Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośću

Hestem w 4 miesiacu ciazy nie wiem jak powiedziec o tym rodzicom

Polecane posty

Gość gośću

Czesc. Tak jak w temacie napisałam - jestem w 4 miesiącu ciazy . mam 19 lat nadal się uczę . boje się powiedzieć rodzicom o ciazy . na początku nie lubili oni mojego chłopaka , teraz zmienili do niego troche nastawienie Ale pewnie nie na długo... Wiem ze zwlekanie z rozmowa nic nie daje , a nawet pogarsza sytuację. Ja nawet nie wiem jak zacząć z nimi rozmowę na ten temat . po prostu boje się . proszę o jakaś porade

Gość beti121
Ja jestem na pewno starsza od twoich rodziców a nie miałabym żadnych problemów z ciążą córki .Pewnie ,że to za wcześnie ,ale stało się i musisz się z tym zmierzyć.Może wspólnie z chłopakiem powiedzcie rodzicom ,że zostaną dziadkami . Tu nie ma innego wyjścia tylko bezpośrednia rozmowa. Ja też jako młoda dziewczyna zaszłam w ciążę ,miałam wtedy niewiele więcej lat niż ty ,bo 20 .Ja powiedziałam ,mamo , my chcemy wziąć ślub i dla mojej matki wszystko było jasne ,spytała tylko który to miesiąc,był drugi. Ty pewnie o ślubie nie myślisz jeszcze ,ale musisz powiedzieć o ciąży ,bo i tak lada moment "szydło wyjdzie z worka" . Trochę będzie zamieszania ,ale przeżyjesz to.

Gość gość
No to się porobilo. Tak jest jak dzieci biorą się za seks. Później wychodzą takie tematy jak czy plemniki przenikają przez ubrania czy jak się stykalismy ustami to jestem w ciąży czy jak palcem dotknął cipke to mnie zaplodnil. Idź do rodziców i powiedz porozmawiajmy jak rodzice z rodzicami

Gość gość
Miałam 19 lat kiedy urodziłam. Urodziłam miesiąc przed matura. Moja mama jest nauczycielka a tata był wtedy dyrektorem szkoły ( oboje pracowali w innej szkole, nie w tej do której chodziłam), bałam sie co powiedzą. Dla mamy był to szok i przez kilka tygodni było jej cieżko i mi dogryzala, wszytko zmieniło sie gdy poszła ze mną na usg w 20 tygodniu i mały machał raczka. Wtedy sie popłakała. Mój tata był późnym ojcem i śmiał sie, ze chociaż dziecko bedzie ładne i ma juz odpowiedni wiek na dziadka. Za kilka dni mój syn skończy 6 lat i od urodzenia jest ukochanym wnukiem. Rodzice pomagali mi finansowo i przy opiece nad synkiem, dzięki nim mam maturę i studia. Rodzice dali mi ogromne wsparcie bo ojciec dziecka okazał sie draniem. Ja powiedziałam rodzicom w 3 miesiącu ciąży bo wtedy tez o niej sie dowiedziałam, miałam nie regularne miesiączki i było to dla mnie normalne, ze jest dłuższa przerwa, zreszta w 5 Tyg ma teście nic nie wychodziło a i lekarz nie poznał sie, ze jestem w ciąży. Powiedz rodzicom jak najszybciej, uwierz rodzice zawsze Ci pomogą tylko musisz być szczera

Gość gość
Jakie dzieci ? 19 lat to juz pelnoletnia osoba. Sama pewnie walilas sie jak domki w czeczenii w jej wieku a teraz swietojebliwa zgrywasz.

Gość gość
Hej ja mam 17 lat.Rodzice jeszcze nie wiedzą. Siedze teraz w pokoju i myślę... juz bylam pod drzwiami zeby wyjsc i isc im powiedzieć. Ale zoladek skreca mi sie ze strachu. Nie bylam jeszcze u lekarza, ale testy wychodza pozytywne, zrobilam chyba z 10. Okres mialam dostac dwa tyg temu. Jestem przerazona smutas.gif

Gość gość
To wezcie usuncie i po problemie. Nie dacie sobie rady, dziecko to praca 24h/dobe, a gdzie czas na nauke? Zapomnijcie o znajomych, imprezach, swoim hobby... za pare miesięcy cały dzień będą wam wypełniać wrzaski, kolki, rzygi i kupki :)

Gość gość
Rodzice dużo potrafią znieść! Niedługo sama sie przekonasz. Może na początku będzie trudno ale pokochają wnuka i będzie dobrze! Jesteś w ciąży i musisz o siebie zadbać- witaminy badania etc. Łatwiej będzie gdy powiesz rodzicom! Ps. A jeśli faktycznie nie chcesz dziecka to powiedz i ustalcie aborcję. To też rozwiązanie choć bardzo trudne

Gość gośću
Gdy zobaczyłam pierwsze usg wszystkie wątpliwości czy chce to dziecko czy nie minęły. Biorę witaminy chodzę na badania Ale wszystko w ukryciu . czasem jest mi z tym ciężko że rodzice nic nie wiedza Ale strach przezwycieza

Gość gość
Idz powiedz rodzicom bo czym pozniej tym gorzej. Poza tym jestes dorosla wiec czego sie boisz?

Gość gość
Ja urodziłam w wieku 20lat.Na początku ciężko było(brak pieniędzy) rodzice wtrącali się do wychowania mojego syna,ciągłe zgrzyty...obecnie mam 28lat a syn 8,5l. I od 4lat mieszkam z moim obecnym mężem (nie ojcem dziecka) jest bardzo dobrze