Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wiecie że kończą się już pieniądze na program 500 plus ?

Polecane posty

Gość gość
Lepiej w domu siedzieć niż zapierniczac od pn do niedzieli po 8-10 godzin a dzieci najczęściej same są po szkole. Jak facet dobrze zarobi to żona siedzi w domu i ma jeszcze z tego kasę. Ktoś tu pisze, ze nie maja ubezpieczenia społecznego te co w domu siedzą. Na razie nie mają tylko zdrowotne ale co będzie za parę lat tego nikt nie wie. Są tacy co KRUS płacą a żadnej gospodarki nie mają, pola leżą odlogiem. Za chwile wymyśla, że za siedzenie z dziećmi tez się emerytura należy. W tym śmiesznym państwie wszystko jest możliwe. Są tacy co nigdzie nie pracowali i maja zapomogi na życie i mieszkania socjalne.

Gość gość
13:24 to niech nie biorą nadgodzin. Tak jak pisałam wyżej jestem za likwidacja każdej pomocy socjalnej, ale za to ze pracodawcy palca grosze to wsadzalabym do więzienia ma długie lata. Ludzie tu nigdy nie będzie dobrze, skoro za pracę człowiek dostaje grosze. Tak, tak wiem. Trzęsą się było uczyć. Tylko ktoś musi siedzieć ma tej kasie, sprzatac kiblu i wynosić śmieci z biur. Popyt i podaż ma pracę sam wyreguluje stawki. Tak jak to było u mnie w branży. Jak zaczynałam to zarobki 5-6 tys były dostępne dla znakomitej mniejszosci i mało firm płacili powyżej tego pułapu. Teraz znajdź programiste który chce pracować za takie pieniądze. Chyba studenciak ma niepewny etat.

Gość gość
Program 500+ przez nikogo nie zostanie zlikwidowany. PiS zrobi tak, że wszyscy zrzucą się na 500+. Inflacja się w końcu pojawiła i będzie jeszcze większa. Jedzenie, gaz, prąd podrożeją. Inne opłaty też. Spokojnie jak im zabraknie kasy z tego co doją ludzi to dowalą kolejne opłaty i kasa się znajdzie oczywiście kosztem rozwoju Polski. Zamiast doganiać UE w bogactwie przez kolejne 20 lat, będziemy to robić kolejne 50 lat. Oczywiście wszyscy, którzy biorą 500+ się cieszą bo parę zł zawsze się przyda, tylko nie pomyślą, że tą kasę ich dzieci będą musiały oddać potrójnie bo z odsetkami. Taka mentalność i pojęcie tematu jak u żula pod budką z winem. Nie myśli co później, najważniejsze to mieć tu i teraz, a reszta w d***e.

Gość gość
" gość dziś Gościu z 12:45. Nie mogą podnieść podatku tylko marketom. Co do najbogatszych, to już im podwyższyli podatki poprzez likwidację kwoty wolnej. Ale podatek od osób fizycznych to niewielka część wpływów budżetowych. Słyszałam, że akurat tyle, aby obsłużyć nasze bieżące zadłużenie." mylisz sie i to mocno: po pierwsze wplywy do budzetu to: VAT- 40% podatek od osob fizycznych 25% akcyza - 20% osoby prawne czyli m.in. markety generuja tylko 11% wplywow. (Dane z 1 polowy 2016: http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/766655/5865011/I+po%C5%82owa+2016+r.) sklepy typu biedronka czy lidl placa bardzo niskie podatki CIT glownie dzieki transferowaniu zyskow za granice. Vat, przypominam, to podatek placony przez konsumenta, platnik jest tylko posrednikiem. Lidl swego czasu chwalil sie ze placi miliard zl rocznie podatkow, tylko ze z tego realnie ich podatkiem jest tylko CIT w kwocie 100 mln zl, reszta to VAT i PIT, czyli to co placa ich klienci i pracownicy a gdzie Lidl tylko posredniczy w przekazaniu do urzedu. i te marne 100mln zl wystarcza zeby trafili do czolowki firm placacych podatki w Polsce. po drugie koszty obslugi dlugu skarbowego w 2017 roku to 30.4 mld zl, akurat tyle co wplywy z CIT. PIT da rocznie ok 80mld.

Gość gość
Wiecie ile pieniedzy idzie z MOPS na bezrobotnych zuli,i nie placzecie ztego powodu,dostaja co miesiac okolo 500 zl,aile idzie na utrzymanie wiezniow,dlaczego nie musza pracowac np. przy pracach porzadkowych,widzicie tylko to 500+ naprawde dla was to sa tak duze kwoty, ze nawet rzucacie prace/osobiscie nie spotkalam sie z takim przypadkiem, a w/g Was tysiace osob zwolnilo sie z pracy .

