Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zdolne dziecko nie chce sie uczyc

Polecane posty

Gość gość
Bardzo często zdolne dzieci nie lubią się uczyć. W szkole nauczyciel pracuje z 20 uczniami, a tempo pracy wyznacza najwolniejsze. Inteligentne dziecko bardzo szybko rozumie opracowywany materiał, ale musi czekać, aż nauczyciel skończy tłumaczyć innym. Przez ten czas dziecko się nudzi. Zaczyna samo sobie szukać zajęcia np. rozmawia z kolegami. Po pewnym czasie dziecko przestaje być na bieżąco i robią się zaległości. Znudzone nigdy nie opanuje materiału. Może warto pomyśleć o ciekawych zajęciach, które pomogą się dziecku uczyć. Mój synek nie chciał czytać lektur. Zapisałam go na kurs szybkiego czytania do szkoły edu. Grupy są małe więc, Sylwek jest cały czas „dopilnowany”. Już zauważyłam różnice w zachowaniu mojego synka, bo zaczął chętniej czytać książki. Ćwiczy na nich, to czego nauczył się na kursie.

Gość gość
Jeżeli wasze dziecko jest zdolne ale nie chce się uczyć to polecam wam udać się do poradni psychologicznej www.poradnia-rodzinna.pl Zajmują się tam diagnozą dzieci zdolnych. Sama otrzymałam kilka cennych porad jak pozytywnie wpłynąć na rozwój dziecka.