Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z prawnikiem

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mój problem polega na tym, że mam uciążliwa sąsiadkę. Ma dzieci a co drugi dzień chodzi pijana. Juz nie raz była wzywana policja. Pewnego razu przez cały dzień czymś rzucali itd, było tak głośno ze wieczorem nie wytrzymałam i poszłam ją upomnieć. Za kilka dnia dostałam wezwanie ba policję ze niby rzekomo uderzyłam jej dzieciaka w rękę czy cos takiego. Policja jednak umorzyła sprawę w związku z braku dowodów. Od tej sytuacji minął jakis miesiąc. Wczoraj dostałam zawiadomienie od jej prawnika ze mam zapłacić ponad 2 tys zł za odszkodowanie i pokryć koszta jej prawnika. Zdziwiłam sie bo to wszystko jest zmyślone a muszę jeszcze płacić niemała sumę. I teraz pytanie do kogoś kto ogarnia temat bądź miał cos podobnego. Co powinnam w tej sytuacji zrobić? Mam płacić czy iść z tym do prawnika?

Gość gość
jak nic nie zrobilas to nie plac, z jakiej niby racji... nastepnym razem jak uslyszysz krzyki i bedziesz chciala isc zwrocic uwage ukryj telefon i nagraj co tam sie dzieje

Gość gość
Nic absolutnie nie plac,co to za prawnik? Ja bym sie z nim skontaktowala,na jakiej podstawie masz placic,oraz powiadimila go,ze jesli niecdojdzie do ugody zglaszasz sprawe na policje o nekanie.Jesli sama nie chcesz sie mordowac z patologia,idz do prawnika,tylko kasy szkoda nactak absurdalne akce.Nie ma zadnych podstaw,wyroku,abys miala cokolwiek placic,to jakies naciaganie na kase.

Gość gość
Twoj blad polega na tym,ze sama tam.poszlas,absolunie osobiscie tam nie chodz,dzwon w takich przypadkach od razu na policje.

Gość gość
Lepiej olać takie menelstwo, niech się pozabijają. Nagrywanie sąsiada też nic nie warte, bo powie taka, że ich prześladujesz, weźmie dobrego prawnika i po tobie

Gość gość
wzywać upierdliwie policję i straż miejską, aż im się zbrzydną ciągłe interwencje, wtedy coś z tym zrobią. Menelska torba musi przeszkadzać kilku rodzinom, z którymi sąsiaduje, wtedy zrobią z nią porządek

Gość gość
Najlepiej isc z tym do prawnika. Za konsultacje sama nie zaplacisz duzo, a on ci powie co zrobic****ewnie nawet sam skomponuje takie pismo i wysle, to wtedy ta nienormalna sasiadka przestanie przeginac. Ja ostatnio zalatwilam podobna sprawę przy pomocy kancelarii Legaleo z Gliwic. tez sprawa dotyczyla nienormalnego sasiada, przez ktorego bylam ciagana po komisariatach. masakra jakas. Ale odkad poszlam do prawnika i powiedzial mi co robic, jak mowic, czego nie robic, to problem sie rozwiazal :) Przysiegam, najlepiej wydane pieniadze w zyciu :)