Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

buldog francuski pies czy suczka?

Polecane posty

Gość gość

Bylam juz prawie zdecydowana na psa a teraz zaczelam sie wahac, doradzcie? U suczki zniecheca mnie glownie to ze ma cieczke przez co bedzie brudzic i fakt ze moze zaciazyc. Pies boje sie ze bedzie agresywny i ze bedzie znaczyc teran w domu i podsikiwac.

Gość gość
poza tym, zastanów się dobrze czy w razie czego, jesteś w stanie wybulić miliony na leczenie tej rasy

Gość gość
BF to taka sama rasa jak i inne. Weterynarze zwietrzyli interes i wmawiają głupoty, bo już się zdążyli zorientować, ze to teraz modna i dość droga rasa. Kiedyś było identycznie z yorkami. Mam buldoga francuskiego i do weta jeżdżę z nim tylko na szczepienia. Mam tez starego yorka i doskonale pamiętam to, czego kiedyś nasłuchałam się w gabinetach weterynaryjnych. Bajki to mogą wciskać weterynarze młodym psiarzom, ale nie mi.

Gość gość
ok, Twój buldog nie ma problemów, super! serio bardzo się cieszę. ale mój na przykład miał problemy z oddychaniem i nie był to wymysł weterynarza. Bo nawet jak na niego patrzyłeś/patrzyłaś to gołym okiem można było zobaczyć że psina się dusi. nie mówię że każdy buldog będzie miał problemy, ale niestety dość dużo psów ma. Tak samo jest z zapaleniem spojówek u basetów czy dysplazjami u owczarków niemieckich

Gość gość
a co do yorków, to niestety, ale gdyby ludzie troche poczytali o tej rasie, a hodowcy przy wydawania psów coś o niej opowiadali, to każdy właściciel yorka wiedziałby że 80% procent nagłych chorób można wyleczyć u tych psów wodą z glukozą

Gość gość
A powiedział ci weterynarz dlaczego twój buldog miał problemy z oddychaniem, czy usłyszałaś/eś starą śpiewkę, że BF tak ma? Gdyby twój buldog się drapał, to wet by ci powiedział, ze buldogi tak mają. U mnie już każdy pies będzie zdrowy, bez znaczenie czy to buldog, york czy zwykły kundel. Niedługo kupię sobie drugiego buldoga i do weterynarza też będę z nim jeździć tylko na szczepienia.

Gość gość
Powiedział dlaczego tak ma, nawet udowodnił.

Gość gość
A możesz napisać co to było?

Gość gość
15:50 czy ty wydajesz miliony na leczenie swojego psa?

Gość gość
Teraz większość psów ma problemy z oddychaniem. Mojej znajomej sznaucer się dusił.

Gość gość
Z psem rodowodowym, kupionym u porządnego hodowcy, z reguły jest tak jak w opisie rasy. Każda rasa ma jakieś wady i zalety, buldożek francuski ma za dużą głowę, żeby przeszła przez kanał rodny i suczki rodzą przez cesarkę. Poza tym rasa jak każda, może mieć takie problemy zdrowotne jak większość starzejących się psów. Żyjemy wśród smogu w zimie, dużo psów gorzej oddycha wtedy jak sobie pobiega, moje też. Często też psy są alergikami, ale to nie zależy od rasy. Mnie się wydaje, że suczki są milsze, ale to wynika z moich doświadczeń z psami. Ktoś może mieć inne, nie wiem

Gość gość
Psy nie są alergikami. Alergia jeśli występuje to nigdy nie jest przyczyną pierwotną a wtórną. To efekt uboczny toczącej się choroby u psa.

Gość papużkaróżka
musisz pamiętać, że buldogi bardzo często chorują. Moja Sisi ciągle chorowała i ciężko było mi z tym na sercu, ale na szczęśćie trafiłam z nią w Poznaniu do Lecznicy Homeopatia i tam dr. Czerwiński zajął się nią jak należy i teraz mała lata jak szalona:)

Gość betina098
Pies to nie maskotka i bez względu na płeć ma swoje dobre i gorsze strony. Szczeniak nie znaczy terenu, ale ma jeszcze słabo rozwinięte zwieracze i dlatego załatwia się w mieszkaniu. Żeby pozbyć się przykrego zapachu odchodów możesz użyć Dog Odor Eliminator - VetExpert. To preparat, który skutecznie rozwiąże cuchnący problem. Można go stosować na podłodze, ścianach, dywanach i innych materiałach.

Gość gość
A nie lepiej skonsultować to z dobrym weterynarzem? Mój z melwet z Krakowa wszystko mi podpowiedział co i jak przedtawił wady zalety, opowiedział o sterylizacji bardzo ważnej w przypakdu suczek.

Gość Psiamamamama
Ja mam psa buldoga francuskiego :) podobny psy sprawiają więcej kłopotu ale mój jest chyba wyjątkowy. Spokojny, grzeczny i bardzo usłuchany. Wiadomo jak był szczeniakiem to rozrabiał, ale to chyba jak każdy mały piesek. Może tutaj https://www.krakvet.pl/artykuly/buldog-francuski/ znajdziesz więcej info na temat buldożków :)