Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za ile kupujecie dzieciom prezenty na zajączka do jakiej kwoty

Polecane posty

Gość gość

Macie jakieś maks? My z mężem dla córki kupujemy do 300 zł. Jak jest u was??

Gość gość
Tez cos kolo tego. Mamy zamiar kupic lego, klocki z literkami drewniane, puzzle Janod w walizeczce i kilka ksiazek do tego.

Gość gość
Co to k***a jest zajączek ? Moja bratowa wrobiła nas w dyplomatyczny przymus dawania prezentów z okazji Wielkanocy. Baba wychowana w biedzie która materializmem rekompensuje sobie coś, a do kościoła nie chodzi.

Gość gość
Tak do tys., max 1,5

Gość gość
Ja wydaję około 500-700 ale EURO na dziecko.

Gość gość
My w tym roku skromnie, bez zającza, w ramach niego lecimy na 2 tyg na Mauritius

Gość gość
Ale w Polsce nie ma tradycji kupowania prezentów na zajączka tylko np w Szwecji

Gość gość
Na co?

Gość gość
Nie wiem co to jest zajączek, pierwsze słyszę o czymś takim.

Na Wielkanoc nie kupuje się prezentów, Nie słyszałam o takiej tradycji.

Gość gość
tak do 1000 zł

Gość gość
Ludzie,czy nie potraficie nawet napisac poprawnej nazwy tego swieta-Wielkanoc???Wyskakujecie z jakimis zajaczkami.

Gość gość
W Boże Narodzeni i Wielkanoc najważniejszy jest Jezus ale ludzie źle na to reagują więc wymyślili sobie w Boże Narodzenie mikołajka a we Wielkanoc zajączka aby mieć pretekst do jeszcze grubszych zakupów w galerii zamiast pójścia do kościoła

Gość gość
Kasa kasa kasa

Gość gość
ja co roku kupowałam chrześniakom prezenty na boże narodzenie i na wielkanoc ale teraz powiedziałam dość,nie kupię już prezentów...nawet dobrze nie znam moich chrześniaków bo nie utrzymujemy kontaktów

Gość gość
u mnie na boże narodzenie mówi się że przyjdzie gwiazdor,na mikołajki mikołaj a na wielkanoc-zając

Gość gość
nic, nie obchodzimy żadnych dziwacznych zajęcy :o

Gość ojtammmmmmmmm
Ja mam 35 lat i jako dziecko na Zająca zawsze dostawałam słodycze . W środę dzieci ozdabiają koszyczki np robią kolorowe sianko i zostawiają przy drzwiach . W Wielki Czwartek pierwsze co robiliśmy rano to każdy biegł po swój koszyczek pełen słodyczy . Moja mama tez jako dziecko robiła taki koszyczek ,tak samo moja babcia . Jestem z Wielkopolski .

Gość gość
Ja też jestem z Wielkopolski i tu jest tradycja robienia koszyczków do których zajączek przynosi słodycze.

Gość gość
15:10 mam podobnie ze szwagierka ile razy już jej mówiłam żeby nie kupować nie wspomnę a ona dalej swoje od dwóch lat mam na nią wywalone kupuje słodycze ewentualnie książkę tak do ok 50 zł i grzeje mnie czy jej to pasuje czy nie

Gość gość
U mnie w rodzinie daje się tylko słodycze + jakieś małe psikawki na Lany Poniedziałek. Nie ma zwyczaju prezentów.

Gość gość
gość dziś Ale w Polsce nie ma tradycji kupowania prezentów na zajączka tylko np w Szwecji x w Szwecji nie kupuje sie prezentow na zajaczka , nie pisz bzdur, w szwecji obdarowywuje sie dzieciaki jajem wielkoanocnym wypelnionym slodyczami czyli tradycyjnym påskägg påskägg mozna kupic gotowe albo sama skorupe i napchac tam samemu co dziecko lubi , moja tesciowa zawsze jeszcze 100 koron chowa do jajka

Gość gość
Nie kupujemy.

Gość gość
U mnie był zwyczaj szukania koszyczków ze słodyczami i tę tradycję kontynuuję w moim domu. Jako upominek- drobiazgi, coś słodkiego, jakaś drobna zabawka i tyle. Najfajniejsze jest to, że trzeba prezent znaleźć.

Gość gość
Prezenty od zająca to jeszcze dostawali moi pradziadkowie przed wojną jako dzieci więc darujcie sobie teksty o dziwactwach, Szwecji i o pretekstach do zakupów w galeriach. Polska geograficznie, historycznie ani kulturowo nie kończy się na waszym fotelu ;) a co do tradycji Zająca to odsyłam do wiki zanim zaczniecie pieprzyć głupoty jak zwykle.

Gość gość
U nas niw było takiego zwyczaju Ale bardzo podobała mi sie idea szukania prezentów i odkąd mamy ogród to dzieciaki szukają w nim sloduczy i potem robimy z tego wspólny koszyczek i codziennie można wziąć 1 sztuke-) taka nasza tradycja

Gość gość
A dorosłym dzieciom też coś kupujecie?? Bo ja swojemu starszemu synowi (21 lat) chciałabym przed świętami zafundować taką niespodziankę: http://prezenty.sjs.pl/prezenty/present/index/5/jazda-ktm-x-bow Wiem, że kocha szybkie samochody, więc na pewno z takiego zajączka się ucieszy. A przecież o to chodzi, aby sprawiać radość ;)

Gość gość
Nie kupuję prezentów.

Gość gość
Wlasnie powiedzialem starej ze dzis w nocy przyjdzie do niej zajac i zeby byla przygotowana.