Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego PIS tak bardzo gnębi kobiety , Polki ??

Polecane posty

Gość gość
gość dziś 1- to nie jest zadyma o nic. Jeśli szpital stwierdzi, że nie musi się trzymać standardów, to nie będziesz mogła sobie wybrać pozycji do rodzenia, pospacerować, rodzić w wannie, czy mieć porodu rodzinnego. To co chcą ukrócić to wchodziło do szpitali 18 lat temu jako program szpital przyjazny dziecku, a potem weszło jako standard. Ja nie chcę, aby moje dziecko rodziło jak moja matka. Chcę, aby miało choćby minimum godności przy porodzie, które pis chce od tak wywalić. Nie po to płaci się wysokie składki zdrowotne, aby spierdzielać do prywatnych klinik. 2- dlaczego pigułka po bez recepty to przegięcie? Tego się nie bierze co 2 tygodnie. Jak któraś chce to tak stosować, to lepiej brać regularną antykoncepcję hormonalną, mniej się potruje. Kolejna sprawa, jest to robienie pod górkę kobietom po gwałcie. Trzeba się osobiście wybrać do lekarza, co jest ostatnią rzeczą o której myśli zgwałcona. Wiele kobiet nie zgłasza gwałtów, bo się boi, bo się wstydzi itd. Z widocznymi śladami pobicia i w takim stanie psychicznym ona się u lekarza 12 godzin po gwałcie się nie pokaże. Prędzej poprosi koleżankę o zakup w aptece. Po 3 zaczyna się od pigułek po, a za pół roku się wezmą za zwykłą antykoncepcję. Tego chcesz? 3- To nie jest ważne, czy konwencja, czy ustawa. Ważne jest podejście do przemocy domowej tej naszej cudownej partii rządzącej. Oni się z tego śmieją, jakby kobiecie się należał regularny szlag w pysk od męża, czy TŻ'ta. Raczej ty nie rozumiesz o co chodzi. Faktycznie nie masz o czym tutaj z nami rozmawiać. Idź do męża i powiedz, żeby od czasu do czasu cię popchnął, szturchnął, wyzwał od szmat. Przestaniesz za przeproszeniem pierdzielić o zadymie o nic.

Gość zuel
tabletka PO to nie jest aborcja na zyczenie:o jesli doszlo do zaplodnienia, ta tabletka zaplodnienia nie usunie. natomiast jesli jeszcze nie doszlo, to do niego nir dopusci. I fakt, ze absolutnie nie powinno sie tego naduzywac, bo to niesamowicie silny srodek hormonalny, ale pozostawmy ta decyzje zainteresowanym kobietom. podobno stosunkowo malo bylo tych tabletek wykupywanych, wiec chyba nie nastapila ogolnokrajowa epidemia I uzaleznienie:P

Gość gość
"to sa zwykle dane statystyczne do analizy demografii a ludzie juz dostaja malpiego rozumu" wyjasnij zatem po co data ślubu , do czego takie statystyki sa potrzebne ?

Gość gość
a daj spokój prawe katolki lubią jak się nimi podlogi wyciera

Gość gość
Jw wszystko zalezy od danego szpitala. Ja poronilam 2 lata temu i tez bylam dobrze potraktowana i lezalam w osobnej sali, z dala od ciezarnych i poloznic.

Gość gość
16.11 w ostatnim zdaniu wyszła z ciebie pani z magla, przykre. Dlaczego obrazamy ludzi, którzy mają inne zdanie? Taka wyzwolona, taka świadomą, a myśli stereotypowo, że skoro przeciwna aborcji, pigułce po to na pewno mąż ją leje. Masakra

Gość gość
gość dziś Taa prawo opieki dla kobiet po poronieniu, a wcześniej przesłuchanie, czy, aby na pewno dzieciątko było chciane, i czy przypadkiem roniąca nie wzięła jakiś leków, czy nie poskakała po schodach. Nie widzisz, że oni robią tak, żeby i tak wyszło na ich, a takie ustawy to tylko po to, aby zamknąć kobiecie usta? x Odnośnie niebieskiej linii. Niedofinansowanie niebieskiej linii równa się za jakiś czas zanikiem niebieskiej linii. Znowu mamy piękny przykład manipulacji. Niby nie likwidują, a jednak przestaje jakoś istnieć. Kolejny przykład. Likwidacja gimnazjów. To nie jest po to, ze to jest złe. To jest po to, aby zmienić cały program nauczania. Im wystarczy historia, aby dzieci uczyły się jakim ohydnym agentem był B, a jakim cudownym mężem stanu L, czy J.

Gość gość
A co mnie obchodzi co robia inne kobiety ? Niech lykaja tabletki po, niech sie skrobia.. Ich sumienie a nie moje. Ja chce miec prawo wyboru i wolnosc, jak w normalnym cywilizowanym kraju. Czemu katolski rzad ma decydowac za mnie o moim zyciu ?

