Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ulga prorodzinna a komornik.

Polecane posty

Gość gość

Sprawa nie dotyczy mnie a moich młodych sąsiadów. Rozliczaja się wspólnie mają dwoje dzieci (bliźnięta), w ubiegłym.roku komornik im zabrał wszystko ze zwrotu w tym roku też się zanosi że nic nie dostaną. Poszukalam trochę ale nie znalazłam żadnej podstawy prawnej na którą mógłby się powoływać US.przekazujac zwrot na konto komornika,mało tego urząd skarbowy nie może stosować innego prawa jak tylko podatkowe w odróżnieniu od komornika który z kolei musi kierować się prawem cywilnym (oczywiście w tej konkretnej sprawie). Powiedzcie mi czy ja jestem aż tak głupia czy dobrze rozumiem że urząd skarbowy nie ma prawa przekazywać nadplaconego podatku komornikowi właśnie dlatego że obowiązuje go przestrzeganie tylko prawa podatkowego. Może wy jesteście mądrzejsi i oswiecicie mnie w tym absurdzie?

Gość gość
Chcesz ich zabić? Taki temat dla tych pomiotow intelektualnych? Tu się nie zadaje takich pytań i nie oczekuj odpowiedzi na rynsztokowym forum gdzie prawie każdy użytkownik ma po jednym zwoju mozgowym. Spójrz tylko na tematy i poziom dyskusji a zrozumiesz.