Gość gość
Albo zróbcie sobie dzieci i też zacznijcie korzystać z tych pieniędzy albo się leczcie. Co za głupie baby dajcie już spokój jesteście tak zazdrosne i ta kasę ze przyslania wam to normalne życie. Nie rozumiem czemu tak bardzo wkurza Was fakt pomocy dzieciom A nie wkurza Was jak rozdają kasę na Kościół i Rydzyka

Gość gość
bo to jest polsza one wolą tak jak było za PEŁO czyli w całej unii mają na dzieci kasę , a w polszy nie i ch****z Polskimi bękartami idiotki i tyle Zamiast się cieszyć że maja na dzieci kasę mogą choć w minimalnym stopniu pomyśleć e mam dwoje dzieci i pomoc :-) To nie tylko jadem jak te żmije ujadają to jest brak słów tylko Polak potrafi tak srać w własne gniazdo :-o

Gość gość
Do gościa z 13:38 Zgadzam się z Tobą w 100 %

Gość gość
dobrze pis zrobil z tym500+ , ja nie znam zadnej kobiety która by prace przez to rzucila. Pis SUPER!!!

Gość gość
14:11 - przestań wylewać z gęby to łajno, prostaczko. Takie barachło najchętniej się rozmnaża, to straszne :O 500 + skończy się wtedy jak będzie można za tyle kupić paczkę zapałek. Współczucia dla przyszłych pokoleń. No ale tak to już jest z Polakami, że lubia wiecznie wygrzebywać się z szamba. I jak już trochę łby ponadto uniosa to zaraz znajduje się ktoś kto dolewa szlamu do zbiornika. Wot, Polsza.

Gość gość
500 zł na dziecko a najniższa 1600 zł bezsensu te 500 zł byłoby ok jakby najniższa byla duzo duzo wyższa.

Gość gość
gość dziś jasne, Polska padnie przez 500+:D A dlaczego nie padnie np przez luke w VAT, ktora wynosi dwa razy tyle co koszt 500+? rozumiem ze umiesz uzasadnic swoje kasandryczne przepowiednie odpowiednimi wyliczeniami i modelem ekonomicznym, a nie tylko powtarzasz zaslyszane slogany. no dalej, pochwal sie swoja analiza, chetnie poczytam.

Gość gość
ja pracuje srednio ok 80 h miesiecznie.Znalzalam taka prace ze wykonuja ja tylko w tych h co czynna swietlica szkolna.a mam na corke 900złz mops.Dziecko przypilnowane, mam czas na wszytko.Pracuje kilka dni w miesiacu. Wczesniej pracowalam na caly etat.Dziecko ciagle gdzies podrzucane, rodzina, sasiedzi kolezanki. Podejalam decyzje- dopoki dziecko nie podrosnie min 4 klasa czyli ok 10 lat.Nie bede szukac pracy na caly etat.

Gość gość
Zapoznajcie się trochę z informacją o tym jak funkcjonuje państwo. Rząd żadnych pieniędzy nie ma zabezpieczonych bo ich po prostu nie ma. Rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy bo wszystkie pieniądze w obiegu to pieniądze podatników. Muszą coś komuś zabrać by dać innym. I opodatkowanie marketów nic nie da bo market też będzie musiał podnieść ceny żeby ten podatek sobie odbić. I co by rząd nie zrobił to kilkukrotnie za to wszyscy zapłacimy. Baranów z nas robią i tyle. Jeszcze dodam że Polska to też kraj który dużo zarabia gratis bo masa ludzi choruje za granicą po to by wydawać pieniądze w Pl. Otwórzcie w końcu oczy

Gość gość
16:17 a podasz jakiś konkret a nie tylko utarty slogan?

Gość gość
gość dziś ja wiem jak dziala panstwo chocby z modelu Keynesa, ciekawi mnie dlaczego pomijasz w tym modelu konsumpcje z 500+ i jej wplyw na PKB? Jakas glebsza analiza czy tylko slogany? i skad ta pewnosc co do niemoznosci zatrzymania "optymalizacji podatkowej" firm?

Gość gość
No spoko mogę podać Ci konkret jeżeli nie rozumiesz o czym piszę. Oni ci dadzą 500 zł a ty im za to oddasz wszystkie pieniądze jakie masz.

Gość gość
Co wy k***a z ta patologia macie. Jak ktos ma wiecej dzieci to musi byc patologia. Glupie pieprzenie. Moi znajomi maja 3 dzieci; kupe kasy, potezna willa z basenen. Zastanawiaja sie nad 4 dzieckiem. Ich pracownica ma jedno i nie dostaje ani grosza kobieta a oni dostaja. Jaka to logika. Patologia byla i bedzie z programem lub bez. Dodam, ze nie mieszkam w pl wiec mnie to nie dotyczy

Gość gość
14:11 - przestań wylewać z gęby to łajno, prostaczko. Takie barachło najchętniej się rozmnaża, to straszne No skoro już mi tak super odpłaciłaś to powiem Ci jedno wieję od Ciebie KLASĄ I KULTURĄ OSOBISTĄ tylko mózgu zabrakło debilu :-)

Gość gość
Nie będę Ci odpisywać na twoje śmieszno-ekonomicznie slogany bo już pisałam że rząd sobie pieniędzy nie potrafi wyczarować i tyle w temacie. Na resztę pytań ci też nie odpowiem bo nie mam wiarygodnego źródła na którym mogła bym oprzeć wypowiedź bo to co mówią media 97 % to kłamstwo a tych 3 % nie jestem w stanie znaleźć. Jeśli chcecie wierzcie sobie dalej, że państwo sobie pieniędze drukuje/ czaruje/ zdobywa w cudowny sposób i jeszcze odkłada w rezerwach. I to 500 + rozdaje za darmo.

