Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bank proponuje mi kredyt, ale ja już nie pracuję, dojdą do tego ?

Polecane posty

Gość gość

kredyt na tzw oświadczenie, musze tylko kliknąc w serwisie bankowym potwierdzic przeczytanie umowy i...potwierdzic dane pracodawcy, tj kliknąć ptaszka przy danych które maja lub wpisać w drugim okienku NIP i nazwe nowego pracodawcy.. ale ja jzu w tamtej firmie nie pracuje od pol roku, zarabiam na czarno, obecny pracodawca nei wystawia zadnych zaswiadczen, dokumentow, niczego nie potwierdza

Gość gość
Klikaj co chcesz :P. Za fałszowanie dokumentu dostaniesz przynajmniej 3 lata :P.

Gość gość
To nie jest fałszowanie dokumentów tylko poświadczenie nieprawdy, kredyt na oświadczenie czyli oświadczasz bankowi, że pracujesz tu i tu, klikanie w serwisie internetowym jest tak samo prawnie wiążące jak podpisywanie się w oddziale. Bank ze względu na dobrą historię kredytową ufa ci i oferuje taki kredyt bez dokumentów, w moim banku na oświadczenie danych pracodawcy nie sprawdzaja tj nie dzwonią ALE... jeśli pojawi się jakis problem przy spłacie np spóźniona rata to bank zadzwoni do dawnego pracodawcy, tam się dowiedzą że nie pracujesz = wypowiedzenie umowy kredytowej = natychimiastowa spłata całego kredytu. To w najlepszym przypadku, w najgorszym to plus zgłoszenie sprawy wiesz gdzie, jako poświadczenie nieprawdy i wyłudzenie.

Gość gość
gość dziś Jak zwał tak zwał :D i tak trójkę za to dostanie :P. Spierałbym się, czy jest to tylko poświadczenie nieprawdy. To on wnioskuje o kredyt, a bank informuje go tylko o takiej możliwości. Wypełniając wniosek, to on podaje fałszywe dane, a nie jedynie je potwierdza.