Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perlinson

Dziewczyna...

Polecane posty

Gość perlinson

Hej Mam taki problem. Spotykam się z dziewczyną od 4 lat. Nadszedł już czas aby w końcu wspólnie zamieszkać. Bardzo ją kocham, ona mnie również. Problem polega na tym, że ona pracuje i mieszka 60 km od mojej miejscowości. Ona bardzo by chciała kontynuować swoją pracę i mieszkać w tym (większym) mieście. Problem polega na tym, że ja mieszkam w mniejszym mieście, gdzie pracuję. Mam też możliwość kupienia tu na start kawalerki za rozsądne pieniądze. I tutaj zaczynają się schody. Jak zaproponowałem przeprowadzkę mojej dziewczynie do mnie do tej właśnie kawalerki to początkowo była na to otwarta. Teraz już nie chce tego robić, wolałaby zostać tu gdzie jest. Ja natomiast chciałbym być u siebie, w tej małej kawalerce. Kupno mieszkania u niej w mieście wiążę się z dużym kredytem... Obawiam się, że sobie tam nie poradzimy. Ona całkiem dobrze tam zarabia, ale mimo wszystko nie są to kwoty, które dają swobodę przy tak dużym kredycie na mieszkanie (200-250 tys). Moje pytanie brzmi - jak ją podejść żeby zmieniła zdanie i przyszła mieszkać do mnie ? Znajdziemy jej pracę, ma dobre wykształcenie, ja pracuję stać mnie na kredyt rzedu 50 k. żeby kupić sobie wymarzone pierwsze M. Macie jakieś pomysły ? bardzo mi na niej zależy, ale chciałbym mieszkać na "moich warunkach" Co jej powiedzieć, jakie argumenty przedstawiać ? Te które są obecnie przeze mnie wymyślone, średnio do niej trafiają. Wiem, że u mnie mielibyśmy zdecydowanie lżej na start, ale ona ciągle to samo... Ja mam 27 lat, ona 25, niby wszystko jest ok, ale dzieli nas różnica 60 km, i wizji mieszkania w danym miejscu :(

Gość perlinson
UP łanie musiał cię w domu ojciec skrzywdzić że takie dno tu wrzucasz... Wyjazd trollu