Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polka pisze i Szwedach i Szwecji oraz polityce imigracyjnej WARTO PRZECZYTAĆ

Polecane posty

Gość gość
to niech się przeprowadzi na szpicbergen to zadna polka to niewiadomoco, jakby byla Polka to by tu na d***e siedziala gardzę takimi ''polakami'' co wyjechali i się wymadrzają zamiast wrocic do kraju, nalezy im odbierac obywatelstwa, jest Szwedką a nie Polką to ze sie urodzila w Polsce nie robi z niej Polki tylko zwykla imigrantka niczym sie nie rozni od muslimow i murzynow, taki sam szczur

Gość gość
Gość 10:51 Nie zesraj się

Gość gość
Niestety do Warszawy ciągnie ogromna liczba takich samych kretynów muzułmańskich jak do Szwecji i nikt z tym nic nie robi, jest coraz gorzej, a gangi etniczne już się utworzyły. Jest mafia azjatycka wietnamsko-chińska, czeczeńsko-rosyjska, arabscy dżihadyści i wiele innych.

Gość gość
Gdyby dzieciaki na tym forum były rozumne przeczytałyby to i zaczęły działać. Dorosły nic nie może w Polsce zrobić, bo go to faszystowskie państwo wsadzi do więzienia za rasizm, ale małolat, może być i agresywny w stosunku do imigrantów i wymalować ściany sprejem w stylu "Polska dla Polaków, Wypad imigranckie ścierwa" i nikt mu nic nie zrobi. W moim pokoleniu młodzi malowali hasła "Solidarność" nie było tych zabazgranych bezmyślnie i byle jak ścian, jeżeli ktoś coś namalować to z sensem i ideologicznie. Obecne pokolenie to ogłupione dno!

Gość gość
Cytat z pierwszego linka "Ludzie świadomi tego robią zapasy żywności. Są to głównie cudzoziemcy, bo większość Szwedów jest w szoku i reaguje negacją. Ja próbuję się do tego przygotować głównie mentalnie, chociaż mam małe zapasy jedzenia na wypadek rozruchów. Mam nadzieję, że w takiej sytuacji uda mi się i moim dzieciom w porę opuścić Szwecję i schronić w Polsce." - to daje do myślenia!

Gość gość
"Jak pewnie większość emigrantów, z wyjątkiem może tej najświeższej emigracji, która została zmuszona opuścić kraj za chlebem i nadal jest na Polskę obrażona, wróciłabym do Polski jeszcze dzisiaj, gdybym tylko wiedziała, z czego mogę się utrzymać. Ale ostatnio zaczęłam myśleć o otworzeniu biura podróży dla Szwedów, którzy będą chcieli przyjechać do Polski, a myślę, że będzie ich coraz więcej. A za jakiś czas wydaje mi się, że coraz więcej Szwedów będzie przyjeżdżać do pracy w Polsce. I może spełni się skryte marzenie każdego Polaka, że to oni będą do nas przyjeżdżać zbierać truskawki. Szwecja przez dziesięciolecia była dla reszty świata wzorem, że można zbudować demokratyczne państwo dobrobytu. I teraz, kiedy Szwecja dąży ku ruinie, świat straci nadzieję, że to jest możliwe. Myślę, że Polska ma szansę stać się następnym wzorcowym państwem dla reszty świata. Musimy tylko przestać się kłócić, a zacząć współpracować. I zrozumieć, że Polska jest naszym domem, za który wszyscy jesteśmy odpowiedzialni. Nowy bohater lewicy, Adrian Zandberg mówi, że chce w Polsce budować drugą Szwecję… Państwa, społeczeństwa, rodziny, własnego życia nie można budować na kłamstwie. Nie mówię tu o kłamstwie politycznym. Mówię tu o kłamstwie jako o zaprzeczaniu oczywistym faktom. Ty widzisz czarne, a oni mówią ci, że to białe. No to ty też powtarzasz białe, bo wychowano cię tak, że nawet ci nie przyjdzie do głowy, że można powiedzieć czarne. Gorzej, bo ty, jak ten biedny pies Pawłowa, jesteś tak wytresowany, że już od dawna nie myślisz samodzielnie i nawet nie widzisz, że to czarne, bo patrzenia też cię oduczyli. Tyle tylko, że pies Pawłowa dostawał kość w nagrodę za poprawne zachowanie. A szwedzki system swoją przewrotnością zdołał prześcignąć Pawłowa. Szwed musi najpierw na swoją kość ciężko zapracować, zapłacić jeden z najwyższych na świecie podatków, a później za te pieniądze państwo go wychowa na uległego i pokornego obywatela. Na takich zasadach działa społeczeństwo szwedzkie. I to jest społeczeństwo skazane na zagładę. Oni, jak lunatycy, sami się do tej samozagłady zbliżają. I czasami nawet myślę, że to nawet i dobrze, bo życie w kłamstwie i strachu przed prawdą jest udręką."

