Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żłobek prywatny czy mogę wypisać kiedy chcę i kilka pytań, proszę o radę.

Polecane posty

Gość gość

Dziecko ma 22 miesiące. Teraz pracuję w domu, ale to nie ma sensu. Muszę mieć te kilka godzin bez dziecka, żeby móc spokojnie pracować. Inna sprawa, że praca w domu dusi mnie i dołuje. I postanowiłam wysłać dziecko do żłobka. Nie mam żadnej zaufanej osoby, żebym mogła zostawić dziecko na tyle godzin. Do dziecka przychodziło kilka osób, które opiekowały się np. pod moją kilku godzinną nieobecność lub jak pracowałam w domu a miałam terminy. Ale żadna nie sprawdziła się. Miałam też niestety jedną bardzo niemiłą sytuację z opiekunką i mam po prostu ograniczone zaufanie. I tu moje pytania czy w żłobku prywatnym mogę wypisać dziecko, kiedy chcę? Chodzi mi o taką sytuację, że np. dziecko dużo choruje lub np. przeprowadzamy się do innego miasta ( a to jest możliwe na jesieni). Czy umowa, którą podpisuję ze żłobkiem zobowiązuje mnie do rocznego pobytu dziecka? A raczej czy zobowiązuje mnie do płacenia do miesiąc nawet jeżeli dziecko zabiorę. Może głupie pytanie, ale bardzo mnie ono nurtuje.

Gość gość
Ja mogę moje dziecko wypisać kiedy chce.

Gość gość
W prywatnych placówkach zarówno w żłobkach jak i przedszkolach wszystko masz uregulowane w umowie, również okres wypowiedzenia. Każda placówka ma inną więc musisz się zorientować w swojej okolicy, bo to jak mają inni nijak się ma do tego co jest u ciebie. Na pewno okres wypowiedzenia jakiś jest - u nas był miesiąc.

Gość gość
Tak jak napisala osoba wyzej- wszystko jest zawarte w umowie. U nas okres wypowiedzenia wynosil miesiac.

Gość gość
Ja zapisałam swoje dziecko do tego przedszkola www.familia.edu.pl. Jestem bardzo zadowolona, dziecko przychodzi zadowolone. Maja ciekawe zabawy. Jeżeli chodzi o jadłospis to tez mają super dania. Najważniejsze jest to, że mają opiekę weekendową.