Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bol zeba i ucha

Polecane posty

Gość gość

Mam pewien problem otóż byłam trzy razy z bólem uszu u lekarza ogólnego stwierdził niedrożność trąbki eustachiusza i kazał jechac do laryngologa a do tego czasu brać leki p. Bólowe ponieważ do wizyty miałam ponad dwa tygodnie a bol był nie do zniesienia udalam się do laryngologa mówiąc ze z bólem jestem on badając uszy (bardzo szybko i nijak)stwierdził ze to nie uszy a zeby jechalam do dentysty który stwierdził ze albo to 6dolna i kanałowe albo stan zapalny dal dwa antybiotyki plus ketonal i jak w ciągu 3dni nie będzie poprawy wtedy kanałowe za 500zl za ząb...myślicieli ze powinna powtórzyć badanie u innego laryngologa?gdyż ząb nie boli przy jedzeniu a bol ciągnie od ucha w dol do policzka pod żuchwę..

Gość gość
To straszne, ze czlowiek meczy sie z bolem i wynysla laryngologa bo nie stac na leczenoe zeba 500zl zaplacic. Ot Polska.. nie elegancja Francja...

Gość gość
Nie pisalam ze mnie nie stać tylko odniosła wrażenie ze ani laryngolog ani dentysta nie postawił trafnej diagnozy tylko dają garść tabletek i mecz się człowieku a nie mam gwarancji ze po kanalowym się okaże ze ból nie minął..

Gość gość
Zęby i uszy niestety są w ten sposób "powiązane", że niekiedy stan zapalny zęba, powoduje ból ucha i odwrotnie. Zrób RTG tego zęba i przejdź sie po kilku dentystach, czy oni też stwierdzą zapalenie i kanałówkę do leczenia (500zł za "6" to wcale drogo nie policzył, uwiez ceny są dwa razy wyższe czesto, bo to kilka korzeni)

Gość gość
A o to RTG zęba trzeba dentyste poprosić czy da rade prywatnie gdzieś zrobić??

Gość gość
Albo robisz RTG prywatnie (są punkty w każdym mieście) albo u swojego dentysty ale to też płacisz. A lepej prywatnie bo zdjecie dostajesz takie małe RTG dla siebie, a u dentystów to czesto robią cyfrowo i na płytce dostaniesz to do kitu bo nie każdy na potem jak je zobaczyć. Koszt około 20-30zł. RTG jest praktycznie podstawą żeby stwierdzić co sie dzieje z zębem, korzeniem i dziąsłem.

Gość gość
No właśnie sprawdzilam ze zdjęcie skrpniowo zuchwowe 65zl wiec całkiem dobra cena