Gość gość
Bardzo ciekawy artykuł. Polecam powertować inne strony tego portalu -"euroislam". Mnie osobiście zmroziło...

Gość gość
Szkoda że tak mało ludzi interesuje się tym tematem. Wolą kłócić się o PO i PiS, który gorszy, a tak naprawdę powinniśmy się jednoczyć przeciw ISLAMOWI, najeźdźcom, bo to jest inwazja na Europę. Niektóre kraje już są stracone, niestety, ale my powinniśmy wyciągać z tego wnioski i może jeszcze jest dla nas ratunek. Pozdrawiam osobę która wkleiła artykuł i poruszyła ten temat.

Gość gość
16:29 a przeczytałeś cały tekst?Bo gdyby przeanalizować to sprawa islamu i imigrantów jest tylko skutkiem neomarksistowskich rządów i wychowania. W tym tekście najważniejsze są słowa o samych Szwedach i ich mentalności oraz "kulturze" tego kraju. Nic tam nie pisze o neomarksiźmie jako ideologii dlatego polecam kanał "historia sztuki " Krzysztofa Karonia na YouTube i serie na tym kanale pt. "historia marksizmu".

Gość gość
16:50 Tak, przeczytałam. Faktycznie masz rację, postawa, "wychowanie" Szwedów jest tu sednem problemu. Dzięki za polecenie innych źródeł i dążenia tematu.

Gość gość
*drążenie Piszę z tel. x Pozdrawiam.

Gość gość
Są Szwedzi, którzy chętnie przyjeżdżają do PL ale to tylko jedna z alternatyw, która stoi do ich dyspozycji. Oni mieszkają i odwiedzają kraje jakie chcą i gdzie chcą, bo stać ich na to. Szwecja to w dalszym ciągu kraj dobrobytu do którego PL się nie umywa. To że Szwedzi patrzą na świat przez swoje "różowe, szwedzkie okulary" nie zmienia faktu, że to jeden z najlepszych krajów na świecie do osiedlenia się. Wiedzą o tym tysiące emigranów, którzy narażają swoje życie żeby tam się za wszelką cenę dostać. Jestem zupełnie spokojny o los Szwedów. Dadzą sobie rady i to jak zwykle lepiej niż ktokolwiek inny.

Gość gość
babski bełkot. brednie bez krzty logiki. zaprzeczanie sobie w co drugim zdaniu... 1/ może nieco więcej pokory - sama jest tam obca, więc niech nie poucza zidiociałych gospodarzy (którzy mają to na co zasłużyli - świetnie, że zasada przyczynowości działa!). nikt wyborcom szwedzkim pistoletów do pustych łbów nie przykładał! 2/ skoro wierzy (jak sama stwierdziła) w rewolucyjne, a tak naprawdę BOLSZEWICKIE hasełka pt. równość wolność i braterstwo - to dlaczego jęczy??? ma tam u siebie równość idealną - jak z podręcznika dla biskupki-lesby-feministki po aborcji.... 3/ 'brak szacunku' dla kobiet u Arabów ją uwiera? no toż dlaczego narzeka na Szwecję , skoro tam ma taką urzędową równość "pci" że niektóre partie! już postulują aby mężczyznom urzędowo ZAKAZAĆ sikania na stojąco bo do wyraz męskiej opresji (facet może a kobieta nie) , a każdego BIAŁEGO, który publicznie oświadczy, że kobiety mają "nieco mniejszy" potencjał od mężczyzn j***e się grzywnami albo pakuje się na lata do pierdla! baba krytykuje to, w co sama wierzy - i nawet sobie nie zdaje z tego sprawy ... typowa babska "logika" :O