Gość gość
Pigułka po jest dostępna od 15 roku życia!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie piszcie bzdur

Gość gość
gość dziś 16.11 w ostatnim zdaniu wyszła z ciebie pani z magla, przykre. Dlaczego obrazamy ludzi, którzy mają inne zdanie? Taka wyzwolona, taka świadomą, a myśli stereotypowo, że skoro przeciwna aborcji, pigułce po to na pewno mąż ją leje. Masakra x Przykro mi bardzo, ale nie zrozumiałaś. Ja nie napisałam, że mąż ją leje. Ja napisałam, aby powiedziała mężowi, aby jej przylał. Może wtedy zrozumie, co to przemoc domowa i jak ważne jest przeciwdziałanie temu zjawisku. Chciałaś dowalić, pokazać, że ze mnie prymityw, ale ci nie wyszło. Do twojej wiadomości. Ja wiem co to jest przemoc domowa, doświadczyłam tego jako dziecko. Nie uśmiecha mi się przyzwolenie rządu na coś takiego w rodzinie.

Gość gość
Tak tak na wszystko sie godzcie jak cielaki. A za rok nawetz gumy w kiosku nie kupisz, bo to nie po bozemu.

Gość gość
pigułka po to taka sama antykoncepcja jak zwykła tabletka anty która TEZ JEST NA RECEPTĘ. I jakoś z tego powodu nikt nie płacze. A skoro kogoś stać wydać 130zl na tabletkę to i 80zl na prywatną wizytę wygrzebie. więc przestańcie tak płakać bo to akurat żadne ograniczenie nie jest.

Gość gość
16.20 masz rację, zabierając dofinansowanie liczą na to, że przestanie istnieć, ale nie jest tak, że zlikwidowali. Chodziło mi o sam fakt. Niebieska linia sobie poradzi, co roku mieli problemy z uzyskaniem dofinansowania. Szukają sponsorów i mam nadzieję, że przeczekaja PiS. Z reformą w szkolnictwa trafilas w sedno, zgadzam się w całości.

Gość gość
Niektorych to 500 plus zaslepia :)

Gość gość
1) mozesz zmienic szpital z regulaminem, ktory bedzie wg standardow. Nie ma rejonizacji, a obecnie szpitale i tak mialy te standardy w glebokim powazaniu - vide raport NIK.Realnie nic sie nie zmienia, administracyjnie nie ma potrzeby okreslania ze Kowalska ma miec dostep do pilki na poziomie rozporzadzenia 2- a dlaczego pigulki sa na recepte, a narkotyki zakazane? bo jak sie jakas potruje to za koszty jej leczenia zaplaci spoleczenstwo. Trzeba się osobiście wybrać do lekarza, co jest ostatnią rzeczą o której myśli zgwałcona. - tu gratuluje braku logiki, z jednej strony narzekasz na brak przeciwdzialania przemocy (do czego wroce) a z drugiej mowiesz ze zgwalcona nie mysli o pojscu do lekarza. To jak panstwo ma tego g****iciela ukarac? Gwalt to nie tylko ryzyko ciazy wiec dobrze by bylo gdyby lekarz obejrzal ofiare. "Po 3 zaczyna się od pigułek po, a za pół roku się wezmą za zwykłą antykoncepcję. Tego chcesz? "- jasne, a ja jak dzis krzykne na dziecko to za pol roku je zatluke, wiec mi je preferencyjnie odbierz juz dzis. Przesadzasz i to ostro 3- To nie jest ważne, czy konwencja, czy ustawa - to jest diametralna roznica. Konwencja to jakby ramowa umowa, nie egzekutywa. od wykonywania sa krajowe przepisy czyli ustawy, rozporzadzenia itd,. ktore juz mamy i ktore dzialaja. Czy PiS zmienilo KK ze pobicie przez meza nie jest przestepstwem? A moze zlikwidowali Centra pomocy rodzinie, niebieska linie? zamkneli schroniska? nie, jedna fundacja nie dostala dofinansowania, o ktore wystapila, wiec twoj wniosek jest taki ze rzad pozwala bic kobiety:D " Oni się z tego śmieją, jakby kobiecie się należał regularny szlag w pysk od męża, czy TŻ'ta." - jakis cytat, filmik, cokolwiek poprosze bo to wrecz podchodzi pod znieslawienie. Idź do męża i powiedz, żeby od czasu do czasu cię popchnął, szturchnął, wyzwał od szmat. - ja nie mam takich potrzeb rodem z 500 twarzy greja ale co kto lubi;)

Gość gość
Aborcja akurat powinna być 100 % zakazana. Nie zgodzę sie na zabijanie zywych istot, dzieci. To nie chodzi o kobiete ale o dziecko.

Gość gość
16.26 Nie przyszłoby mi do głowy napisać, żeby ktoś komuś przylal. Domyslam się o co co chodził, mierzi mnie język agresji. Po prostu. Wiesz do czego to prowadzi? byłam na marszu 8, z córkami (9 i 7) lat. Chciałam im pokazać solidarność kobiet i wiesz co pokazałam. Właśnie ten magilel, to obrażanie innych. Tylko dlatego, że pozwoliłam sobie wspomnieć, że jestem przeciwna aborcji na żądanie.

