Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miłość,studia, zaręczyny...

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wraz z moją dziewczyną jesteśmy dwojgiem zakochanych w sobie osób.Ja mam 19 lat a moja dziewczyna 18. Jesteś ze sobą od ponad półtora roku. Darzymy się naprawdę zjwiskowym uczuciem,jednak od pewnego czasu zmagamy się z kluczowym dla naszego związku problemem. Mianowicie... W tym roku kończę liceum i mam maturę, jednak problem tkwi w czyms innym. Moja dziewczyna jest sportowcem. Jest także w kadrze narodowej juniorów. No krótko mówiąc jest taką mini gwiazdeczką. Od pewnego czasu dostaje propozycje z agencji które proponują jej studia w Stanach Zjednoczonych. I tu pojawia się problem . Jesteśmy młodzi, kochamy sie. Jednak jej wyjazd stanowi dla nas problem bo związki na taka odległość, nie oszukujmy się, nie mają sensu. Prawdę mówiąc, wygląda to na tej zasadzie ze zostaje nam teraz rok bycia razem a potem jej wyjazd zakończy "NAS"Nie mam serca zatrzymywac jej w Polsce, ponieważ cholernie mi na niej zależy i chce żeby spełniała swoje mazenia, gdyż może być to dla niej szansa dla dalszego rozwoju . Ostatnio powiedziałem jej ze kocham ją na tyle by się jej oświadczyć i wyjechać z nią. Jednak ona mówi ze boi się oswidzyn i ze to zbyt szybko. Niestety Innego wyjścia nie widzę. Albo wyjedzie do stanow i sie rozstaniemy, albo oswiadcze sie i wyjedziemy razem. Co myślicie o tej sytuacji .Co myślicie o zaręczynach? I powiedzcie mi... Czy warto ciągnąć związek przez kolejny rok sokoro pewne jest to ze się rozstaniemy? Czy może lepiej bd rozstać się w zgodzie wcześniej, przyzwyzwyczajac sie do rozstania i stopniowo ograniczać kontakt i układać swoje życie na nowo . Kocham ją,ale nie wiem co z nami będzie.

Gość gość
a nie możecie wyjechać razem bez oświadczyn?

Gość gość
Jeśli chciałbym wyjechać z nią bez oswiadczyny to pozostaje problem z wizą . A jak wszystscy wiemy to nie jest prosta sprawa . Ona jako sportowiec dostaje wizę bez problemu. Ja niestety nie.

Gość gość
Za oswiadczyny wiz nie daja!