Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to jest alkoholizm?

Polecane posty

Gość gość

Moja matka codziennie pije drinki, kiedy ma wolne to już z rana raczy się piwem, na imprezy rodzinne celowo nie jeździ swoim autem, żeby móc się napić, wraca wtedy totalnie zalana, że ledwo wchodzi po schodach. Tak jest od kiedy pamietam, nawet jako dziecko wiedziałam, że coś jest grane, nalewając sobie sok mówiłam, że piję drinka. Czesto widziałam, jak chodzi do sklepu i kupuje wódkę, robiła wtedy wszystko, żebym nie weszła za nią do sklepu. Kiedyś z koleżanką zalała się w trupa, koleżanka się zmyła, a ja z siostrą zostałam sama w domu z totalnie pijaną matką. Kiedyś obiecała mi, że przestanie pić,a już tego samego dnia widziałam, że jest pod wpływem. Czy to jest alkoholizm? Rodzina i wszyscy wokół o niczym nie wiedzą, tylko domownicy.

Gość gość
tak, to jest alkoholizm

Gość gość
Pytanie czy matka zarabia sama na swoje picie czy przepija kasę męża albo socjal. W pierwszym przypadku jest porządną alkoholiczką i wszystko jest okej. Natomiast jeśli pije za cudze to jest gnidą i walcz o zamknięcie jej w wariatkowie a potem na odwyku. I zwrot przepitej kasy.

Gość gość
tak, to jest alkoholizm, ale weź pod uwagę szarą rzeczywistość w której żyjesz. Twoja matka tylko pije, a młodsze generacje urozmaicają sobie życie dopalaczami, nie masz więc na co narzekać. Na trzeźwo w PL można tylko nerwicy dostać.

Gość gość
Matka pije za własne pieniądze, pracuje, pije po pracy. Jesteśmy "normalną" rodziną. Co nie zmienia faktu, że alkohol ją niszczy i już nie jest taka, jaka była kiedyś.

Gość gość
Jak ktoś lubi pić to jego sprawa, byle sam dał radę na to zarobić i nie robił nikomu krzywdy.

Gość gość
Co to znaczy, że nie jest taka jak kiedyś? A Ty jesteś?