Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego PIS tak bardzo gnębi kobiety , Polki ??

Polecane posty

Gość gość

Co sie wyprawia...

Gość gość
dlaczego uważasz ze gnębi kobiety? ja tego nie odczuwam w taki sposób. oni raczej pogrążają porządnych obywateli, uczciwie pracujących i odprowadzających podatek a premiuja leserstwo i nierobstwo wśród patoli.

Gość gość
no wlasnie, co sie wyprawia? jak cie ten PiS gnebi? przez 500+?

Gość gość
No to szkoda, że tego nie odczuwasz. Bo to jest prawda, oprócz tego co piszesz, pis gnębi kobiety.

Gość gość
Bo przewodzi im stary pedał, też mi zagadka.

Gość gość
skoro to prawda to podaj przyklady, to chyba nie jest trudne? mowimy o faktach a nie o czyichs uczuciach i odczuciach

Gość gość
Proszę bardzo - zmiana standardów okołoporodowych, - zamiar wprowadzenia pigułki "po" znów na receptę, - blokowanie ustawy o rozwiązywaniu przemocy domowej,

Gość gość
a co nie słyszalyście głąby o powyższych sprawach? w TVP-iS nie mowili? Nie chce się móżdżkiem ruszyć i dowiedzieć czegoś skoro jest 500+ ?

Gość gość
Dodam do tego, co Pani wyzej napisala jeszcze : Obciecie kosztów opieki nad noworodkami o 60 %.

Gość gość
No coz, moze niektore kobiety lubia jak sie im sie cos kaze. I chetnie urodza zdeformowane dziecko z uśmiechem na ustach.

Gość gość
Co do 500 plus to tez bylam i jestem przeciwna.

Gość gość
gość dziś Dodam do tego, co Pani wyzej napisala jeszcze : Obciecie kosztów opieki nad noworodkami o 60 %. x Ja dodam jeszcze psychiczne znęcanie się nad kobietami po poronieniu. Ostatniego co potrzebuje kobieta w takiej sytuacji, to śledztwo, czy poronienie było naturalne.

Gość gość
1) wielka zadyma o nic. http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/standardy-opieki-okoloporodowej-nie-sa-zagrozone/ realnie standardy i tak pozostawaly w gestii szpitala, co potwierdzila kontrola NIK. nie ma potrzeby regulowania tego na poziomie rozporzadzenia. 2) ok, to faktycznie pewne ograniczenie choc sprzedawanie tabletek o takim dzialaniu bez recepty nie jest dobrym pomyslem. 3) ustawa o rozwiązywaniu przemocy domowej? nie znam. chyba ze masz na mysli europejska Konwencję RE o zapobieganiu przemocy wobec kobiet?? Jesli nie rozumiesz roznicy miedzy konwecja a ustawa to nie mamy o czym rozmawiac

Gość gość
15.42 obcięli na niektóre procedury, nie na całość. Nie to, że ich tłumaczę, bo mnie wk****ogarnia jak słucham o ich pomysłach, ale trzymajmy się faktów.

Gość gość
Tabletki po możesz sobie kupić w każdej chwili, bez recepty, chyba, że masz poniżej 15 lat.

Gość gość
Likwidacja niebieskiej linii

Gość gość
Nie podoba mi sie ze tabletki "po" maja byc znowu na recepte . Taka tabletka ma sens jak weźmie sie ja w miare szybko. Załatwienie recepty nie jest takie proste .

Gość gość
Na leczenie chorych dzieci nie ma, a zdrowym rozdaja pieniadze bo rodzice zechcieli sie rozmnozyc.

Gość gość
Po co ta histeria, nikt nie ma zamiaru przesłuchiwać kobiet po poronieniu. Trochę zastanowienia i refleksji.

Gość gość
Ciekawe, ze w innych krajach taka tabletke mozna kupic w drogerii. A u nas oczywiscie ciemnogrod, i zakadanie ze kobiety sa tak ulomnymi istotami ze nalezy decydowac za nie.

