Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego od razu po ślubie zachodzicie w ciążę?

Polecane posty

Gość gość
Nie znasz dzisiejszych realiów? Ludzie zazwyczaj biorą ślub po wielu latach wspólnego życia - nie tylko nie potrzebują się sobą nacieszyć, ale nawet bywa, że mają już siebie dosyć jak stare małżeństwo. Zblazniłaś się tym pytaniem

Gość gość
Bo mogę?

Gość gość
Jest wiele kobiet wychodzących za mąż tylko po to, żeby zrobić sobie dziecko i pod tym kątem wybierają też partnera. Taka biologia.

Gość gość
Mi tez malzenstwo nie kojarzy sie wylacznie z obowiazkami, choc zaszlam w ciaze kilka miesięcy po slubie. Ciaza wspominam jako wykatkowy czas. Mamy jedno dziecko, ktore ma teraz 5 lat i wiecej dzieci nie planujemy. Nasze malzenstwo na tym nie ucierpialo, a wrecz przeciwnie. Z synkiem tez robimy mnostwo rzeczy, wyjezdzamy. A przed slubem znalismy sie 8 lat. Myślę, ze to bez znaczenia, czy slub bysmy wzieli po dwoch latach i pozniej dziecko, czy tak jak zrobiliśmy po 8 latach i od razu po slubie dziecko. Jakie to ma znaczenie ? I tak od dawna zylismy, jak malzenstwo. Ślub był sformalizowaniem naszego długoletniego związku. A dziecka przed slubem nie chcialam z tego wzgledu, ze chcialam na spokojnie zorganizowac slub, a po urodzeniu dziecka juz sa inne priorytety. ;)

Gość gość
a po 3-5 latach rozwód i samotna płacząca nad swoim losem i dzieci matka z 2-3 dzieci, oto cel królic

Gość gość
16:59 przeczytaj co piszesz zanim wyślesz, bo pleciesz bez sensu, rozumiesz ty co to znaczy 'cel'? Co do głównego pytania, dla wielu ślub to właściwie formalnosc, ułatwienie właśnie przy wychowywaniu dzieci, więc nie że zachodzą w ciążę zaraz po ślubie, tylko biorą ślub zaraz przed zajściem w ciążę.

Gość gość
Bo baby to idiotki, tylko widza caly swiat w slubie, mezu i wrzeszczacym bachorze.Ja jestem indywidualistka, czesto mowie na siebie dziwadlo, bo nie lubie miec tego co inni .Swiat jest taki nudny ,kazdy tylko sie uczy ,uczy a potem facet ,bachor i wybieranie pokręconego woziczka, najlepszej marki dla bachora i pisze to jako kobieta, ktora ma faceta ale nie ma parcia na sluby i dzieciary a we wiekszosci kobiety to tylko o tym marza!

Gość gość
bo baby zawsze były popieprzone i zostaną

Gość gość
Wiekszosc kobiet widza szczescie i milosc tylko w dziecku mezu a nie widza tego co jest dokola nich, bo je to nie obchodzi.Lubie sie wyrozniac z tlumu a baby tylko podniecaja sie w porodach ,macierzynstwie i mysla ze trzeba cos zostawic po sobie na tym swiecie czyli jakas czastke siebie, dziecko zamiast dobre uczynki i to jest bardziej wartosciowe niz jakis dzieciar z ktorego niewiadomo nigdy co wyrosnie.

Gość gość
A ja se zaszlam na naszym weselu i co? Wyksztalcenie mam,dziecko juz duze.Jestem szczesliwa,jezdzimy z corka gdzie chcemy i kiedy i tak bylo od poczatku.

Gość gość
Niektorzy chodza ze soba po 6lat albo 8lat i potem chca zmian, zeby nie weszla rutyna, nuda robia se dla urozmaicenia szybko bachora ,bo przez kolejne lata zycia by im sie nudzilo we dwoje i zwiazek moglby sie wtedy rozpiepszyc.

Gość gość
17;41No i kogo to obchodzi, kiedy ty zaszlas i co ty robilas?

Gość gość
Wiekszosc kobiet czuja silna potrzebe rozmnozenia sie, tzw chcica macicy i gdyby jeszcze mialy wiele lat po slubie czekac na rozmnozenie, to podejrzewam ze poszly by do banku nasienia albo porzucily meza ze nie chce im dac wymarzonego dziecka.

Gość gość
Po co udzielacie sie na forum macierzystwo, jak macie takie zdanie o zakladaniu rodziny? Piszecie "bachory" czy o wscieku macicy. Wasze matki tez mialy "wsciek macicy" jak was robily? Cos jest z wami nie tak kobiety. Nie dlatego, ze chcecie byc inne, czy spelniac sie inaczej niz zakladajac rodzine ale dlatego, ze czujecie potrzebe pisania o tym na forum o ciazy I wychowywaniu dzieci.

