Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Bóg wam pomógł ? Wysłuchał ?

Polecane posty

Gość gość

Czy zostaliście obdarzeni Boża laska ? Czy Bóg pomógł wam się zmienić na lepsze ? Jak zwalczyć w sobie wyniszczajaca nienawiść ?

Gość gość
Do czego lub kogo ta nienawiść?

Gość gość
Ja nadal czekam na boską sprawiedliwość.

Gość gość
Do pewnej osoby która mnie oszukala i skrzywdzila, czy można taka nienawiść naprostowac ?

Gość gość
Nie pomógł. Był czas że bardzo potrzebowałam pomocy, modliłam sie do boga i sw rity co wieczor, modlitwami i wlasnymi słowami, płakałam błagając. I było tylko gorzej

Gość gość
Podobno źli ludzie nie cierpią i nie spotyka ich ból , poprostu może dostała krzyż od Boga żeby go nieść za innych ludzi , wiem że to głupie co powiem ale dostapilas łaski

Gość gość
Bóg jest wielki i nie zawsze nasze plany pokrywają się z planami bozymi, ale musimy zaufać i wyrzucić z siebie gniew i pretensje "a dlaczego mmie to spotyka" ból oczyszcza

Gość gość
Modlitwa z wiarą i odpowiednio długo powtarzana zawsze pomoże. Co pomoże na nienawiść? Może właśnie modlitwa by Bóg ją od Ciebie zabrał?

Gość gość
to teraz pomódl się PRAWDZIWĄ modlitwą jedyną jaka pojawia sie w Piśmie Św. I dobrze zastanów się nad słowami, które wypowiadasz. Oraz zaprzestań bałwochwalstwa, bo na razie modląc się obrażasz Boga

Gość gość
Módl się do Matki Boskiej i za wstawiennictwem innych swiętych lub błogosławionych.

Gość gość
Modlenie się do świętych to nie jest balwochwalstwo Bóg przecież niektórych ludzi obdarzył większą łaską niż innych i Ci właśnie sa swieci ... czasem watpie w boga kiedy strasznie cierpie ale wierzę że nawet najmniejsze poniżenie ma sens

Gość gość
17:02 A może próbuj inaczej patrzeć na tę osobę? Ile ona w życiu przeszła i straciła? Może czasami więcej niż Ty? Nic nie usprawiedliwia zła ale można próbować inaczej patrzeć na takich ludzi zamiast gryźć się nienawistnymi uczuciami.

Gość gość
Gorzej jak ktoś krzywdzi z premedytacją i dla czystej przyjemności wtedy ciężko znalesc cokolwiek na usprawiedliwienie

Gość gość
Najwyższy pomaga najczęściej tym, którzy sami chcą sobie pomóc. x Musisz wierzyć w jego mądrość, ale robić tak, jakby wszystko zależało tylko od ciebie. Pamiętaj, że to ma być POMOC, a nie zrobienie wszystkiego za ciebie. x Myślę, że mi pomógł niejeden raz.

Gość gość
Czy któraś z was kiedyś wymodlila sobie cud ? Coś teoretycznie nie możliwego ?:( wiele złego się stało i nie wiem jak nastawic sprawę na właściwy tor

oczywiście i to w wielu dziedzinach . także tych bardzo namacalnych a jednocześnie trudnych do uwierzenia czyli w finansach .

Gość gość
Ostatniego "cudu" doświadczyłem wczoraj :). Boję się o nim pisać, by nie okazało się, że zapeszę i "cud" działać przestanie :). W swoim życiu, doświadczyłem wielu sytuacji, które teoretycznie wystąpić mogły, ale prawdopodobieństwo ich wystąpienia było mniejsze od szansy wygrania szóstki w totka :). Dlatego takie sytuacje nazywam "cudami" :).

Gość gość
Ja po miesiącu płaczu i umierania z bólu wymodlilam sobie powrót chłopaka który się N mmie śmiertelnie obraził i nie chvial znać

Gość gość
Dla mnie cud Boży to ze Bóg dał mi rodzinę i nie mam żadnej ciężkiej choroby :( trzeba wierzyć i się modlić ale modlitwa powinna być poparta byciem dobrym człowiekiem i uczynkami bo klepanie zdrowasiek będąc menda nic nie da

Gość gość
posłuchajcie wykładów marcina zielinskiego on uczy jak sie modlic sercem i uzdrawiac ludzi w imie jezusa warsztaty z posługi uzdrawiania i wiele inych konferencji ciekawych

Gość gość
Ja oglądam languste na palmie :)

Gość gość
Ja się modlę o wygraną w lotto i raz wygrałem 10 zł. Bóg mnie wysłuchał, ale był oszczędny. Może zwiększę częstotliwość modlenia się i grania w lotto.

Gość gość
Ja modlę się modlitwą pompejańską i też mam problem z nienawiścią do kogoś, bo kiedyś ten ktoś zrobił mi krzywdę i mam przez to zespól stresu pourazowego. Mam nadzieję, że to mi pomoże, bo odechciewa mi się przez to żyć.

Gość gość
Nienawiść niszczy Ciebie a nie nienawidzona osobę , walcz z tym bo robisz tylko sobie krzywdę najpierw się pomodl a później wyznaj Bogu ze przebaczasz tej osobie , kamień z serca może nie zleci od razu ale na pewno bardzo bardzo pomoże , poczujesz się sama lepiej z sobą :)

Gość akimuszke
Kazdy Bóg jest zły. bo kazdy taki ktory by sie angazowal w sprawy ludzkie bylby uwarunkowany przez sprawy ludzkie. tutaj mamy ja, ego, i iluzje zróżnicowania. bog nie moze istniec bo niema niczego takiego. nie ma czegos co jest odrębne, czegoś co nie jest uwarunkowane przez sama siebie świadomość. jedna Swiadomosc JAM JEST. we snie JAM JEST JEST maja tez JEST I ropdzi sie JA, bez JEST . to absolut czysty identyfikujacy sie z prawda. wszystko jest jednoscia i przejawia się względnie jako tako we snie albo i nie. wiec szukanie boga to kiepski pomysl jak i modlenie sie do boga Tylko Brahman i Nembutsu. Nie ma zadnego lepszego od nich . pamietajcie. aaa i demony tez sa spoko. polecam

Gość akimuszke
i co najlepsze zaden bog was nie zbawi, bo go nie ma poza wami. wy nim jesteście. JAM JEST WE SNIE. hehe Nieidentyfikujemy sie z ta absolutna prawda, a bogowie snia o bogu jedynym jedynym. okej taki jedyny to tylko zloty! antychryst. modlcie sie do niego i spijcie razem z nim . bedziemy sie z was śmiać do upadłego.

Gość akimuszke
gość dziś błąd Wielki błąd. jego nienawisc nie nalezy tylko do niego ale również do nas wszystkich./ wszyscy jesteście JAM JEST. zjawiska nie sa odrebne od siebie. tak samo jego nienawiść nie jest odrębna od was. :) skoro ktos nienawidzi to jego nenawisc wróci do wszystkich i co mu zrobicie?

Gość gość
Zemsta jest rozkoszą Bogów, więc uważajcie.

Gość gość
Co za paplanina, proszę uprawiać satanizmy gdzie indziej , my tu mówimy o tym jak sobie pomagać modląc się i zawierzajac swoje troski Bogu , uczymy się tutaj jak dodawać sobie otuchy i wyrzekac się zła które wpływa na nas destrukcyjne i spacza postrzeganie świata