Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynik beta hcg

Polecane posty

Gość gość

Witam w szczególności kobietki- mam nadzieję, że uzyskam jakąś wskazówkę. Grzebiąc w różnych czeluściach "ginekologicznego internetu" trafiłam na zdanie "Gonadotropina kosmówkowa podtrzymuje czynność ciałka żółtego we wczesnej ciąży (do 8-10 tygodnia). Jeśli dochodzi do implantacji zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (> 1 mIU/ml)". Dzisiaj u chirurga miałam zalecone Bhcg. Wynik równo 2,5. Gdy robiłam takie badanie wcześniej, w tym samym labo, wynik był zawsze taki sam czyli mniej niż zero jeden. Ostatnia miesiączkę miałam 22.02. Jestem 12 dni przed okresem. Współżyłam od 11 do 20 dc bez zabezpieczeń i z finałem w środku. Chirurg powiedział że taki wynik może wskazywać na zagnieżdżoną komórkę ale czy z tej mąki będzie chleb- pokaże czas. Co wy sądzicie? Czy spotkalyscie się z takim wynikiem bety? Ginekologa mam dopiero w przyszłym tygodniu. Zanim otrzymałam wynik Bhcg miałam wykonane rtg jamy brzusznej ;(

Gość gość
Spotkałam się jeszcze z tym... Każdy wynik beta HCG = lub większy niż "1" świadczy o zapłodnieniu (i potem jest albo ciąża albo mikroporonienie)

Gość gość
To zalezy jakie normy masz podane przy wyniku, niektore laboratoria podaja ze ciaza jest przy >5. Ale 12 dni przed okresem to teoretycznie duzo za wczesnie, jak dlugie masz cykle?

Gość gość
To nie jest wynik wskazujący na ciążę. Po prostu powtórz badanie. Beta rośnie piorunująco.

Gość gość
Mnie często beta wychodziła ok 2 na kilka dni przed okresem i nigdy się nie doszukiwałam co to oznacza. Normy są od 5 w górę i tego się trzymałam. Była na forum dziewczyna która robiła betę mimo że miała okres i nie było współżycia i wychodziła jej powyżej 1 więc fizycznie niemożliwe było by mogła być w ciąży. Nie neguję że Ty nie jesteś ale robienie bety 12 dni przed okresem to nonsens. Rozumiem 5-4 dni, może by wyszła ale nie 12..

Gość gość
Betę hcg miałam zaleconą podczas pobytu w oddziale w szpitalu. Nie robiłam jej z własnego widzi mi się. Nawet nie pytał mnie o zdanie a zlecił badanie.

Gość gość
Cykle mam 30-32 dniowe.

Gość gość
Jezeli cykle masz regularne to ta beta byla bez sensu, lekarz zrobil bo pewnie musial, sprawdzil czy nie ma wiekszej ciazy itd, ale jesli chodzi o ten cykl to zrob normalnie w terminie. Narazie nie martw sie tym rtg na zapas, bo te 12 dni przed miesiaczka to ewentualnie moglo dojsc dopiero do spotkania komorki z plemnikiem, ale nie musialo, wiec to rtg nie musialo zaszkodzic. Wynik nie wskazuje na ciaze narazie, hormon rosnie od zagniezdzenia, a do tego dochodzi ok 4-3-2 dni przed terminem miesiaczki.

Gość gość
Podałam dni cyklu na podstawie ostatnich dwóch miesięcy. Wcześniej były to cykle 28-29. Czyli i tak wychodzi na to, że są regularne. Zapomniałam napisać ważnej informacji. 4 dni temu miałam plamienie brązowe. Bez żywo czerwonej krwi. Spokojnie wystarczała jedna wkładka na cały dzień. Jakie hormony powinno się badać w tej sytuacji?

Gość gość
Up up up

Gość gość
Zbadaj progesteron. Plamienie jeśli było ok tygodnia po owulacji mogło być implantacyjnym. Zrób test lub betę ok 28-30 dnia cyklu.

Gość Rtg

Witam. Mam taki problem i chodzę cała w nerwach otóż. Ostatnia miesiączka 14.09.2019 cykle regularne 28-29 dni. Mąż był w Norwegii , wrócił 24.09.2019, wspolzylismy od 24.09.2019-1.10.2019 (rano). 1.10.2019 wyladowalam w szpitalu z podejrzeniem zapaleniu płuc. Przed przeswietleniem rtg zrobiono mi test beta hcg z krwi wynik 0,1.14 października zrobilam test 2 kreski. Tego samego dnia wizyta u ginekologa i test beta hcg 328,83.Czy mogło coś się stać z ciążą? Błagam pomóżcie , bo strasznie się martwie