Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śmierć babci

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam pytanie odnośnie urlopu okolicznościowegm. Zmarła mi babcia.. Z tego co mi wiadomo przysługuje mi 1dzień urlopu okoliczności. Pracuje w banku, Pogrzeb jest w czwartek, już dzisiaj powiedziałam o tym swojej dyrektor, że trzeba będzie załatwić zastępstwo bo ja będę miała pogrzeb. Powiedziała mi że nie da rady. Bo z obsługi jestem tylko ja, a nowa dziewczyna nie ma uprawnień na kasę jeszcze i nie dostanę wolnego.. Ze mogę wyjść na pogrzeb i potem szybko wrócić . Jak ona sobie to wyobraża? Nie idę na pogrzeb psa tylko bliskiej mi osoby! Nie będę w nastroju jechać potem do pracy! Bez przesady! Ja jechałam do oddziału w innym mieście na zastępstwo i jakoś mi się nikt nie pytał czy chce. Czy pracodawca może mi odmówić takiego urlopu?

Gość gość
Up

Gość gość
O Boźe. Co za ludzie. Pogrzeb babci a ta do pracy każe przyjść. A tak w ogóle wyrazy współczucia.

Gość gość
Na pogrzeb babci nie przysługuje urlop okolicznościowy. Więc pozostaje albo na żądanie (ale tu pracodawca nie musi ci go dać) albo lekarz i L4

Gość gość
Gość jesteś w błędzie. Spójrz w kodeks pracy, za śmierć dziadków przysługuje 1 dzień wolnego. Ale i tak mi nie dali. Mam wyjść i wrócić . Ekstra!

Gość gość
dupa z tej kierowniczki ze nie potrafi zalatwic zastepstwa. a moze pogrzeb jest 300 km od twojego miejsca pracy i nie obrócisz w dwie godziny. idiotka :O

Gość gość
Kierowniczka może chcieć albo nie chcieć, ale musi ci dać wolne! .... Zgodnie z § 15 rozporządzenia pracodawca jest obowiązany zwolnić od pracy pracownika na czas obejmujący 2 dni lub 1 dzień w określonych przypadkach. Liczba wolnych dni uzależniona jest od rodzaju okoliczności usprawiedliwiających przyznanie wolnego. W przypadku śmierci babci lub dziadka pracownik będzie mógł skorzystać tylko z jednego dnia wolnego. .... Jak nie da to zgłoś to do P.I.P.

Gość gość
Nie daj pracodawcy sterować swoim życiem. W moim przypadku to zakład Witwicka pomógł z załatwieniem wszystkich formalności co przydało się też z załatwieniem wolnego u mojego kierownika.

Gość gość
Masakra :( A ja niestety mam sytuację podobną :( Do tego wszystkie formalności na mojej głowie! Nie znacie może jakiegoś kompetentnego zakładu pogrzebowego Dąbrowa G/Sosnowiec, żebym już po omacku szukać nie musiała?