Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy karmienie piersią bardzo niszczy wygląd piersi? Tylko proszę szczerze.

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
To zależy jakie masz piersi. Ja mam nieduże takie małe C. Jak dwie szerokie półkule i po dwójce wykarmionych dzieci dalej mam piersi jak małolata:)Nic nie zwisają a nawet jeszcze krąglejsze są. No i brodawki miałam takie akurat do buzi dziecka. Teraz są bardziej odznaczające się(brodawki) co mnie wkurza:-o

Gość gość
Po jednym dziecku , kp 10 miesięcy, normalnie rozmiar 85 B biust nie obwisł, jest, jaki był, ale brodawki wyglądają jak "pogniecione" że tak powiem.

Gość gość
U mnie zniszczyly bardzo, choc zawsze o nie dbalam, kremy, odpowiednio dobrane staniki. Mam rozmiar 65 E. Po dwojce dzieci wygladaja zle, przede wszystkim mialam nawal pokarmu i zrobily mi sie wielkie jak balony a w efekcie dostalam mnostwo rozstepow. Sutki po karmieniu zostaly mi duze. Obwisly moze trochę, ale tez nie wisza jakos bardzo, natomiast czuje ze jest na nich nadmiar skóry.

Gość gość
Mam nieduże piersi, miseczka b. Karmiłam rok, po karmieniu zrobiły się takie flaczki, ale po ok 2-3 miesiącach wróciły do stanu sprzed ciąży. Niestety, nie urosły, tylko brodawki przed były wklęsłe, a po ładne i widoczne. Miałam ogromną ilość pokarmu przez cały rok i myślałam, że zrobią się rozstępy, ale nic takiego się nie stało. Teraz karmię po raz drugi, zobaczymy jakie będą po zakończeniu.

Gość gość
Moje mocno sie powiększyły, z rozmiaru a/małe b, niestety bardzo żenująco słaba laktacja, pare dni "karmienia" i na mm, piersi mam puste i niestety obwisły:/ ciekawa jestem czy wrócę do mniejszego rozmiaru, widzisz ja mimo, ze nie karmie mam wiszące piersi...

Gość gość
Sama ciąża, zmiany hormonalne w ciąży wpływają na wygląd biustu. Do tego nie trzeba karmić. Moje piersi są takie puste.

Gość gość
A czy są tu jakieś mamy które wyłącznie odciągały pokarm a nie karmiły bezpośrednio z piersi? Czy tak samo wpłynęło to na wygląd waszych piersi, sutków?

Gość gość
Tu autorka. Mój rozmiar piersi przed ciąża to 70D. Jestem w 7 miesiącu ciąży i piersi sa ogromne, w tym momencie mam rozmiar 70F. Jestem przerażona, nie wiem jak to bedzie.

Gość gość
Przecież odciąganie i karmienie to prawie to samo i laktator o dziecko ciągnie Ci sutka. Wygląd piersi gdy odciągacz i gdy karmisz jest taki sam. Może różnic sie tylko wygląd sutka bo dziecko może Ci go pogryźć.

Ja jestem zadowolona. Bardzo :-) Mialam malenkie piersi. B to bylo z naddatkiem. W ciazy "wyrosly" na D. Karmilam rok i pozostaly piekne i jedrne w duzym C. Teraz karmie 5 miesiac (drugie) piersi sa caly czas na swoim miejscu :-D w duzym D. Dla mnie bomba. Ale za to oponka zostala :-( dobrze, ze bez rozstepow.

Gość gość
Ja boje sie, ze z moich piersi zostaną flaczki. Juz czytam o operacjach podniesienia i ujędrnienia biustu

Gość gość
Nic strasznego się nie stało. Biust mam mocno średni, 70F mniej więcej (wiadomo, że zależy od marki i modelu), w ciąży skoczył niewiele, nawet nie 2 miseczki (miałam problemy z dobraniem stanika) ale na początku karmienia i owszem - 3 miski w nawale. Potem się ustabilizowało na wielkości z końca ciąży, i taki już został po karmieniu. Zmienił się lekko kształt (miałam "kropelki", teraz mam bardziej okrągły) i w dotyku (miększy), ale wygląda ciągle fajnie, i w staniku i bez.

Gość gość
Wykarmilam dwoje dzieci. Przez ten czas z rozmiaru 75c mam 75e . Piersi bardzo mocno sie nie zmienily, wiadomo trochę jakby byly mniej jedrne ale generalnie jest ok. Dodam ze jedno dziecko kp 16m-cy a drugie 21 m-cy. Mam 36 lat co pewnie tez ma wplyw.

Gość gość
Ja mam pełniejsze niż wcześniej i brodawki mocniej wypukłe, karmilam 2 dzieci po 14 m-cy każde

Gość gość
U mnie piersi były i są B. Karmiłam dwoje dzieci, każde po 16 mcy.

Gość gość
gość dziś Nie ma takiego rozmiaru jak "b"

Gość gość
Ja nie karmiłam wcale a mam wysuszone rodzynki. Tragedia.

Gość gość
gość dziś tu prawie każdy wpis jest od osoby, która o dobieraniu staników nie ma zielonego pojęcia :o Najlepsza jest ta z "85B" - ciekawe, czy nrdowska pływaczka, czy facet to... :D

Gość gość
Z wiekiem ,kazde piersi staja sie kapciami,wisza prawie do pasa,ale w biustonoszu jeszcze ujdzie....