Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile ksiazek miesiecznie kupujecie dzieciom ? Za jaka kwote ?

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
Średnio jedną na miesiąc. Natomiast ok 10 miesięcznie wypożyczam z biblioteki. Uwielbiamy czytać :-)

Gość gość
To zależy od okazji, i od tego czy zamawiam coś w księgarni albo jestem w naszej "taniej książce". Ostatnio dostał kilka nowych z serii o Franklinie bo trafiłam tanio, wcześniej- na Boże Narodzenie, wcześniej pożyczał z przedszkolnej biblioteczki i chyba we wrześniu z podręcznikami coś mu zamawiałam. Ze zwykłej biblioteki raczej mu nie biorę, jescze się zdarzają wypadki chociaż naprawdę stara się uważać (ma prawie 6 lat). No i swoje domowe przynosi w kółko do czytania... Wychodzi pewnie do 20 w ciągu roku, nie więcej, przy czym część oddajemy albo wymieniamy, zostają tylko najlepsze- dla rodzeństwa.

Gość gość
To zalezy, ale tak srednio 5 miesięcznie. Uwielbiamy ksiazki.

Gość gość
Mnie bawi to, że jak skończę czytać " swoją" książkę, to nie chce do niej następnego dnia wracać. A moja trzyletnia córka potrafi codziennie przez dwa tygodnie słuchać tej samej.

Gość gość
Średnia pewnie wyjdzie ze 2 na miesiąc. Ograniczam się z książkami bo mamy niewiele miejsca w mieszkaniu - przed nami mały remont i projekt zestawu półek na książki nasze i córki - wtedy poszalejemy trochę z zakupami :D

Gość gość
Kiedy syn był młodszy, to kupowałam mu książeczki, bo często do nich wracał. Teraz mam nastolatka, książki dla niego sa droższe i wiem, że na pewno nie będzie ich czytał drugi raz, więc średnio raz na tydzień chodzimy do biblioteki.

Gość gość
Starszemu kupowałam dużo teraz starszemu 4-5 książek w roku resztę pożycza my z biblioteki młodsze mu kupuje sporadycznie bo ma po bracie

Gość gość
Średnio kupuję swojej córce jedną książkę w miesiącu. Ostatnio obie pokochałyśmy "Witaminowe Urodziny" Urszuli Gładkiej. Córka polubiła bohaterów tej bajki, a ja fakt, że dzięki tej książce zaczęła jeść warzywa i owoce :)

Gość gość
Dobre książki nie muszą się tak nachalnie reklamować

Gość gość
2 razy w roku na targach książki idzie po kilkaset zł. Plus ze 2 miesięcznie na bieżąco.