Gość zuel
16:27, tak, ale cale sedno w przypadku tabletki PO jest takie, zeby mozna bylo to kupic NATYCHMIAST, a nie dopiero umawiac sie na wizyte do lekarza, dostosowaywac wizyte do grafiku pracy i innych obowiazkow. podczas gdy w tabletce PO chodiz o to, ze im wczesniej sie przyjmie, tym predzej zadziala. wiadomo, ze lepiej stosowac normalna antykoncepcje, ale nic nie poradzisz, ze niektorzy stosowac nie beda, a innym moze przytrafic sie wypadek, jak pekniecie gumy lub g***** taka tabletka musi byc tostepna od zaraz, bo sa kobiety, u ktorych zapobiegliwosc nie ma sie najlepiej, a przeciez nieludzko jest karac czyjac niezaraadnosc przymusem rodzenia, bo chyba nikt nie chcialby byc niechcianycm dzieckiem.

Gość gość
A czy wy kato-debilki czytać nie umiecie? Wiemy, że pigułka PO jest dostępna tylko chodzi o to, że ministerstwo zdrowia już pracuje nad ustawą żeby znów zrobić ją na receptę! Weźcie nauczcie się czytać co wyżej dziewczyny pisaly i zainteresujcie tym co PISdy robią zamiast mleć ozorami bez sensu jak zwykle!

Gość gość
gość dziś Aborcja akurat powinna być 100 % zakazana. Nie zgodzę sie na zabijanie zywych istot, dzieci. To nie chodzi o kobiete ale o dziecko. x masz prawo do swojej opinii, jezeli tobie chodzi o dziecko. a mi czy komus innemu moze chodzic wlasnie o kobiete. takze zostawmy ta decyzje kobietom, ich rodzinom, ich doradcom duchowym i psychologicznym.

Gość gość
Kurwa!!!!!!!! Możecie kupić tabletkę po be, recepty!!!!!!!!!!! Na receptę jest do 15 roku życia!!!!!!!!!!

Gość gość
gość dziś - zamiar wprowadzenia pigułki "po" znów na receptę, xxxx ile razy jeszcze napiszecie idiotki że pigułka "po" jest dostępna? no wiemy, że jest ale znów ma nie być! słuchacie jakichś wiadomości czy tylko "trudne sprawy" i "M jak mdłości"??

Gość gość
gość dziś K**wa!!!!!!!! Możecie kupić tabletkę po be, recepty!!!!!!!!!!! Na receptę jest do 15 roku życia!!!!!!!!!! xxx Chodzi o to skończona debilko katolicka, że minister zdrowia już pracuje nad ustawą o ponownym wprowadzeniu jej na receptę i tego się domaga!!! O to nam chodzi Dalej nie rozumiesz ćwoku? To jakiś serwis informacyjny obejrzyj tępa katolko!

Gość gość
No to fakt, chyba nie ma większych nieuków, lemingów i debili niż katolstwo. Oni zeżrą nawet goowno byleby ksiundz je wysroł :D

Gość gość
Czytałaś projekt ustawy, tabletka po będzie na receptę do 15 roku życia. Oglądasz tylko tvn? Piękny język, debilka, katolka. Piękna polszczyzna. Zauważcie, że to właśnie zwolenniczki tabletek, aborcji są najbardziej agresywne, najczęściej obrażaja. Weźcie sobie coś na uspokojenie.

Gość gość
lewackie ścierwo już niedługo spłynie krwią! wyrżniemy was co do łba i wrócimy do prastarych wartości kiedy to Polska piastowska i chrześcijańska była najpotężniejsza. W zdrowym społeczeństwie nie będzie homosiów, lesb, transów, feministek i babochłopów, którym się zachciało zamieniać rolami zawodowymi, społecznymi i domowymi z mężczyznami, a wszystko stanie się to za sprawą Pana Jezusa. Módlcie się aby wam przebaczył te wszystkie zboczenia i wypaczenia bo my nie mamy tyle sił co nasz Pan. Nasza cierpliwość i dobroć została przez was nadużyta i wykorzystana bezczelnie i musicie się z tym liczyć, że w końcu odezwiemy się o to co nasze!

Gość gość
"gość dziś pigułka po to taka sama antykoncepcja jak zwykła tabletka anty która TEZ JEST NA RECEPTĘ. I jakoś z tego powodu nikt nie płacze. A skoro kogoś stać wydać 130zl na tabletkę to i 80zl na prywatną wizytę wygrzebie. więc przestańcie tak płakać bo to akurat żadne ograniczenie nie jest." nie chodzi o kase tylko o czas . Jak np guma pęknie to idziesz i kupujesz . Tak zanim załatwisz lekarza to mija wiele godzin.

Gość gość
Chyba PO .... akurat pis wspiera rodziny, kobiety, za duzo tvn ogladasz,albo za dużo lewakow masz wsrod znajomych.

Gość gość
ja akurat umiem sama myśleć nie to co wy "prawilni" i sprawiedliwi i widzę co się dzieje, a jeżeli, ktoś tu przedawkowuje stację TV to chyba Ty TVP :o