Gość gość
Mizogini i stare panny w natarciu oł jeeee! Szkoda, że wasze głupie stare natrzaskały sobie bachorów, te to musiały mieć parcie na macicę królice je/bane :o

Gość gość
Autorka jest z tych które po ślubie muszą się nacieszyć życiem we dwoje, bo do ślubu u mamusi na garnuszku siedziała podobnie jak przyszly mężuś i po krzakach w tajemnicy się obmacywali, a teraz wreszcie po ślubie kiedy zamieszkała na pokoiku u teściowej to wreszcie mogą się pobzykać :D po cichu, w stresie ale przynajmniej na legalu :D

Gość gość
Jak to po co odrazu dziecko ?! Aby dziedziczyc cały majątek, póki nie ma dziecka dziedziczy się wspólnie z rodzicami i rodzenstwem meza

Gość gość
gość dziś Skup się na sobie i powodzenia. ;) Ja chcę mieć rodzinę.

Gość gość
My przed ślubem byliśmy 7 lat razem. Mieszkaliśmy od 5 lat. Ślub był właśnie po to by mieć dziecko i wspólne kwestie majątkowe. Więc już w nocy poslubnej były miłe starania..

Gość gość
Tu autorka. Taaak widzę, że wszystkie panie tutaj już wszystko o mnie wiedzą i napisały wiele scenariuszy o moim życiu. Mamy gdzie uprawiać seks i lepszego życia seksualnego wymarzyć sobie nie mogłam. Po ślubie nie będziemy mieszkać w pokoju u teściowej - któraś z Was się o to troskliwie martwiła. Jedno małe pytanko, a tyle agresywnych odpowiedzi. Ktoś się domyśla skąd ta agresja? :-)

Gość gość
Żebyś miała nad czym się zastanawiać.

Gość gość
wczoraj Bo baby to idiotki, tylko widza caly swiat w slubie, mezu i wrzeszczacym bachorze.Ja jestem indywidualistka, czesto mowie na siebie dziwadlo, bo nie lubie miec tego co inni .Swiat jest taki nudny ,kazdy tylko sie uczy ,uczy a potem facet ,bachor i wybieranie pokręconego woziczka, najlepszej marki dla bachora i pisze to jako kobieta, ktora ma faceta ale nie ma parcia na sluby i dzieciary a we wiekszosci kobiety to tylko o tym marza! x Chciałaś napisać, że TWÓJ świat jest nudny!

Gość gość
Autorka chyba uwaza ze jak zrobi przerwe miedzy slubem a dzieckiem to bedzie bardziej nowoczesna. Nie raz ludzie tak maja ze za qszelka cene sobie cos komplikuja tylko po to zeby byc modnym. Rownie dobrze mozna by zapytac dlaczego wiekszosc ludzi kupuje samochod zaraz po tym jak zrobi prawo jazdy. Czy nie lepiej odczekac 10 lat miedzy jednym a drugim. Albo po co zaczynacie chodzic w butach zaraz po tym jak je kupicie.

Gość gość
gość dziś Tu autorka. Taaak widzę, że wszystkie panie tutaj już wszystko o mnie wiedzą i napisały wiele scenariuszy o moim życiu. Mamy gdzie uprawiać seks i lepszego życia seksualnego wymarzyć sobie nie mogłam. Po ślubie nie będziemy mieszkać w pokoju u teściowej - któraś z Was się o to troskliwie martwiła. Jedno małe pytanko, a tyle agresywnych odpowiedzi. Ktoś się domyśla skąd ta agresja? usmiech.gif Zg X Po pierwsze, a czy ja mogę zapytać skąd takie pytania? Pytasz znajomych na kawie czemu mają dzieci? Po co tak szybko? Jeśli tak to ja Ci spokojnie :) odpowiem, że to buractwo. Po prostu pewne tematy to indywidualna sprawa. I intymna. Po drugie, moim zdaniem założyłaś ten temat do hejtu. Dobrze wiedziałaś, że zaraz zalecą się te od "krolic, wściekłych macic" itd. ;) Obie dobrze o tym wiemy, mimo, że zaprzeczysz. ;) Miłego dnia i miłego (Twojego, bo mi nic do tego,dla mnie możesz lecieć na Księżyc) życia.

Gość gość
Ten temat tylko pokazuje jak duże parcie macicy mają baby. :D

Gość gość
Autorko za to my wiemy skad u ciebie takie pytanie:).

Gość gość
A w temacie 'Co Was wkurza na macierzyńskim?' tworzycie pełne listy, wypisujecie jak to Was denerwuje zajmowanie się dzieckiem. Tu skaczecie do oczu. Rozdwojenie jaźni?

Gość gość
dziś Ten temat tylko pokazuje jak duże parcie macicy mają baby. smiech.gif x i jak małe móżdżki mają niektóre bezdzietne kobiety :P

Gość gość
Jestem po ślubie 11lat...żałuje że nie staraliśmy się o dziecko od razu

Gość gość
Macierzyństwo ma swoje plusy i munusy. Tak samo jak praca i małżeństwo. Nie generalizuj. To, że ktoś ma słabszy dzień i narzeka na dziecko, nie znaczy, że żałuje macierzyństwa. To, że ktoś powie, że mąż go wkurza, nie oznacza, że go nie kocha. To, że ktoś napisze, że ma dość swojej p racy, nie oznacza, że jutro się zwolni. Bo jutro wszystko wygląda zwykle inaczej. Głupie, wscibskie baby. ;)