Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kotkanocy88

Poród tuż tuż

Polecane posty

Gość Kotkanocy88

Zbliża mi się termin porodu. Kobietki podpowiedzcie coś jak wytrzymać te dwa tygodnie. Nie mogę już pracować i od tego siedzenia w domu czuje się fatalnie. Boje się też bardzo jak sobie poradzę jak to będzie z dzieckiem. Ale chciałbym żeby to było już, znacie może jakieś skuteczne sposoby na przyspieszenie porodu

Gość gość
Nie jest wskazane przyspieszenie porodu! Ja miałam dwa tygodnie po terminie i rano się kochaliśmy wieczorem rodziliśmy z mężem bo CC jest wielkim ryzykiem zdrowotnym. Mąż robił tak jak zalecił ginekolog (bo zawsze jest przy każdym badaniu ginekologicznym cipki nie wstydzę się męża ) kilka razy dziennie uchem osłuchiwał tętno płodu dziecka. Taka obecność łączy partnerów i dużo pomaga przy dziecku. Mąż przy badaniu czy porodzie to norma zabezpiecza przed zbocznym lekarzem. ..Pacjentka była na fotelu. Ginekolog rozpiął rozporek

Gość gość
Ja tez mam prawie dwa tygodnie do terminu i tez bym chciała juz cieszyć sie maleństwem. Słyszałam ze chodzenie po schodach spacery i mycie podłóg jest dobrym sposobem na przyspieszenie porodu. Jeszcze olej rycynowy słyszałam ze można pic ale większość mowila ze tylko biegunkę po nim dostała wiec z tym nie kombinuję raczej

Gość gość
Seks często powoduje wywolanie porodu - przy mojej pierwszy ciąży tak bylo :) skurczy dostalam niecalą godzinę po stosunku :)

Gość gość
Dziewczyny spokojnie ja rodzilam w grudniu i też było już tydzień po terminie. Spokojnie będzie czas to przyjdzie ten moment nie przuspieszajcie nic bo możecie krzywdę maleństwu zrobić. Jak przyszedł ten moment to przez pierwsze pół godz myślałam że źle spałam i kręgosłup mnie boli a tu jednak moja Maja na świat się prosiła ;)

Gość gość
Probowalam tych sposobów, u mnie nie pomoglo. Urodzilam dni po terminie. Nie martw sie, dasz sobie rade- po to jest instynkt.

Gość gość
Słynne 3xS czyli schody,sex i shopping :)

kochana, przyśpieszanie porodu nie jest rzeczą naturalną, dlatego proponuję zająć się sobą, poczytać coś/seriale włączyć :) jeśli się martwisz czy szukasz dodatkowych informacji to proponuję z doświadczenia sprawdzoną stronkę Szkoły rodzenia Prenalen - przez pierwszą ciążę (w tym poród) mnie super przeprowadzili :) pisz w razie czego :)

Gość gość
To ja z 19.48 wyluzuj i zajmij się tylko sobą bo za chwilę twoje potrzeby zejda na 2 plan zrelaksuj się

Gość Kotkanocy88
Po ostatniej wizycie się zmartwiłam trochę, bo moja ginekolog powiedziała ze jeśli nic się nie będzie działo przez te dwa tygodnie to mam się zgłosić do szpitala dzień po wyznaczonym terminie porodu. Przestraszyłam się ze będę miała wtedy wywoływany poród, a czytałam ze to jest bardzo nie przyjemne.

Gość gość
Ja miałam wywolywany i nic nie przyjemnego nie czulam. Porod jak porod żaden nie jest przyjemny