Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mleko modyfikowane u roczniaka a wysypka i ciemne stolce

Polecane posty

Gość gość

Witam, jakieś 2-3 tyg temu u dziecka 11 miesięcy zaczęłam wprowadzać mleko Bebiko zamiast karmienia piersią, najpierw raz dziennie, teraz od jakiegoś tyg pije już tylko mleko modyfikowane rano i wieczorem plus normalne jedzenie, obiady itp, piersią nie karmię. Odkąd pije MM robi często ciemnozielone kupy, dziś prawie czarna ale są normalnej konsystencji. Od jakichś 4-5 dni zrobiła jej się szorstka skóra, suche placki na rękach i nogach a na brzuchu po kąpaniu czuć lekką wysypkę w kolorze ciała, jadła pare dni temu jogurt i twarożek, z nowych rzeczy był też orkisz, odstawiłam wczoraj te produkty a dziś doszło więcej czerwonych krostek tym razem w okolicy pach i łokci. Raczej nie swędzą, mała się nie drapie, jest pogodna cały czas. Czy to może być alergia na któreś z tych produktów czy jednak mleko które pije już z 2tyg może ją uczulać i też powinnam je zmienić? Kupy po MM mogą mieć taki ciemnozielony kolor? Już wcześniej przy rozszerzaniu diety pojawiały się wysypki i szorstka skóra ale przeszło i teraz znów od kilku dni mamy ten problem. Po weekendzie jeśli problem się nasili wybierzemy się do alergologa

Gość gość
Ewidentnie coś jej szkodzi. Ja bym te mleko zamieniła na jakieś ha.

Gość gość
Pewnie to egzma. Zrobi sie wiecej tych kropek jak nie odstawisz produktu, ktory jej szkodzi. Ps. Moglas poczekac jeszcze miesiac z kp i po roczku normalnie dawac zbilansowana diete Bez mm. Oszczedzilabys sobie i corce klopotu. Tak tylko mowie.

Gość gość
Albo alergia albo za dużo żelaza ( wtedy też są zielone kupki) ale biorąc pod uwagę wysypke to pewnie alergia i teraz zgaduj zgadula co to jest? Prawdopodobnie mleko, ale nie koniecznie. Eliminuj, sprawdzaj reakcje.

Gość gość
Karmiłabym dalej piersią ale czeka mnie operacja i przyjmowanie leków już teraz dlatego wcześniejsze przejście na MM.