Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdy czytam te "rady",

Polecane posty

Gość gość

jak zapomnieć, jak przestać kochać itp, to zbiera mnie na wymioty. Normalny, zdrowy psychicznie człowiek nie potrafi sterować swoją pamięcią i uczuciami. Aby zapomnieć, przestać kochać, trzeba się odczłowieczyć i stać się bezduszną maszyna.

Gość gość
Oj potrafi potrafi. Wszystko zależy od okoliczności. Jak partner/partnerka cały czas mówi Ci jak bardzo cię kocha ale pruje się jak misiek z Twoim najlepszym kumplem/kumpelą to uwierz mi szybko się odkochasz i nabierzesz dystansu do ludzi. Wiem z doświadczenia... Może wam Kobietom jest trudniej bo jesteście bardziej emocjonalne od nas :P

Gość gość
11.00 Jestem szczęśliwy(!), że nie bywam w towarzystwie osób, które akceptują i realizują tego typu "rady".

Gość gość
Jasne, ja też nie rozumiem jak można zakładać wciąż tematy "jak poradzić"sobie z czymś tam i popełniać wciąż te same błędy. Skarży się, że jej kota przejechało. Szlajał się gdzie chciał cały czas, więc jakoś mnie to nie dziwi. Zakłada temat, jak pogodzić się ze śmiercią sierściucha i skazuje kolejnego na to samo. Rekordzistce przejechało jakieś 17 kotów, ale szelki, smycz, siatka zabezpieczająca to przecież zabieranie kotu wolności, lepiej niech żyje rok i skończy pod kołami, niż 18 wychodzący pod opieką, albo na osiatkowany taras, balkon czy jakiś zabezpieczony inny teren. Typowy przykład kafeteryjnej logiki. Nawet jak komuś takiemu doradzisz w jakiejkolwiek sprawie to tracisz tylko czas, myślę, że nie warto. Lepiej posprzątać albo pójść na spacer :-)

Gość gość
Gdzie tu sens, gdzie logika? Nie wiem ☹

Gość gość
11.41 Bzdury, a nawet wierutne bzdury. Nie można być zdrowym emocjonalnie, gdy jest się maszyną. Wcześniej, czy później u takich osobników występują silne zaburzenia psychiczne.