Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

informatycy pomocy błagam was pomóżcie mi proszę !

Polecane posty

Gość gość

czesc jestem przerażona! Ale od początku: dostalam na maila wiadomość z rzekomą niezaplacona fakturą. wiedzialam ze to sciema, ale jestem p*****lnieta i nacisnelam na załącznik " Pokaż " . pliku nie można było otworzyć na smartfonie.

Gość gość
nie otworzył się ale co jeśli pobralam jakieś oprogramowanie niebezpieczne ? pomocy przeskanowalam i pousuwalam cala historię i hasła na tel

Gość gość
czy Android może zostać zainfekowany czy może komputer może jest bardziej podatny na ataki ? Boże kochany tak się teraz boję. po co ja kilkalam

Gość gość
ten plik miał zakończenie rar .nie otworzył się ale co z tego skoro mogłam pobrać jakieś gowno ???

Gość gość
błagam was poradzcie coś ; (((

Gość gość
' up

Gość gość
jesli nie otworzylas pliku rar to nic sie nie wydostalo. usun i tyle.

Gość gość
mówię że wcisnelam " pokaż " i nie otworzyło się. było napisane ze nie można otworzyć pilku. Ale nacisnelam i to się liczy !!!! zaraz oszaleje !!!!@

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
zlitujcie się

Gość gość
nie ma tu fachowców

Gość gość
Masz antywirusa ,to przeskanuj,jeśli nie to pobierz na smartfona tylko dobrej firmy,nie napiszę jakiej bo mnie posadzą o reklamę. Jeśli pytasz o infekcje androida,to oczywistością jest że podlega takim atakom jak komputer,nawet więcej informacji można pozyskać z niezabezpieczonego smarta, bo użytkownicy przechowują bardzo dużo różnych danych.

Gość gość
skanowalam dobrym antywirusem, nic nie wykrylo. ten anrywir ma dobre opinie więc jestem spokojniejsza

Gość gość
-POSĄDZĄ ,-przepraszam.

Gość gość
A np. miałam zapisane hasła do poczty. szybko usunrlam wszystkie automatycznie zapisujace się hasła i zmieniłam niektóre z nich. czy to coś da ? czy jeśli ktoś już wszedł na mój smartfon to widzi wszystko i te nowe hasło co ustawiłam też ??

Gość gość
Teraz pozostaje ci sprawdzanie konta, opłat za połączenia i różne dodatkowe opłaty których nie zamawiałaś. Życzę żebyś nie musiałaś ponieść konsekwencji finansowych za swoją impulsywność .

Gość gość
Jeśli przejmie kontrolę nad androidem to może wiele. Zmiana haseł i to kilkakrotnie w odstępach ,zapewne coś da, ale raczej zalecam logowanie tylko do sieci zabezpieczonych, unikaj używania haseł w kawiarenkach inter.lub przypadkowych miejscach.

Gość gość
mam abonament. na razie brak kosztów od ostatniej faktury

Gość gość
co jeszcz3 mogę zrobić ? :( czy na pewno moglo dojść do zawirusowania jeśli nie otworzono tego pliku rar? gdybym otwierala to na komputerze to tam otworzyloby się za pomocą winrara.

Gość gość
up

Gość gość
Piszesz ze to ściema z tą fakturą, ale nic więcej nie ma? nadawcy,numeru-tylko załącznik. Nie możesz połączyć się z pocztą na kampie i otworzyć RORA?

Gość gość
jest, biuro projektowe SIGMA, jest imię nazwisko i telefon nawet wpisalam to w przeglądarkę i wyskoczył negatywne opinie ze to oszuści. zrobiłam to po czasie oczywiście, po kliknięciu w załącznik

Gość gość
już usunęłam tego maila z tą sciema

Gość gość
co to jest ror?

Gość gość
Po co ja kilkalam. Jestem durną kretynka !!!! :( :( jak mam wirusa i przez to cos sie stanie to chyba się powiesze ; ( będę teraz co chwila sprawdzać bieżące koszty na koncie telefonu

Gość gość
Poradzę Ci jak komuś bliskiemu, masz numer -zadzwoń,jeśli nie robiłaś z tą firmą żadnych interesów czego się obawiasz? będziesz spać spokojnie! Wyjaśnić muszą przesłanie faktury, i rozwiejesz wszelkie wątpliwości. Jednak może być taka sytuacja że ktoś podszywa się pod twoje dane i prowadzi z nimi "interesy",więc musisz to jak najszybciej wyjaśnić.

Gość gość
nie tylko do mnie to wysłali bo jest kilkanaście opinii w necie ze im też wysłali jakieś fałszywe faktury, więc nikt się nie podszywa pode mnie. chodzi o to ze boję się ze mógłby to być wirus!! Ale mam nadzieję ze jest to tylko próba wyłudzenia pieniędzy.

Gość gość
Chodziło o RAR.

Gość gość
nie otworzę tego bo już tego nie mam.poza tym po co miałabym to jeszcze na kompie otwierać ? chyba byłabym totalna idiotka...nie dość ze bezmyślnie na tel kliknrlam i przez to mogę mieć groźnego wirusa!! to jeszcze ryzykowalabym komp..O nie... W tym mailu grożą windykacja i jest podany nr tel, imię i nazwisko, firma ich, tyle ze jak wpisalam te dane to wyskoczyly komentarze ze wysyłają takie maile o tej samej treści też innym osobom. Więc to oszustwo. Tyle że boję się ze to był wirus :((((