Gość gość
"No spoko mogę podać Ci konkret jeżeli nie rozumiesz o czym piszę. Oni ci dadzą 500 zł a ty im za to oddasz wszystkie pieniądze jakie masz. " podaj ten konkret to sie posmieje:D Mam dzis zrobic rzadowi przelew calej kasy czy co? PIT mi podniosa od jutra do 100% ? Po co mi bylo studiowac ekonomie, to smieszne regulki sa, jak tu na kafe jest taka krynica madrosci. Ide stad bo sie boje ze mnie blask twej madrosci oslepi. podpowiem ci tylko ze konsumpcja tez generuje wzrost gospodarczy i wieksza czesc z 500+ i tak wroci do budzetu.

Gość gość
Ale kto twierdzi że rząd ma swoje pieniądze? Nikt. Ale tego bełkot który napisałaś nie da się czytać.

Gość gość
Spokojnie. Wotum nieufności już szykuja :) i oby PiS wyjechal z sejmu jak to miało poprzednim razem miejsce :D a najlepiej na taczkach pełnych gowna. Nowa władza (oby to było PO) pewnie nie zniesie 500+ bo sploneliby na stosie podpaleni przez nierobów i leni. Ale. Mam głębokie przekonanie, ze uporzadkuja ten idiotycznie "przygotowany" program zrobiony na zasadzie "jak się bawić to się bawić, drzwi....". Powinni znieść dolną granicę a postawić górną. I przede wszystkim. 500+ TYLKO DLA PRACUJĄCYCH LUDZI!

Gość gość
gość dziś no i masz racje pomoc od państwa ok ale TYLKO DLA PRACUJĄCYCH . Nieważne czy ktos pracuje na umowę , zlecenie ważne ze pracuje uczciwie i odprowadza podatki . To takie rodzinny powinny byc "nagradzane " a nie rodzina xx gdzie jest 5 dzieci a ojciec i matka płaszcza dupsko w domu .

Gość gość
500 plus rozdają nie patrząc na nic. Patologia się cieszy. Zdrowi umysłowo ludzie wiedzą, ze to doprowadzi do katastrofy. 6 latki w przedszkolach nie płacą za godziny dodatkowe. A nauczycielkom i calej obsłudze oświaty zapłacić trzeba za pracę. Z budżetu. Rewolucja w oświacie swoje koszty też zrobi. Dramat. Utoniemy w długach. PIS doprowadzi Polskę do największego kryzysu w historii chyba. O kasie płynącej do Rydzyka nie wspominając. Karol Wojtyła w grobie się przewraca...

Gość gość
Pomoc socjalna z definicji jest dla POTRZEBUJĄCYCH. Jaki to potrzebujący jest, który sobie zarabia powyżej 10 tysięcy netto ja się pytam?! I jemu się należy bo ma 2 3 4 8 dzieci...a rodzina z jednym dzieckiem, która tez uczciwie pracuje, ale żyje skromnie nie dostaje NIC. No ludzie! Obudzcie się, przecież to jest chore!

Gość gość
srotum dupośc***ełowcy muszą czekać do wyborów bo pis dalej jest na przodzie jest demokracja puczu nie będzie :-)

Gość Ąsssssshhjooppnbg
No to błyskotliwa ekonomistko podziel się swoją wiedzą i wytłumacz mi dlaczego nasza gospodarka tak się napędza i wzrasta PKB a mimo tego dług publiczny wciąż rośnie? Możesz mi to wytłumaczyć bo nigdy nikt nie jest w stanie odpowiedzieć mi na to pytanie

Gość gość
demokracja tu ma guzik do rzeczy akurat. na szczęście o tym nie decyduje ciemny przekupny lud :classic_cool:

Gość gość
Spokojnie. Wotum nieufności już szykuja usmiech.gif i oby PiS wyjechal z sejmu jak to miało poprzednim razem miejsce smiech.gif a najlepiej na taczkach pełnych gowna. x Wiesz czym jest wotum nieufności i jak wygląda procedura w polsce czy tylko powtarzasz zasłyszane historie z tv? Jeżeli wiesz jak wygląda ten proces to zastanów się dobrze w jaki sposób niby pis ma wyjechać na taczkach skoro do przegłosowania potrzeba 231 głosów a pis ma 234 posłów? Mają głosować "za" przeciwko sobie czy jak? Kobieto włącz myślenie chociaż odrobinę. Nigdy nie byłam pro pisowa, bo dla mnie to szambo, niestety problem polega na tym, że pis nie bardzo ma z kim przegrać. Bo z kim? Ze spaloną platformą, kukizem bez siły przebicia czy nowoczesną - jak dla mnie liberalnym szambem? Mam zdecydowanie lewicowe poglądy, niestety w parlamencie brakuje lewicy i jeżeli nic się nie zmieni to przy kolejnych wyborach znów jej nie będzie.