Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jabłuszko23

Głodówka 2017

Polecane posty

Hej, od jutra zaczynam głodówkę - do końca marca tylko na wodzie. Nie chodzi mi tylko o pozbycie się kg (nawet nie wiem ile ważę teraz, bo wagi brak, ale mam sporo nadprogramowych kg), priorytetem jest oczyszczenie organizmu i zresetowanie złych nawyków żywieniowych. Będę pisać tu codziennie, liczę na wsparcie. Jeśli masz hejtować to oszczędź sobie czasu. A może ktoś dołączy do mnie?

Gość XXXXXL
hej i jak udało ci się się?

Gość gość
Może umarła z głodu. Nie wiem, kto normalny piłby tylko wodę przez trzy tygodnie.

Gość gość
i jak głodówka ? schudłaś ?

Gość gość
Nie jestem autorką ale po 7 dniach głodówki schudłam 7 kg niestety metabolozm sie spowalnia i efekt jojo sie robi nawet od małej ilości jedzenia.Odradzam

Gość xxxxxxL
no ja kiedyś robiłam sobie regularnie głodówki, wtedy była normalna, a teraz nie mogę brak mi silnej woli. Choć już nawet jak mam badania np. i nie mogę jeść przez 24 H to już widzę, że się lepiej czuje. Z doświadczenia wiem, że czy dni ok potem człowiek zaczyna się czuć słabo. Ale 3 dni polecam... choć nie umiem się ogarnąć:(

Gość gość
Głodówki nie są złe moi drodzy, o ile się je przeprowadza w prawidłowy sposób. Jak z dnia na dzień sobie przestaniesz jeść to ci to zaszkodzi, to trzeba umiejętnie, stopniowo zrobić a nie... I może nie względem odchudzania, choć motywacja może być różna, ale bardziej dla zdrowia, oczyszczenia organizmu z toksyn. Pamiętajcie.

Gość xxxxxL
A co do efektu jojo mam go w nosie, wazę 125 kg i już gorzej być nie może (raczej) 1 sierpnia idę na operację bariatyczną abez niższej wagi nie będą mi chcieli zrobić, więc albo się przygłodzę teraz albo już całe życie będę miała żołądek jak worek na kartofle:) Ale 3 dni max bym chciała, potem już wytwarza się mocznik i idzie na stawy i wiele innych. Szukam kogoś do popisania na ten czas. By się nawzajem zmotywować. Dziś chce zacząć.

Gość xxxxxL
Hehehe dobre gulasz po węgiersku? :) no nie trafiłeś z pokusą jestem słodyczożerna, mięcha nie lubię.

Gość gośćmarioiusz
Kobiety to tylko chca robic glodowki zeby jak najszybciej schudnac, a faceci maja w tym czesto inny cel. Poszukajcie w sieci to zobaczycie o co chodzi...

Gość miss_hungry
Hej dziewczyny! jest tu jeszcze ktoś? Od wczoraj jestem na głodówce, szukam kogoś kto również chce przeprowadzić leczniczą głodówkę, z kim można się nawzajem motywować. mam nadzieję że wytrzymam 10 dni. Najbardziej się boję, że mój metabolizm zwolni :( 2gi dzień a ja już mam wątpliwości czy to w ogóle ma sens...

Gość fela123
zdecydowanie głodówka dla mnie kompletnie nie ma sensu ;/ dieta to nie jest ograniczanie liczby spozywanych kalorii, ale tak naprawde spożywanie posiłków o odpowiednich porach i w odpowiednich proporcjach, aby nie odczuwac głodu, ale i dostarczac organizmowi to czego tak naprawde potrzebuje - zreszta sama zobacz tutaj http://obk.pl/jedz-duze-sniadanie-i-chudnij/ organizm musi mieć siłe i co spalać. Nie powinnismy się głodzić, bo w ten sposob magazynujesz jedzenie, a nie sie go pozbywasz...

Gość gość
Głodzenie się to najgorsza rzecz jaką można zrobić.Lepiej jeść mniej i częściej. W ogóle to jeśli ktoś poważnie myśli o zrzuceniu na stałe bez efektu jojo to warto pomyśleć nad profesjonalnie ułożoną dietą ,ja korzystałam z tej http://dieta-lux.pl/44535 i sporo schudłam :)

Gość gość
Hej, jestem na głodówce już od 10 dni scudlam 9kg. Mam 16 lat 170cm wzrostu i teraz waże 105,9kg. Chce się glodowac do momentu zejścia do wagi 50 lub 47 kg, ale to dlatego,że wiem, że jak zacznę znow wracać do normy to przyjdzie woda oraz zapełnia się jelita i w pewnym stopniu odbuduje tkanka mięśniową więc zapewne przybędzie mi czy tego chce czy nie od 5 do 10 kg, ale w ostatnich 2 dniach nie mogę schudnąć ani grama po prostu waga stoi. I nie wiem czy to wina tego że nie za dużo się ruszam - prócz spacerów około 5-6km i 3 godzin w-f'u nie za bardzo ćwiczę - czy po prostu to ten moment gdy organizm zaczyna jak najbardziej oszczędzać energię. Co powinnam zrobić? Oczywiście nie będę się przez dwa miesiące zupełnie glodowac co jakieś dwa tygodnie mam zamiar pić mocno rozcienczony własnoręcznie przygotowany sok i jakieś warzywo które w 100g ma mniej niż 20kcl ale dużo witamin typu ogórek bądź salata. I czy mogę coś jeszcze zrobić aby pomoc organizmowi szybciej spalać? Może jakiś sport albo tabletka lub jeszcze coś innego. Dotychczas nie miałam problemów z bólami brzucha, głowy czy zawrotami no ale dlaczego miałabym mieć z taka wagą