Gość gość
nie planuje więcej dzieci więc opiekę okoloporodowa mam w nosie, 500plus nie biorę bo pracuje i płace podatki więc moje jedno dziecko jest gorsza kategoria. też nie uważam żeby jakoś szczególnie gnebiono kobiety-raczej wystawia się na pośmiewisko cały naród i naród się gnębi a nie kobiety czy to tylko kobiet problem ze obetna środki na oiomach noworodkowych? czy to tylko kobiet problem ze trzeba będzie urodzić chore dziecko lub takie pochodzące z gwałtu? przecież to dziecko też będzie cierpieć... co do pigułki po-uważam ze jest wskazana w przypadku gwałtu, a gdy kobieta normalnie wspolzyje to czemu się nie zabezpiecza? Tak wiem, na kafe to antykoncepcja zawodzi :( nie jestem za PIS ale nie jestem też za aborcja na życzenie. za to jestem za sterylizacja na życzenie. powinna być możliwość podwiazania nasieniowodow facetowi i to w ramach NFZ. przede wszystkim obecny rząd wystawia nas na pośmiewisko na arenie międzynarodowej, wprowadza ustawy z pogranicza a żeby nikt im ich nie kwestionowal przejęli władze nad TK. W wyniku ich chorej ustawy wycięto setki drzew, zginęło wiele gatunków zwierząt, ptaków i owadów. dla mnie to jest tragedia a nie to ze zabrali pigułkę po.

Gość gość
"Ja dodam jeszcze psychiczne znęcanie się nad kobietami po poronieniu. Ostatniego co potrzebuje kobieta w takiej sytuacji, to śledztwo, czy poronienie było naturalne." - znow trzymajmy sie faktow, o jakim sledztwie ty piszesz?

Gość heheheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
". co do pigułki po-uważam ze jest wskazana w przypadku gwałtu, a gdy kobieta normalnie wspolzyje to czemu się nie zabezpiecza? Tak wiem, na kafe to antykoncepcja zawodzi smutas.gif " Jak ci pęknie prezerwatywa to co ? ja mam 35 l i nigdy nie brałam tabletek anty i nie bede brala . Jesli pęknie nam guma to wezmę tabletke "po" bo wiecej dzieci miec nie chce.

Gość gość
Ale czy to moja broszka czemu sie nie zabezpiecza ? Chce jesc tabletke po raz w tygodniu to jej sprawa, nie moja. Kazdy niech decyduje za siebie i tyle.

Gość gość
Nie zlikwidowano niebieskiej linii, nie dali dofinansowania. Możesz w każdej chwili zadzwonić.

Gość gość
Tak, jest tez mnóstwo innych kwestii. Ale fakt faktem ze pis kobiet nienawidzi.

Gość gość
A ja jestem za aborcja na zyczenie. Jak ktoras chce to i tak to zrobi. I tyle w temacie.

Gość gość
Przykre jest to, że większość was czerpie wiedzę z kafe. Pigułka po dostępna jest bez recepty od 15 roku życia, nikt nigdy nie wspominał o przesluchiwaniu kobiet po poronieniu, zmniejszono finansowanie niektórych procedur w opiece nad noworodkami (więc nie na całość), nie zlikwidowano niebieskiej linii, standardy okołoporodowe, no cóż o to postulowali gin od lat, nie jest to zasługa PiS, chociaż Chazan........,mogli lepiej wybrać i miło by było gdyby zaprosili kobiety.

Gość gość
znowu spekulacje, to sa zwykle dane statystyczne do analizy demografii a ludzie juz dostaja malpiego rozumu. Moze byc np po to zeby badac wplyw coraz pozniejszego zawierania malzenstw na poronienia, ale naprosciej jest z kazdej rzeczy zrobic wielki problem. Jak rodzisz w Szwajcarii czy w Niemczech to wpisujesz religie dziecka, ciekawe co bys powiedziala jakby to wprowadzili w Polsce? Olaboga, taliban, kaza mi pisac ze jestem ateistka, pewnie po to zeby mnie zaraz ukamieniowac:D a ze od czerwca 2016 weszly w zycie nowe standardy opieki po poronieniu to juz cie nie interesuje bo ci nie pasuje do wizji: http://www.poronilam.pl/prawo/opieka-dla-kobiet-po-poronieniu/