Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy nauka jazdy na deskorolce fiszce jest trudna?

Polecane posty

Gość gość

Chciałam kupić fiszke, ale nie wiem czy warto. Mam dosyć słaby zapał jeśli chodzi o takie rzeczy. Ktoś ma taką deskorolke i jeździ? Czy trudno było się nauczyć? Będę zaczynac od podstaw, nigdy nawet na deskorolce nie stałam. Kiedyś jeździlam na hulajnodze, ale to raczej nie ma nic wspólnego. I co jest lepsze? Fiszka czy normalna deskorolka? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź!

Gość gość
Wdzięczny czy wdzięczna? Fiszka jest bardzo łatwa do opanowania w przeciwieństwie do normalnej deski, która ma jednak inne kółka i trudniej się nią steruje. Nauczyłam się jeździć w dwa dni i jeżdżę sobie w lecie jak jest ciepło. Nie spodziewaj się jednak "katowania" na fiszce trików, to nie jest deska do tego.

Gość gość
Normalnej deski do zwykłego cruise-owania nie bierz na pewno. Fiszka albo longboard będzie w sam raz. I poluzuj nieco trucki.

Gość gość
Tylko pamiętaj, że fiszka jest lżejsza i trzeba uważać, bo łatwo o to, żeby sp*doliła ci spod nóg i zaliczysz glebę. Mówię to jako osoba, która 6 lat jeździła na różnych deskach.

Gość gość
A sry Miało być "wdzięczna" Autokorekta :/

Gość gość
Ale powiedzcie, opłaca się? Czy lepiej sobie darować? Mam rower, hulajnoge, rolki i wrotki. Wszystko mi się szybko znudziło i boję się że z deskorolka będzie tak samo

Gość Krystiano
Ja na deskorolce żadnej nie umiem jeździć. Podejść było z 30, różne deski i zawsze klapa. Ostatecznie przerzuciłem się na hulajnogę:D jak już kupowalem hulajnogę to postanowiłem zaszaleć i zmaówiłem soboie designerską od Spokey i przyznam, że to było to czego mi trzeba było:) fajna, wytrzymała i sprawna hulajnoga!

Gość gość
Jeżdżenie na deskorolce nie jest trudne. Trzeba oczywiście mieć w miarę dobry sprzęt, który nam to ułatwi. Ważna jest płynna jazda, którą zapewniają dobre łożyska. Ja polecam łożyska KEJA BEARNING, które można dostać na www.walor.com.pl Działają świetnie.

Gość MrHay
Fishka jest typową deską dla początkujących. Dlatego ważne żeby wybrać dobry, najlepiej oryginalny produkt który ułatwi nam naukę jazdy. Ja polecam odwiedzić stronę https://fishskateboards.com/pl/ bo mają tam szeroki wybór wysokiej jakości desek które napewno ułatwią nam opanowanie jazdy.

Gość gość
Hej. Jeździłem na wypożyczonym longbordzie z dziewczyną. Oo pół godzinie jeździliśmy już dosyć płynnie i skrecalismy. Fiszka wyprobowywalem w sklepie, po próbach na longboardu bez problemu jechałem. Postanowiłem że kupię jak będę miał gotówkę. Najważniejsze to. Ie kupować jakiejś nieznanej firmy, za 150zł można już znaleźć jakąś trwała i bezpieczna fiszka, dobrej marki. Tu znajdziesz krótki artykuł o wyborze deski https://co-na-prezent.pl/pomysly/jaka-fiszka/