec je jedynie linkiem. Wyzwiska, złość, pretensje do" kootasów ". Naprawdę czuję że jestem inteligentniejsza od większosci z was. Jedynie wpisy mężczyzn zdaja się dla mnie merytoryczne. Mogłyscie jakoś inteligentniej sie wypowiadac. Naprawde.

Gość gość
Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu z Zurychu i Londynu obalają jednoznacznie na jakiej próbie i jaka metoda ?

Gość gość
bo akurat facet jest słabszy psychicznie i w tym układzie odżywa gdy jest potrzebny :-)

Gość gość
. Naprawdę czuję że jestem inteligentniejsza od większosci z was. Jedynie wpisy mężczyzn zdaja się dla mnie merytoryczne. Mogłyscie jakoś inteligentniej sie wypowiadac. Naprawde. obciagnij im z wdzięcznościa i podziwem, a z nasieniem może jeszcze jakaś mądrość wyciagniesz

Gość gość
Głosowałem na JKM, bo na nikogo innego w wyborach nie było warto. Jednak czasami, jak coś powie...może robi to celowo by było głośno o nim? Chyba nie pójde do kolejnych wyborów, chyba że będzie w końcu jakaś normalna, wolnościowa i konserwatywna w kwestiach obyczajowych partia.

Gość gość
gość dziś obciagnij im z wdzięcznościa i podziwem, a z nasieniem może jeszcze jakaś mądrość wyciagniesz No i wiadomo że to kobieta pisała

Gość gość
14.54 Tak, Ty pozjadałaś wszystkie rozumy. Ewidentnie.

Gość gość
Nie szanujecie mnie i obrażacie bo mam inny pogląd i spostrzeżenia niz wy? Próbujecie mnie przekonać że jest inaczej w tak nieudolny sposob ze az wstyd mi to czytac. Same nawet przykładów nie potraficie dac ze jest inaczej.

Gość gość
"to ciekawe, ja nigdy nie stroję fochów, nie intryguję- to nie jest rozrywka dla ludzi na poziomie, analizuję fakty az furczy i spotykam facetów, którzy nosza ploty zmieniaja zdanie co 5 minut, podejma jakąś decyzję a potem oskarzają wszystkich o to ze źle wybrali, lataja na skargę do kierownictwa- bo X to powiedział coś tam, a ja to coś tam " x Wielkości średnie, w tym średni współczynnik inteligencji kobiet i mężczyzn, dotyczą licznych prób czy zbiorów. Porównywanie jednostki ze średnią dla licznej populacji w takim kontekście do niczego nie prowadzi i jest to działanie mało inteligentne. Przeciętnie inteligentna kobieta jest bardziej inteligentna od 50% kobiet. Jeśli średnie IQ mężczyzn jest wyższe od średniej IQ kobiet, to nadal ta kobieta o średniej inteligencji jest bardziej inteligentna od jakichś 40, 45 a może nawet 49,5 % mężczyzn. Krzywa rozkładu normalnego IQ kobiet i mężczyzn różni się. W populacji kobiet więcej osób ma IQ zbliżony do średniej, w przypadku mężczyzn znacznie więcej jest osób wybitnie inteligentnych, ale więcej jest też i mało inteligentnych.

Gość gość
No właśnie mam wrażenie, że nikt tu nie widział rozkładu gaussa inteligencji kobiet i mężczyzn.

Gość gość
Nic w przyrodzie nie ginie. Są ludzie bardziej i mniej inteligentni, bez względu na płeć. Ci mniej inteligentni są po prostu z natury i przyzwyczajenia bardziej leniwi, mniej kształtują swoją inteligencję.Ci bardziej inteligentni więcej czasu spędzają z innymi ludźmi i dlatego są bardziej błyskotliwi, przebojowi, szybciej myślą. Taką prawidłowość zauważyłam. Ale może niech lepiej jakiś psycholog się fachowo wypowie. Ja zrzucam winę na to, że niewiele czasu przebywam w towarzystwie i tylko przytakuję na błyskotliwe teksty, mało się zwykle udzielam przez to w dyskusjach.

Gość gość
gość dziś 14.54 Tak, Ty pozjadałaś wszystkie rozumy. Ewidentnie. Własnie piszę że nie!!! Napisałam że znam wielu mężczyzn inteligientniejszych ode mnie

Gość gość
Do osiągnięcia sukcesu życiowego, cokolwiek to znaczy, wystarcza przeciętna inteligencja, IQ zbliżone do 100, taka osoba i tak jest bardziej inteligentna od połowy populacji. Obok inteligencji w życiu bardzo ważna, a może nawet ważniejsza, jest samokontrola, albo, jak to się fachowo nazywa, poziom kontroli wolicjonalnej. Nie wystarczy wiedzieć co i jak należy zrobić, trzeba jeszcze plan zrealizować, a to wymaga wysiłku, konsekwencji, rezygnacji z przyjemności.

Gość gość
W moim otoczeniu nie widze roznicy miedzy kobietami i mezczyznami. Znam zarowno malo inteligentne kobiety jak i mezczyzn. Nie uwazam tez ,ze osoba ktora skonczyla trudny kierunek techniczny jest madrzejsza ode mnie. Owszem ma wieksza wiedze ode mnie w tym temacie a ja mam wieksza wiedzs po swojej ekonomii w dziedzinie finansow. A z tym ,ze faceci czesciej koncza techniczne trudne kierunki: maja spoleczne predyspozycje do tego , facet moze wiele wiecej dla pracy poswiecic niz kobieta. Owszem procentowo to mezczyzni zajmuja wiecej stanowisk kierowniczych,ale tez wsrod mezczyzn jest wiecej samobojcow,psychopatow,alkoholkow itd. Mezczyzni przoduja w gornej i dolnej polce, kobiety sa przecietne zazwyczaj i to nie znaczy ,ze sa mniej inteligentne sumujac to wszystko

Gość gość
sa stare i młode dusze,i zaleznie od tego sa mądre albo głupkowate,ostatnio wcieliło się sporo głupoli obu płci bo ważne czasy ,poza tym trzeba pamiętać np. o osobach które sa w jakiś sposób upośledzone a jednak sa geniuszami np. matematycznymi