Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agawa1234

Czy wegetarianizm ma sens

Polecane posty

Gość Agawa1234

Poznałam fajna kolezankę, i wiem ze jest wegetarianka. b lubi zwierzęta, ja zresztą też. Ona nigdy nie je mięsa. Ja jem, bo bardzo trudno mi sie najesc na innej diecie, moze to przez moja grupe krwi tzn zero.. Zastanawiam sie, na ile to ma sens? Bo w sumie jakby ludzie nie jedli tych zwierząt, to one by nie zyły chyba, nie były hodowane? Chyba zeby sie trzymało np. krowy tylko na mleko? ale z drugiej strony moze warto nie jesc w ogóle np. cielęciny?

Gość gość
dlaczego cielęciny? jakby zwierzęta nie były hodowlane, byłyby dzikie. ale nie takie, jak znamy. wydaje mi się, że wegetarianizm ma sens, jeśli to dla ciebie odpowiednia dieta. mógłbym jeść wege, jakbym znał ludzi, którzy tak jedzą i ogarnął, co jeść. bo tak nie mam pomysłu. a jedzenia mięsnego jest tyle wokół, że to, że zacznę jeść wege nie sprawi, że nie będę mieć drobiu w sklepie naprzeciwko. więc czasami jem mięso, na ogół jem lekko. i tyle.

Gość Edziaaaaaaaa
Ja uwielbiam mięso i nie wyobrażam sobie go nie jesc. Też jestem 0, ale myślę, że nawet gdybym miała A to też bym wpierdzielała na potęgę. Mam przyjaciolke wege, nie rozumiem jej, prawdę mówiąc

Gość gość
dlaczego cielęciny? x a ty wiesz co to jest cielęcina? Bo pytasz, jakbys nie wiedział... Jakby zwierząt nie fodowano na rzez, to chyba ich by nie było, nie chodzi mi ze nie byłoby zwierząt w ogóle, ale tych konkretnych...

Gość gość
Niech sobie jedza co chca , widocznie dla nich to ma sens , ja lubie mieso od czasu do czasu , ryby uwielbiam

Gość gość
Hm jestem wege 15 lat. I ma sens a najbardziej jedzenie tego co jest naturalne itp. Jedzenie sezonowych produktów co ogranicza transport, jedzenie produktów ekologicznych itp. Niechoruje nigdy nawet jak szaleje grypa to ja jestem zdrowa. Jedyne osłabienie jakie mnie dopadło w ciągu 15 lat to po odstawieniu mięsa gdy organizm się odtruwal na studiach gdy miałam stranie dusi stresu a potem dopiero w ciazy... I niech mi ktoś powie że to jest zbieg okoliczności.

Gość gość
Ja jem mieso a taz nigdy nie choruje, grypy nigdy nie mialam , wyniki ksiazkowe

Gość gość
gość dziś Nie odtruwałaś się po mięsie, tylko po przetworzonym żarciu. Przestałaś jeść smażone i ciężkie, wątroba odpoczęła, to cała tajemnica. Ja się musiałam leczyć jedzeniem i to zboża tak naprawdę są trujące, nie mięso. Ze strączków najzdrowszy jest groch, a nie soja. soja to tez trucizna. Od czasu do czasu robie sobie dni na samym mięsie i chudym nabiale, nie smażę tego i dziwnym trafem mam w te dni więcej siły, mam jasniejszy umysł itd. Cóż zbieg okoliczności.

Gość gość
Mozna byc wege i jeść mlekoz platkami, kopytka, makarony, jogurty o ruskie pierogi....i taki wege nie ma sensu. Mozna tez objadać się warzywami, owocami, orzechami, kaszami, wyciskać soki....i za taki wegetarianim szacun sie należy

Gość gość
z czasem bedzie mial coraz wiekszy sens, chocby z pzryczyn ekonomicznych- produkcja miesa w porownaniu do produkcji innego pozywienia jest bardzo droga, hodowla, zanieczyszczenie srodowiska itd, Nie chce mi sie pisac, dane na ten temat i uzasadnienie mozna znalezc w internecie. a jesli chodzi o wplyw na organizm czlowieka - wege jest coraz wiecej i zyje im sie normalnie.