Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie zrobić badnia, Trądzik

Polecane posty

Gość gość

Witam, borykam się z trądzikiem już około 10 lat, od początków gimnazjum. Byłem u dermatologa, zażywałem antybiotyk, pomogło na chwilę z dietą, Dietą taką , że po prostu mało jadłem, bardzo schudłem a tak żyć nie mogłem, więc wróciłem do normalnego odżywiania, niestety wszystko wróciło. Wszystko chyba więc wskazuje, że na któreś produkty mam nietoleracje, z obserwacji zauważyłem, że mogą to być gluten, słodycze, przyprawy a w szczególności sól, wystarczy trochę soli na kanapce a ja momentalnie czuję jak mnie pieką okolice wąsów i wyskakują drobne wypryski. Jakie więc badania najlepiej zrobić ? Sam test na nietolerancje wystarczy ? W okolicy mam pewien gabinet z ofertą testu za 450 zł.

Gość gość
Może masz jakies zapalenie skóry. Mój chlopak bierze tabletki na recept, bo ma bakterie. Retinol podobno pomaga na trądzik. Idź do dobrego dermatologa, zrób liste czego używałes.

Gość gość
Najlepszym sposobem na pozbycie się trądziku jest wizyta u dermatologa. Tylko lekarz jest w stanie ustalić leczenie, dzięki któremu trądzik przestanie powstawać. Polecam wizytę u dr Alexandra Witkowskiego w klinice Dr Legrand. https://www.drlegrand.pl/problem-tradzik-rozowaty/

Mi Pani Abigail http://www.arsestetica.pl/o-nas/zespol/kosmetolodzy/abigail-laskowska/ zleciła badania hormonalne i posiew. Dopiero po wynikach ustaliłyśmy co i jak i jakie błędy popełniam i w którą stronę leczeni powinno iść. Dodam że wcześniej faszerowano mnie lekami. Owszem pomagało w momencie brania ale po skończeniu wysypywało mnie dwa razy bardziej. Ja już jestem do tabletek sceptycznie nastawiona. No ale każdy ma inne doświadczenia. Sugeruję z tą panią się skontaktować i pogadać. Zawsze moze cos podpowiedziec. Pozdrawiam i glowa do góry.