Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monisika

Kiedy było widać brzuszek

Polecane posty

Gość Monisika

Hejka ! Powiedzcie mi dziewczyny kiedy u was było widać brzuszek ? Ja jestem w 15 tc. Brzuszek jest zaokrąglony, ale nikt jeszcze nie widzi że jestem w ciąży. Jestem bardzo szczupła, do tej pory przytyłam jakieś 0.7kg, czyli dokładnie tyle ile waży moja ciąża. Tłuszczyku żadnego nie ma :D Przed ciążą w tali miałam 66/67cm w tali, a w pasie ok 77cm. Teraz mam 72cm w tali i 82cm w pasie. Czyli przyrost bardzo równomierny. Mam nadzieję, że tak będzie do końca ciąży, bo zmniejszy to ryzyko późniejszych rozstępów. Od razu powiedzcie ile przytyłyście w ciąży? Wiem, że najzdrowiej to od 8 do 12kg, choć przy mojej wadze, może być to nawet 16kg, ale nie mam pojęcia jak miałbym tyle przytyć.Jem tyle ile zawsze, nie chce mi się więcej. Choć w I trymestrze powinnam jeść ok 200kcal więcej, w II 400, a w III już 600kcal więcej. Ciągle ćwiczę, a jak wszystko jest w porządku to nie chciałbym przerywać, bo zdrowa mama to zdrowe dziecko :)

Gość gość
Tak sobie tlumacz , po prostu boisz sie o swoje cialo a bo tluszczyku przybedzie, a bo rozstepy sie pojawia :-( po porodzie i tak tu wrocisz z watkiem jak to macierzynstwo Ci nie sluzy, ze jestes brzydka i to wina dziecka i chcialabys cofnac czas :-((((( akurat to ile zresz nie oznacza ze rozstepow nie bedzie, ja w 1 ciazy nie przytylam nic (tak nic. nawet kg) a rozstepy sie pojawily , w drugiej przytylam 3 kg i nowe rozstepy sie nie pojawily . Masz malo kolagenu to i rozstepy beda

Gość gość
Brzuch widoczny dla osób z otoczenia to miałam dobrze po 20tc...Mam też koleżanki, które przytyły w ciąży ok 30kg a przed ciążą ważyły poniżej 60kg i nie jadły za dwoje. Co do rozstępów to albo się ma do nich predyspozycje i wtedy żadne cuda nie pomogą by ich uniknąć albo nie ma się tych predyspozycji.

Gość Monisika
Dużo hejtu. Szkoda, że zawistne matki mylą dbałość o swoje ciało w ciąży ze strachem przed rozstępami. Zaszłam w ciąże świadomie. Nie mam problemu ze zmianami jakie zachodzą w moim ciele. Jeśli jednak mogę zapobiec jakimś negatywnym zmianą, np poprzez równomierne tycie w ciąży to czemu nie ? Czemu nagle miałbym przestać ćwiczyć i jeść zdrowo? Bo ktoś mówi że to ze względu na strach przed rozstępami? Jak mam ochotę na ciasto to je jem, ale nie całą paczkę! Przez całe życie kieruję się tą zasadą i wychodzę na tym bardzo dobrze. Poza tym jako absolwentka AWF wiem jaki destrukcyjny wpływ na nasze ciało ma "kanapowy" styl życia w trakcie ciąży.

Gość Monisika
gość 19:33 Dziękuję za odp :) To prawda, predyspozycje do rozstępów dziedziczymy genetycznie. Ale jeśli możemy choć w jakimś stopniu zniwelować ich występowanie to czemu nie ? :)

Gość gość
Nie zawsze to ile przytyjemy jest zależne od nas , czasami hormony dają o sobie znać chociaż wiadomo ze objadanie się nie pomaga. Ja osobiście termin mam na piątek do tej pory przytyłam 12kg i uwierz mi ze nie da się zaplanować tego jak będzie się wyglądać .. ja do 8 miesiąca nie miałam rozstępów a potem nagle wywaliło mi na pół brzucha i niestety nic z tym nie zrobię

Gość gość
Mi tez nie chciało się jeść na początku ciąży i wręcz schudłam .. do 6 miesiąca wyglądałam cudnie i mieściłam się we wszystko teraz nawet obrączki nie mogę wcisnąć na palec , rozstępy są bo to u mnie rodzinne niestety miałam je już nawet podczas dojrzewania wiec wiedziałam ze w ciąży tez się pojawią .. teraz jestem głównie spuchnięta woda się zbiera ale za chwile termin

Gość gość
Mi przez 4 pierwsze msc nic nie było widać. Trochę się zaokrągliłam w połowie piątego. Od siódmego jednak zaczyna się dopiero na prawdę przybierać na wadze,więc wszystko jeszcze przed Tobą ;)

Gość gość
W obu ciazach przytylam ksiazkowo. Pierwsza ciaza z cukrzyca wiec insulina i scisla dieta. Przytylam okolo 10 kg, zadnych rozstepow, zadnego cellulitu , szybko wrocilam potem do swojej wagi. Druga ciąża bez cukrzycy wiec jadlam co mi pasowało. Przytylam 12 kg , rozstepy tez sie nie pojawily ale cellulit owszem. Zdrowa dieta jest jednak bardzo wazna. Dodam ze w tej drugiej ciazy tez do 7 miesiaca malo przybralam. Brzuch tez długo byl niewidoczny pod ubraniem.

Gość gość
a ja najbardziej przybierałam w 6 i 7 miesiacu ciążu, a potem już tylko po trochę.

Gość gość
Po 20 tyg, w 15 to bylam praktycznie plaska..

Gość gość
Jestem w 30 tygodniu i przytyłam do tej pory około 16 kg. Dużo za dużo a jednak wszyscy mówią ze nic nie widać ze tyle przytyłam. Do tej pory mam talię a wszystko co tyje idzie w maluszka i niestety w uda i nogi. Zaczynałam z wagą około 85 kg przy wzroście 178 cm

Gość gość
Ja od początku obydwu ciąż tylko bym jadla :( efekt byl taki ze juz kolo 8-9 tygodnia brzuch byl zaokraglony, w obydwu ciążach przytylam po 20 kg, na szczescie po okolo pół roku udalo sie prawie wszystko zrzucic :)

Gość gość
Jestem w 30 tygodniu i przytyłam do tej pory około 16 kg. Dużo za dużo a jednak wszyscy mówią ze nic nie widać ze tyle przytyłam. Do tej pory mam talię a wszystko co tyje idzie w maluszka i niestety w uda i nogi. Zaczynałam z wagą około 85 kg przy wzroście 178 cm X Ja prdl jesteś otyła, ważysz ok 100kg ale nadal masz "talię". Ty przed ciążą talii nie miałaś przy wadze 85kg. Babochłop normalnie.

Gość gość
kochana ty ledwo w II trymestr weszłaś...normalne ze jeszcze nie tyjesz i mozesz nadal nie mieć apetytu...

Gość gość
Jaka jest roznica miedzy talia i pasem?